"Єгипет - його особливості"

Про матеріал
Вивчення символіки Єгипту. Домалюй морських жителів . Розфарбуй народні костюми Єгиптян.
Перегляд файлу

Тема: «Єгипет – його особливості»

Мета: розширити знання про теплий континент нашого світу; збагачувати знання про історію даної країни; збагачувати уявлення про різноманітність пам’ятних архітектур; виховувати цікавість, допитливість.

 

1. Вивчення символіки

Державний прапор Єгипту складається з трьох рівних горизонтальних смуг: червоної (зверху), білої та чорної. У центрі білої смуги зображена національна емблема (щит, на якому зображений золотий орел, який тримає сувій з назвою країни арабською мовою).

 

Прапор Єгипту

Герб Єгипту — являє собою беркута, який дивиться вправо і трохи вгору.

 «Беркут Салах ад-Діна» тримає напис, на якому написано назву держави арабською мовою: Арабська Республіка Єгипет. На місці серця беркута знаходиться щит з кольорами прапора — але у вертикальній замість горизонтальної конфігурації.

У союзі з Сирією у складі Об'єднаної Арабської Республіки (19581961) і до 1971 року, на щиті розташовувалися дві зірки. У період між 1972 та 1984 роками беркут був замінений на золотого яструба, як частина символіки Федерації Арабських Республік.

Беркут як символ Салах ад-Діна є предметом диспутів для археологів. Символ беркута був знайдений на західній стіні цитаделі Каїру (побудованої Салах ад-Діном), і тому багато хто припускають, що він є його особистим символом. Існує, однак, мало доказів цього. Беркут був згодом прийнятий як символ арабських націоналістів у Іраку, Палестині та Ємені (а раніше в Лівії).

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/Coat_of_arms_of_Egypt_%28Official%29.svg/640px-Coat_of_arms_of_Egypt_%28Official%29.svg.png?1573319099755

2. Домалюй морських жителів

Картинки по запросу Домалюй рибок

3. Розфарбуй народні костюми єгиптян

Картинки по запросу разрисовать костюмы египтян

 

docx
Додано
8 березня 2022
Переглядів
800
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку