Географія в середньовічній Вірменії

Про матеріал
На картах найбільших істориків і географів давнини Вірменія відзначена поряд з Персією, Сирією та іншими стародавніми державами; показові карти Гомера, Гекатея Мілетського, Птолемея і багатьох інших)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія в середньовічній ВірменіїКухар Анастасія Анатоліївна

Номер слайду 2

 На картах найбільших істориків і географів давнини Вірменія відзначена поряд з Персією, Сирією та іншими стародавніми державами; показові карти Гомера, Гекатея Мілетського, Птолемея і багатьох інших)На мапі Геродота, 450 до н. е.

Номер слайду 3

У середньовічній Вірменії навіть у найтяжчі часи освіта, культура та писемність були на високому рівні. Понад 25 тисяч рукописів дійшло з давнини до наших часів. Це твори з історії, філології, математики, астрономії, географії, медицини, права, філософії, богослів’я

Номер слайду 4

Говорячи про побут вірменського народу, Лев Лопатинський зауважує: “Вірменський народ,що складався переважно із селян, продовжуючи жити на своїй території, зберігав традиційний спосіб життя в господарстві та побуті ,що склався на засадах землеробсько-тваринницького господарства, в умовахх гірсько-низинного ландшафту й різкоконтинентального клімату ”

Номер слайду 5

Вірменська Географія. Ашхарацуйц (вірм. Աշխարհացույց, букв. «Показ світу») — пам'ятка географії і картографії стародавньої Вірменії. Довгий час автором твору вважався Мовсес Хоренаці, проте зараз більшість істориків схильні вважати автором Ашхарацуйця Ананія Ширакаці, мислителя VII століття.

Номер слайду 6

«Ашхарацуйц», написаний за традицією античної географії, що бере свій початок з Географії Клавдія Птолемея. У першій частині «Ашхарацуйця» наводяться загальні відомості про світ, про його рельєф, кліматичні зони, моря тощо 

Номер слайду 7

Друга, більш розгорнута частина, містить опис відомих на той час материків — Європи, Лівії (Африки) та Азії. Вказується їх розташування, називаються народи, що населяють ці материки, відмічені головні моря, гори, ріки, корисні копалини, флора, фауна та ін.

pptx
Додано
13 лютого 2021
Переглядів
441
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку