Гендерна рівність як принцип полягає в тому, щоб вивчити і усунути всі соціальні бар'єри, що заважають людині проявитися як особистості.

Про матеріал
Гендерна рівність — рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації, що дозволяє особам обох статей брати рівну участь у всіх сферах життєдіяльності суспільства (Конституція України). Гендерна рівність означає наявність рівних умов для жінок і чоловіків у реалізації всіх прав людини та можливостей участі в політичному, економічному, соціальному та культурному розвитку, а також рівного користування його результатами. Рівність необхідна для людського розвитку. Досягнення ґендерної рівності необхідне для нормального функціонування соціальної, економічної, культурної та політичної систем. Нерівність статусу жінокпроявляється системно
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентаціяна тему:“Гендерна рівність”

Номер слайду 2

Гендер визначає соціальну поведінку жінок і чоловіків у суспільствіВизначає соціальну стать людини, а не біологічну

Номер слайду 3

Визначає соціально-рольовий статус, соціальні можливості людини (чоловіка та жінки) в усіх сферах життєдіяльності: освіті, професійній діяльності, розподілі сімейних ролей, репродуктивній поведінці, доступі до влади. Гендер

Номер слайду 4

Гендерна рівність Це рівні права та можливості для жінок і чоловіків у суспільстві, рівні умови для реалізації прав людини, участі в політичному, економічному, соціальному та культурному розвитку, отримання рівних винагород за результатами праці.

Номер слайду 5

Мета гендерної рівності Полягає не в тому, щоби прирівняти жінок до чоловіків, а в тому щоби наділити їх життя можливостями і шансами, які будуть рівними і зберігатимуться такими.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Гендерний стереотип Це набір загально - прийнятих у суспільстві норм та уявлень про поведінку та потреби чоловіків і жінок, що сформовані у певній культурі та які часто мають мало спільного з реальним життям.

Номер слайду 9

Гендерна дискримінація жінок

Номер слайду 10

Гендерна дискримінація чоловіків

Номер слайду 11

Дякую за увагу

pptx
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
1321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку