Фізика в житті сучасної людини

Про матеріал
Презентація "Фізика в житті сучаної людини" заохочує учнів до вивчення предмета,розвиває уявлення про застосування фізики при виготовленні різних сучасних пристроїв та техніки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика в житті сучасної людини

Номер слайду 2

Мета проекту: Дослідити впровадження та використання законів фізики у сучасному світіРозкрити спектр застосування фізики у світі сучасних технологій

Номер слайду 3

План1. Значення фізики для сучасних технологій2. Електромагнетизм і сучасні пристрої3. Магнітоплани та магнетизм4. Металошукачі та ЕМХ5. Стилус для ємнісного екрана та магніти6. Оптика та “селфі”7. Електрика та телефони

Номер слайду 4

Значення фізики для сучасних технологій. У сучасному світі значення фізики надзвичайно велике. Великі вчені фізики і їх відкриття змінили наш світ і вплинули на життя багатьох поколінь. Дослідження Ніколи Тесли,  Майкла Фарадея,  Ісаака Ньютона та інших вчених сильно вплинула на розвиток різних галузей науки, які використовують для сучасних технологій

Номер слайду 5

Електромагнетизм і сучасні пристроїЕлектромагнітні явища значно допомагають нам у побуті.Індукційні плити(теплопередача відбувається завдяки явищуелектромагнітної індукції), безпровідні зарядні пристрої для смартфона(оснащені потужною магнітною котушкою,робота вінчестера ПК(при запису даних на диск струм пропускаєтьсячерез електромагніт,в результаті чого намагнічені зони записуються)

Номер слайду 6

Магнітоплани та магнетизм. Маглев або інколи магнітоплан — потяг на магнітній підвісці, що приводиться в рух та керується магнітними силами.

Номер слайду 7

Металошукачі та ЕМХКотушка металошукача генерує електромагнітні хвилі певної частоти, які відбиваються від шуканої мети. Електронний блок обробляє відбиту хвилю і сигналізує про виявлення металевого предмета.

Номер слайду 8

Стилус для ємнісного екрана та магніти має наконечник з електричною ємністю, з м'якої гуми чи силікону, усередині якого знаходиться магнітопровідне кільце, котушка чи металеві ошурки, споряджений мікросхемою (що працює від батарейки чи отримує струм від перетину силових полів обмоткою)

Номер слайду 9

Оптика та “селфі”Об’єктив камери:феномен “селфі” охопив людей усіх вікових груп. Об’єктив, який використовується в камері, працює за принципом оптики. Набір опуклих лінз забезпечує камері отримання зображенням поза камерою.

Номер слайду 10

Електрика та телефони. Мобільні телефони стали схожими на газ чи кисень у сучасному соціальному житті. Навряд чи когось не торкнувся вплив стільникового телефону. Він працює за принципом електрики та електромагнітного спектра, хвилеподібних схем електрики та магнетизму.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 1. Фізика - наука про природу
Додано
6 червня 2023
Переглядів
483
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку