Повітряна оболонка Землі. Атмосферний тиск і його застосування. Вплив атмосферного тиску на самопочуття людей.

Про матеріал
Презентація:Повітряна оболонка Землі. Атмосферний тиск і його застосування. Вплив атмосферного тиску на самопочуття людей."дозволяє влучно використати на уроках фізики,оскільки містить найголовніші теги,означення,поняття,та іншімцікаві факти про атмосферний тиск.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: Повітряна оболонка Землі. Атмосферний тиск і його застосування. Вплив атмосферного тиску на самопочуття людей.

Номер слайду 2

Проблема та мета проекту: Дослідити склад атмосфери,її шари. Набути знання про атмосферний тиск та його застосування. Вияснити про вплив атмосферного тиску на самопочуття людей.

Номер слайду 3

Завдання проекту:1. Засвоїти знання про атмосферу, її склад, протяжність.2. Вивчити основні поняття про атмосферний тиск та причини його виникнення3. Вияснити,як впливає тиск на здоров'я людини. Тип проекту: інформаційно-пошуковий

Номер слайду 4

Атмосфера — повітряна оболонка Землі. Земля оточена повітряною оболонкою у вигляді кулястого шару, яку називають атмосферою (від грецьких слів: Атмос - пара, повітря і сфера - куля 

Номер слайду 5

Шари атмосфери. Умовно в атмосфері виділяють такі шари: тропосфера, стратосфера, мезосфера, термосфера та екзосфера.

Номер слайду 6

Атмосферний тиск. Атмосферним називають тиск, з яким атмосфера Землі діє на земну поверхню і всі тіла, що на ній розташовані.

Номер слайду 7

Причина виникнення тиску атмосфери. Причина атмосферного тиску очевидна. Повітря має вагу, а отже, чинить тиск, який дорівнює вазі стовпа повітря, що міститься над тілом. Чим вище ми підніматимемося вгору, тим менше повітря буде над нами, а отже, тим меншим стане й атмосферний тиск. Нормальним атмосферним тиском прийнято вважати тиск у 760 мм рт. Ст

Номер слайду 8

Вимірювання тиску. Атмосферний тиск вперше виміряв італійський вчений Еванджеліста Торрічеллі в 1643 році. Для вимірювання тиску він використав прилад, який являє собою U подібну трубку довжиною близько 1м, запаяну з одного кінця і наповнену ртуттю.

Номер слайду 9

Вплив атмосферного тиску на здоров'я людини. Перепади атмосферного тиску викликають: подразнення кровоносних судинподразнення внутрішньої поверхні суглобних капсул різкі перепади артеріального тиску людини порушення ритму і частоти серцевих скороченьпогіршення загального самопочуття. Незначні перепади тиску звичайно ніяк не відбиваються на самопочутті людей. Вони врівноважуються внутрішнім тиском організму.

Номер слайду 10

Факти про нормальний атмосферний тиск. Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск 760 мм рт.ст. (1013,25 г. Па) на рівні моря. Цей показник зменшується зі збільшенням висоти і зростає при зниженні температури повітря.

Номер слайду 11

Висновки Атмосфера - газоподібна оболонка Землі та інших небесних тіл. Атмосферний тиск — тиск, з яким атмосфера Землі діє на земну поверхню і всі тіла, що на ній розташовані. Незначні перепади тиску ніяк не відбиваються на самопочутті людей. Вони врівноважуються внутрішнім тиском організму .

Номер слайду 12

Список використаних джерелhttps://disted.edu.vn.ua/courses/learn/3385https://znanija.com/task/24003320https://isdmci.org.uahttps://esu.com.ua/article-44601uk.wikipedia.org/wiki/Атмосферний_тискhttps://metodist1.github.io/human-physics/s.page8.html

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 28.Атмосферний тиск і його вимірювання
Додано
6 червня 2023
Переглядів
4208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку