Мета:
Øрозширити знання учнів про фрагменти з історії підприємства;
Øдонести до учнів свого внеску в державу;
Øдонести важливість збереження патріотичного духу у кожного громадянина; виховувати культуру взаємовідносин між людьми у щоденному житті, повагу до традицій і звичаїв;
Øсприяти розвитку пізнавального інтересу.
Завдання:
Обладнання: стіннівки, зал прикрашений повітряними кульками, національними символами України, національні костюми, прапор України,
проектор, комп'ютер, записи музики, записи фільму, екран, мультимедійна презентація, відеоролики.
Форма проведення: урок-проект з мультимедійною презентацією.
Міністерство освіти і науки України
Департамент управління освіти і науки облдержадміністрації
Відділ освіти
Синельниківської райдержадміністрації
КЗО Майська СЗШ
Розробка години спілкування
на тему :
«Агро-Союз – рідній Україні»
Форма проведення: урок-проект з мультимедійною презентацією.
Мета:
Завдання:
Обладнання: стіннівки, зал прикрашений повітряними кульками, національними символами України, національні костюми, прапор України,
проектор, комп’ютер, записи музики, записи фільму, екран, мультимедійна презентація, відеоролики.
Форма проведення: урок-проект з мультимедійною презентацією.
Хід уроку
І. Організація класу
ІІ. Мотивація класу
1. Вірш про підприємство
2. В нашій школі є тематичний зал, назва якого відповідає девізу нашого підприємства.
Питання: Який девіз підприємства?
(Ми відповідальні за землю, на якій живемо"
3. Вправа "Гонка за лідером"
Які риси притаманні працівникам "Агро-Союзу"?
А
г
р
о
С
о
ю
з
ІІІ. Основна частина (презентація міні-досліджень)
Ви були об'єднані в групи по напрямкам, які вас цікавлять.
А тепер ви презентуєте перед класом свої міні-проекти.
Кожна група досліджувала розвиток, досягнення новітні технології.
Запрошуємо до презентації першу групу
"( Ми досліджували такі питання: Які випускники нашої школи працюють на керівних посадах в Агро-Союзі?
Хто з випускників нашої школи є лідерами на підприємстві?
(Роблять опитування і презентують своє дослідження)
Вправа "Ромашка"
Завдання: Скласти структуру "Агро-Союзу"
Ви попередньо розподілені на групи: Правління, молочне тваринництво, рослинництво, страусівництво.
Група №1 "Правління Агро-Союз"
В 1998 році - Головою правління "Агро-Союз" є Хорішко В.Д..
Керівник господарства Хорішко Володимир Дмитрович, як людина нової формації, вважає, що нашому сільському господарству сьогодні, як ніколи, потрібні:
нові ідеї + раціоналізм+облік+дисципліна
Володимир Дмитрович з 1997 року вивчає і впроваджує інноваційні технології в сільському господарстві на базі модельного агрокультурного підприємства «Агро-Союз».
Знайомий з технологією виробництва великих сучасних молочних ферм Німеччини, Канади, США. Створив молочний комплекс проектною потужністю 5000 голів.
Ініціатор проведення в Україні Міжнародних конференцій по молочному скотарству та інших галузей сільськогосподарського виробництва.
Це дійсно ЛЮДИНА з великої букви, в якій органічно поєднався професіоналізм рівня академіка, талант організатора-керівника з інтелігентністю, високою культурою, інтелектом.
За вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу України Володимира Дмитровича Хорішка нагороджено Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня (2007 рік), а у 2008 році він удостоєний високого звання Героя України з врученням ордена держави.
15 лютого 2011 року на базі АТЗТ «Агро-Союз» організовано приватне акціонерне товариство «Агро-Союз» (ПрАТ «Агро-Союз»).
Група №4 Страусівництво
…В листопаді 2000 року в господарство завезено першу партію страусів і організовано новий напрямок сільськогосподарської діяльності «Промислове страусівництво».
Страусівництво як напрямок сільгоспбізнесу з’явилося в 2000 році.
В 2003 році в модельному сільськогосподарському підприємстві Корпорації в 70 км від Дніпропетровська в степовій зоні України було побудовано племінну ферму, де на сьогодні утримуються 450 південноафриканських чорношиїх та блакитношиїх страусів-плідників (країна походження — ПАР).
М’ясо страусів — дуже корисний дієтичний продукт. Споживання м’яса страусів знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Приблизно у віці 10-14 місяців шкіра страусів досягає найвищих якісних показників. По них вона може бути порівняна з високоякісними шкірами, наприклад, слонів і крокодилів. М’яку та гнучку шкіру страусів використовують в взуттєвому, галантерейному виробництві, а також з неї шиють одяг. Успішна реалізація шкіри одного страуса, площа якої зазвичай складає біля 1,2-1,5 кв. метри, може окупити всі витрати на вирощування птиці.
Страусові яйця мають високу комерційну цінність. Вміст яєць використовується в кулінарних цілях, а із шкарлупи роблять декоративні вироби.
Страусове пір’я традиційно використовуються в якості декоративного матеріалу при виготовленні одягу і предметів інтер’єру. Величезним попитом вони користуються при підготовці до всесвітньо відомого бразильського карнавалу.
В медицині і косметології використовують страусовий жир.
V. Узагальненя й систематизація знань
Вправа "Мозковий штурм":
Запитання №1: Як пов"язане Підприємство "Агро-Союз" з вашою сім"єю?
(відповіді, де працюють батьки)
Запитання №2: Як пов"язане підприємство "Агро-СОюз" з нашою школою?
(Постійна матеріальна допомога, надають можливість вчитися в галузевих школах, наукова дослідницька робота на базі підприємства)
ІV. Підсумок уроку
Колективна робота
1. Завдання "Розв"язати кросворд"
|
|
|
|
|
|
1р |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1х |
о |
р |
і |
ш |
к |
о |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
с |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
л |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2с |
|
|
и |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
т |
|
|
н |
|
|
|
|
3п |
о |
р |
о |
д |
а |
2т |
в |
а |
р |
и |
н |
н |
и |
ц |
т |
в |
о |
|
|
|
|
|
|
|
|
а |
|
|
и |
|
|
|
|
л |
|
|
|
|
|
|
|
|
у |
|
|
ц |
|
|
|
|
е |
|
|
|
|
4н |
|
|
|
с |
|
|
т |
|
|
|
|
|
|
|
о |
||
|
|
|
і |
|
4с |
в |
и |
н |
а |
р |
н |
и |
ц |
т |
в |
в |
|
|
|
в |
|
|
о |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
і |
|
|
|
н |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
т |
|
|
|
и |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
н |
|
|
|
ц |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
і |
|
|
|
т |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
в |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
о |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
По вертикалі:
1. Головний підрозділ підприємства, який забезпечує нас зерновими культурами, кормами тваринам і.т.д.
2. Головний підрозділ підприємства, який дає дієтичне м"ясо, величезні яйця, гарне пір"я
3. Що засіва. механізатор?
4. Які технології використовують працівники підприємства?
По горизонталі:
1. Прізвище директора підприємства.
2.Підрозділ "Молочне...."
3. Голштинська .... корів
4. На цьому підрозділі вирощують тварин, які ніколи не бачать сонця.
2. Перегляд відеоролика про село
Автор: учениця 11 класу Євтушок Аліна
Інтерв"ю
1