Future Simple - Will

Про матеріал
Презентація до уроку вивчення майбутнього часу will у п'ятому класі. Презентація містить вправи на закріплення граматичного матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Future Simple. Простий (неозначений) майбутній час

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Стверджувальне речення. Future Simple (Future Indefinite) утворюється за допомогою допоміжного дієслова will  та форми простого інфінітиву без частки to. Will в сучасній англійській мові вживається для всіх осіб однини та множини. My husband will buy this ring for me. – Мій чоловік придбає для мене цю каблучку. We will find your key tomorrow. – Ми знайдемо твій ключ завтра. The project will be presented next Tuesday. – Проект буде представлений наступного вівторка.

Номер слайду 4

Заперечне речення. В заперечних реченнях в Future Simple додається заперечна частка not після допоміжного дієслова will. Загальний порядок слів у реченні не змінюється. I will not go for a walk tomorrow. – Я не піду завтра на прогулянку. My husband will not buy this ring for me. – Мій чоловік не придбає для мене цю каблучку. We will not find your key tomorrow. – Ми не знайдемо твій ключ завтра. The project will not be presented next Tuesday. – Проект не буде представлений наступного вівторка.will not = won’t. She won’t go to the cinema. – Вона не піде у кіно.

Номер слайду 5

Питальне речення. Утворення загального питання в Future Simple відбувається шляхом винесення допоміжного дієслова will на початок речення перед підметом. Will I go for a walk tomorrow? – Я піду завтра на прогулянку?Will my husband buy this ring for me? – Мій чоловік придбає для мене цю каблучку?Will we find your key tomorrow? – Ми знайдемо твій ключ завтра?Will the project be presented next Tuesday? – Чи буде проект представлений наступного вівторка?

Номер слайду 6

Використання Future Simple. Загальний майбутній час. Future Simple використовується для описання поодиноких, повторюваних або послідовних дій у майбутньому. He will come here tomorrow. – Він прийде сюди завтра. I will run every morning next summer. – Наступного літа я буду бігати кожного ранку. They will go to the cinema, buy some snacks, and watch good movie next Monday. – Наступного понеділка вони підуть у кіно, придбають щось перекусити та будуть дивитися хороший фільм.

Номер слайду 7

Припущення на майбутнєFuture Simple використовується для вираження припущень або здогадок про майбутні дії або події. В такому випадку Future Simple часто використовується в складних реченнях, де перша частина виражена дієсловом в Present Simple: think (думати, вважати), believe (вірити), expect (очікувати), be afraid (боятися), be sure (бути впевненим) або ж прислівниками: probably (можливо), perhaps (мабуть), certainly (безумовно, точно) тощо. I think he will win this competition. – Я думаю, він виграє це змагання. I’m afraid she won’t come here on time. – Боюся, що він не прийде вчасно. Probably they will find the way out. – Можливо, вони знайдуть вихід.

Номер слайду 8

Обіцянки, побоювання, сподівання. Future Simple використовується для вираження обіцянок, описання чиїхось сподівань та надій щодо майбутнього. Часто цей час у реченні використовується зі словами: promise (обіцяти), swear (клястися), guarantee (гарантувати), hope (сподіватися), threat (погрожувати), warn (попереджати), request (прохати, робити запит), offer (пропонувати). I promise we will go to the seaside next year. – Я обіцяю, що ми поїдемо на море наступного року. We hope he will enter the university. – Ми сподіваємося, що він вступить до університету. She swears she will come home in time. – Вона присягається, що буде вдома вчасно.

Номер слайду 9

Прогнози на майбутнєFuture Simple використовується для вираження того, що неодмінно здійсниться в майбутньому, і на що ми не можемо вплинути. The great storm will be tomorrow. – Завтра буде сильний шторм. Anyway she will fly away. – В будь-якому випадку він полетить геть. The dawn will come soon. – Скоро настане світанок.

Номер слайду 10

Спонтанні рішення. Future Simple також виражає спонтанні, миттєві рішення або дії, які не були заплановані заздалегідь, а тільки-но спали на думку. I will take this dress. – Я візьму цю сукню. (незапланована покупка в магазині)We will go there right now! – Ми підемо туди прямо зараз! (емоційне рішення)I will paint this table. – Я пофарбую цей стіл. (рішення прийняте спонтанно, дивлячись на стіл)

Номер слайду 11

Маркери часуtomorrow – завтраthe day after tomorrow – післязавтраtonight – сьогодні ввечеріsoon – скороas soon as – як тількиlater – пізнішеnext week – наступного тижняnext month – наступного місяцяnext year – в наступному році, наступного рокуnext century – в наступному сторіччіin a week – через тижденьin a month – через місяцьin three year – через три рокиin two days – через два дніin one of these days – в один з цих днів

Номер слайду 12

Excercises

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додано
14 лютого 2021
Переглядів
3215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку