Газета "Ластівка день починає"

Про матеріал

В газеті зібрано цікаву та корисну інформацію про маленьких синіх птахів. Роздрукувавши газету, Ви матимете змогу використовувати її і на уроках, і в позакласній діяльності. Яскраві малюнки та мало тексту точно оцінять наймолодші школярі.

Перегляд файлу

C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\sky_3.jpgC:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\Ластівка-у-світогляді-українців.jpg

 

 

 

 Ластівкаце маленький гарний птах. У неї цікавий окраспірячко на спині темно-синє, на животібіле, а на шиї красиве намистопляма червоного кольору. Голівка маленька, з маленьким гострим дзьобом та чорними, блискучими очима. Незвичність ластівки у цікавому роздвоєному хвості. Під час польоту, ластівка підбирає свої лапки до животика та нагадує маленький літак. Вона граційно та легко ширяє у повітрі, вміло хапає на льоту різних мошок, щоб прогодувати дитинчат.

C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\2bby3Lp-Ets.jpgЛастівкамаленька птаха, що не боїться людей, а тому і свої гнізда будує поряд із ними.  Міські та сільські ластівки прикріплюють свої гнізда до виступів деревяних стін, над вікнами, на горищах, під дахами будинків, де живуть люди.

C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\rozm.jpg Берегові ластівки майструють будинки у норах, що самі ж і викопують. Весною можна спостерігати за ластівками, що дбайливо носять у дзьобиках багнюку з калюж, солому,  тоненькі гілочки. Саме ці матеріали потрібні птахам для свого скромного житла.

C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\lastvka-opis-harchuvannya-rozmnozhennya-seredovische-prozhivannya_943.jpeg Пташенят вигріває мама-ластівка, а тато шукає для неї поживу. Виховує ластівят подружжя разом, здобуваючи їм їжу. Ластівки дуже спритно ловлять  комашок просто на льоту.  Пташенят ластівка виводить аж двічі протягом літа. Уже на початку осені птахи групуються у  великі зграї. Сумно кружляють у повітрі, сидять на дротах, готуються покидати рідні землі та летіти у вирій, аж до далекої Африки.

C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\sky_3.jpgC:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\л.pngC:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\image001.jpgЛастівки — моногамні ( тобто пару обирають на все життя). Однак самець, який залишився без половинки, може приєднатися до іншої пари і допомагати їм у будівництві житла.

 

 Під час будівництва гнізда та годівлі пташенят, обоє батьків беруть активну участь. Батьки захищають гніздо.

Годування пташенят ластівки відбувається до 400 разів на день.

C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\lastivka-ptpha-simvol.jpg

C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\8d297429cd72.jpgСкільки живе ластівка? В середньому, ластівки живуть близько 4 років (можуть дожити і до 8 років). Символом Естонії є — сільська ластівка. Вона зображена на платиновій монеті номіналом 100 крон.


C:\Users\LILJA\Desktop\ластівка\hello_html_m1a72ae69.pngЛастівка символізує щасливе родинне життя, ласку, любов і ніжність. Вважається, що ластівки в'ють гнізда лише на будинках добрих господарів. 
За народними віруваннями, ця пташка оберігає оселю від грому, блискавки й пожежі. 
Ранні ластівки – врожайний рік.
Якщо ластівки весело щебечуть – буде ясна погода.
Ластівки вилітають – погоду обіцяють.

А ще кажуть у народі, що ластівка – це улюблена Богом пташка. Благословив її Господь за те, що, коли розпинали Христа, ластівки крали цвяшки. Своїм щебетанням ластівка прославляє Бога, наче молитвою. Розорення гнізда ластівки вважається великим гріхом. Цим людина накликає біду на свій дім. 


 

 

docx
Додано
30 липня 2018
Переглядів
3005
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку