ГЛОБАЛЬНІ МОЖЛИВІ ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ВІД МОЖЛИВИХ ЗМІН КЛІМАТУ

Про матеріал
Презентація "ГЛОБАЛЬНІ МОЖЛИВІ ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ВІД МОЖЛИВИХ ЗМІН КЛІМАТУ" допоможить учням вивчити і дізнатись деяку інформацію про зміни клімату та їх наслідки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГЛОБАЛЬНІ МОЖЛИВІ ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ВІД МОЖЛИВИХ ЗМІН КЛІМАТУ

Номер слайду 2

КЛІ́МАТБагаторічний режим погоди, зумовлений сонячною радіацією, її перетворенням у діяльному шарі земної поверхні та пов’язаною з нею циркуляцією атмосфери й океанів і характерний для певної місцевості.

Номер слайду 3

ПРИЧИНИ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ФОРМУВАННЯ КЛІМАТУ ПЕВНОЇ ТЕРИТОРІЇ.

Номер слайду 4

ЗМІНА КЛІМАТУ Проблема зміни клімату сьогодні надзвичайно актуальна. Клімат на нашій планеті змінюється і змінюється досить швидко, що не заперечує вже жоден учений. Однак на порядку денному стоять побоювання, що до природних змін клімату додалося потепління, викликане діяльністю людини.

Номер слайду 5

ЗМІНА КЛІМАТУ Кліматичні зміни не означають просте підвищення температури. Під усталеним терміном «глобальна зміна клімату» розуміють перебудову всіх геосистем. Дані спостережень свідчать про підвищення рівня Світового океану, танення льодовиків і вічної мерзлоти, посилення нерівномірності випадання опадів, зміну режиму стоку річок та про інші глобальні зміни, пов’язані з нестійкістю клімату.

Номер слайду 6

ЗМІНА КЛІМАТУВони завдають значних економічних збитків, загрожують стабільному існуванню екосистем, а також здоров’ю та життю людей. Висновки вчених говорять про те, що кліматичні зміни, які зараз тривають, можуть у майбутньому привести до небезпечних наслідків.

Номер слайду 7

АНТРОПОГЕННА ТЕОРІЯ ЗМІНИ КЛІМАТУ У 2007 році Міжурядова група експертів зі зміни клімату– міжнародний орган, який об’єднує тисячі вчених із 130 країн світу – представила свій Четвертий оціночний звіт, в якому містяться узагальнені висновки про минулі і нинішні кліматичні зміни, їх вплив на природу і людину, а також про можливі заходи з протидії таким змінам. В цій Доповіді говориться, що з 90%-ною вірогідністю зміни клімату, які ми зараз спостерігаємо, пов’язані з діяльністю людини. Антропогенне походження сучасних кліматичних змін, зокрема, підтверджують палеокліматичні дослідження, основані на аналізі вмісту парникових газів в бульбашках повітря, що замерзли в льоді. Вони показують, що такої концентрації СО2 як зараз не було за останні 650 000 років (а за ці роки відбувалося не одне потепління нашої планети). Причому в порівнянні з доіндустріальною епохою (1750 рік) концентрація вуглекислого газу в атмосфері зросла на третину

Номер слайду 8

ПРИЧИНИ КЛІМАТИЧНИХ ЗМІНПарниковий ефект Зміни в кліматичній системі Землі, які ми зараз спостерігаємо, вчені пов’язують з аномальним зростанням концентрації в атмосфері так званих «парникових газів» Ці гази затримують інфрачервоне випромінювання, яке випускає земна поверхня, створюючи тим самим «парниковий ефект».

Номер слайду 9

МОЖЛВІ НАСЛІДКИЗміна частоти та інтесивності випадання опадів МОЖЛИВІ НАСЛІДКИ Урагани в США, засуха в Австралії, аномально спекотне літо в Європі, катастрофічні зливи і повені на туманному Альбіоні – список можна продовжувати.

Номер слайду 10

ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ МОРЯПротягом ХХ століття середній рівень моря підвищився на 0,1-0,2 м. За прогнозами вчених, за XXI століття підвищення рівня моря складе до 1 м. У цьому випадку найбільш уразливими виявляться прибережні території і невеликі острови. Такі держави як Нідерланди, Великобританія, а також малі острівні держави Океанії і Карибського басейну першими підпадуть під небезпеку затоплення.

Номер слайду 11

ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я,додаткова смертність в європейських країнах від теплових хвиль в серпні 2003 року у Великобританії склала 2045 чоловік, у Франції – 14802, в Італії – 3134, в Португалії – 2099. . Кліматичні зміни, за прогнозами вчених, призведуть до підвищення ризиків для здоров’я людей, перш за все менш забезпечених верств населення.

Номер слайду 12

ТАНЕННЯ ЛЬОДОВИКІВСучасне заледеніння Землі можна вважати одним з найбільш чутливих індикаторів глобальних змін, які відбуваються сьогодні. Супутникові дані показують, що, починаючи з 1960-х років, відбулося зменшення площі сніжного покриву приблизно на 10%. З 1950-х років в Північній півкулі площа морського льоду скоротилася майже на 10-15%, а товщина зменшилася на 40%. Товща Гімалайських льодів тане зі швидкістю 10-15 м на рік. При нинішній швидкості цих процесів дві третини льодовиків Китаю зникнуть до 2060 року, а до 2100 всі льодовики розтануть остаточно.

pptx
Додав(-ла)
Коваль Ніка
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
4 травня 2023
Переглядів
257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку