Гімнастика. Мости, шпагати, стійки

Про матеріал
Заняття акробатикою сприяють зміцненню опорно-рухового апарату й поліпшенню роботи серцево-судинної системи. У дітлахів-акробатів формуються правильна постава, підтягнута фігура і красива хода.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Акробатика. Акробатичні вправи: Мости, шпагати, стійки.

Номер слайду 2

Гімнастика. Вправи в акробатиці бувають статичні, коли спортсмен робить складні елементи без руху, наприклад, стійки й динамічні — коли вправи робляться в русі, однак статичні вправи, наприклад стійкі можуть бути основою для динамічних — колеса, рухи розгином. Складні трюки можуть бути складені з різних одиночних статичних і динамічних вправ, наприклад махове сальто складається зі шпагату й сальто, рондат сальто — зі стійки, перевороту й сальто. Акробатичні елементи в основному використовуються в спортивній, художній гімнастиці, спортивній акробатиці, але також вони є частиною спортивних акробатичних танців, циркових виступів, паркуру й навіть бойових мистецтв.

Номер слайду 3

Мости. Виконання мостів сприяє розвитку сили, гнучкості, крім того, вони підводять до виконання переворотів вперед і назад. Послідовність розучування: а) міст з положення лежачи на спині, б) міст стоячи на колінах, в) міст нахилом назад. Вказівки до виконання: Ноги і руки поставте на ширині плечей (спирайтеся на всю ступню і кисть). При виконанні прагніть повністю випрямити ноги і перевести вагу тіла на руки. Перший час повторюйте міст 3 – 5 разів. При відсутності больових відчуттів поступово збільшуйте кількість до 8 – 12-ти, чергуючи мости з нахилами вперед, шкереберть і стійками. При виконанні моста нахилом назад, злегка зігніть ноги, виведіть стегна вперед. Це дозволить уповільнити нахил і поставити руки ближче до ніг. Потім ноги слід випрямити. Вставання виконуйте за рахунок передачі ваги тіла на ноги, у ведення стегон вперед і поштовху руками.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Шпагати. Шпагати вправи, які сприятимуть розвитку гнучкості. Ця якість необхідна в більшості видів спорту, так як гнучкість дозволяє, збільшувати амплітуду рухів, попереджає можливі розтягування м'язів при падіннях і різких рухах. Акробати широко використовують різні шпагати у вільних вправах, парах і групових пірамідах. Послідовність розучування: а) напівшпагаті, б) шпагат правою і лівою ногою, в) шпагат кільцем, г) прямий шпагат Вказівки до виконання: Перед виконанням шпагатів зробіть спеціальну розминку (похитування в випаді, сиді з широко розведеними ногами, махи ногами) При розучуванні опускайтеся в шпагат плавно, ковзанням, з опорою на руки. Виникає при цьому легкий біль потрібно терпіти 48 сек. в кожній спробі. Кількість спроб поступово збільшуйте від 4 до 8. Перший час виконуйте шпагати щодня і навіть по 2 рази в день: це прискорить їх освоєння.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Стійки. Стійки на лопатках вправи, які зміцнюють м'язи спини і рук підводять до виконання стійок на голові і руках. Послідовність розучування: а) зігнувши ноги, пряма, б) пряма з опорою об підлогу, без опори. Вказівки до виконання: Стійки виконуються на підлозі перекатом назад. Тіло вертикально закріплено, коліна і шкарпетки натягнуті. Лікті на ширині плечей, кисті закріплені і впираються в поперек. У стійці зігнувши ноги коліна злегка розведені.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шевченко Майя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 лютого 2022
Переглядів
1479
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку