Фізичні чинники здоров’я

Про матеріал
Здорова людина – це така людина, яка життєрадісно й охоче виконує обов'язки, покладені на неї життям, і повністю реалізує свої фізичні й розумові здібності. Щоб мати міцне здоров'я, не боятися застуди і хвороб треба загартовуватися.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізичні чинники здоров’я. Принципи і методи загартовування. Рухова активність.

Номер слайду 2

Здоров'я – це нічого, але все без здоров'я - ніщо Здорова людина – це така людина, яка життєрадісно й охоче виконує обов'язки, покладені на неї життям, і повністю реалізує свої фізичні й розумові здібності. Щоб мати міцне здоров'я, не боятися застуди і хворобтреба загартовуватися.

Номер слайду 3

Притча У Стародавньому Римі в холодний день тепло одягнений юнак зустрів старого воїна. На воїні була лише натільна пов'язка. - Як ти старий не замерз у такій холод? – запитав юнак.- Але ж ти не закриваєш обличчя? – відповів воїн.- Та це ж лице, воно звикло! – здивувався юнак. То уяви собі, що я весь обличчя, - відповів старий воїн. Обличчя звикає до холоду. До змін температури. Так має звикнути і все тіло. Потрібне тренування.

Номер слайду 4

Загартовування

Номер слайду 5

Принципи загартовуванняпоступовістьсистематичністьдозованність

Номер слайду 6

Поступовість. Тобто потрібно починати з самого простого: вмивання холодною водою, повітряних або сонячних ванн. Обтирання або обливання почни з такої температури води, яка тобі приємна, і поступово знижуй її до 18-20 градусів.

Номер слайду 7

Систематичність Вона означає, що загартовуватися потрібно регулярно. Якщо ти захворів або з іншої причини перервав процедури, то потім знову повинен звикати до них.

Номер слайду 8

Дозованість. Тобто процедури загартовування повинні бути нетривалими. З 5-10 хвилин слід починати сонячні ванни, а купання або інші водні процедури - з 1-2 хвилин. Через деякий час ти помітиш, що став менше мерзнути, а значить, можна одягатися легше. Але не перестарайся, у всьому знай міру.

Номер слайду 9

Основні методи загартовуванняповітрянесонячневодне

Номер слайду 10

Загартовування сонцем. Починайте засмагати у тіні дерев – 10 хвилин, з перервою; щодня декілька хвилин на сонці, декілька хвилин – у тіні. Засмагати у ранкові і вечірні години: до 11 години ранку і після 16 години ввечері. При засмаганні з 11 до 15 години можна отримати значні сонячні опіки. Не слід виходити на сонце без панамки чи хустинки. Після сонячної ванни рекомендуються водні процедури.

Номер слайду 11

Водне загартовування. Загартовуватися водою можна приймаючи душ, обтираючись вологим рушником, обливаючись прохолодною водою, купаючись у водоймах. Можна загартовуватись протягом всього року, але поступово.

Номер слайду 12

Загартовування повітрям

Номер слайду 13

Рухова активність – здоровий спосіб життя. Однією з основних ознак здорового способу життя є висока фізична активність – рух. Величезні можливості, закладені в організмі кожної людини, можуть бути реалізовані у здоров'я  активного довголіття тільки за умови постійних фізичних навантажень. На жаль, більшість людей ведуть малорухливий спосіб життя.

Номер слайду 14

Види рухової активностіЛегка- це піші прогулянки, ранкова зарядка, танці, гра в бадмінтон, боулінг, гольф тощо Помірна - катання на ковзанах і лижах, їзда на велосипеді, туризм, біг тощо Висока - плавання, професійний спорт, альпінізм, копання тощо

Номер слайду 15

Фізичні вправи і навчання. Фізичні вправи теж допомагають дітям вчитися. Вчені з'ясували, що діти з добре розвиненими м'язами в п'ять разів рідше стикаються з проблемами в навчанні. Вони менше втомлюються, краще організовують свій час, вміють зосереджуватися на досягненні результату. Недарма ще в стародавні часи говорили: «Хочеш бути сильним - бігай! Хочеш бути красивим - бігай! хочеш бути розумним – бігай!»Чергування розумових навантажень з помірними фізичними - кращий спосіб гармонійного розвитку. Так що запам'ятай ще однин відомий вислів: «У здоровому тілі - здоровий дух».

Номер слайду 16

pptx
Додано
12 липня 2022
Переглядів
784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку