Година спілкування " Безпека в інтернеті"(конспект + презентація)

Про матеріал
Година спілкування" Безпека в інтернеті" вчить дітей правильно користуватись інтернетом, розповідає про переваги та недоліки користування інтернетом. Надаються поради, щоб не стати інтернетзалежною людиною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтернет. Безпека в інтернеті. Підготувала вчитель початкових класів КЗШ№52 Данилюк Н. В.

Номер слайду 2

Що таке інформаційна безпека Під інформаційною безпекою розуміється захищеність інформації від будь-яких випадкових або зловмисних дій, результатом яких може з'явитися нанесення збитку самій інформації, її власникам . 

Номер слайду 3

Переваги інтернету - Можна знайти будь — яку необхідну інформацію; - Можна знаходити нових друзів; - Можна спілкуватись з людьми з будь — яких куточків світу; - Можна користуватись електронною поштою; - Можна грати в онлайн — ігри; - Можна розглядати карти та планувати подорожі.

Номер слайду 4

Що загрожує інформаційній системі? Комп’ютерні віруси. Спам. Хакери. Нелегальні та шкідливі матеріали, які мають недостовірну інформацію. Загрози природного характеру . Трояни.

Номер слайду 5

Інтернет — залежність -це психічний розлад,нав’язливе бажання підключитись до інтернету і нездатність вчасно відключитися від нього.

Номер слайду 6

Основні симптоми залежності: Непереборне бажання зайти в інтернет. Нездатність контролювати свій час в інтернеті. Розумове або фізичне виснаження. Порушення сну або концентрації уваги. Дратівливість, депресія, нерви,замкнутість між людьми.

Номер слайду 7

Шість правил розумного користувача інтернетом Правило перше Чемним в інтернеті у спілкуванні будь. Про правила бумерангу не забудь!

Номер слайду 8

Правило друге Якщо веб- сайт негативний, Негайно з нього вийди!

Номер слайду 9

Правило третє Свій пароль, як таємницю, зберігай у своїй скарбниці !

Номер слайду 10

Правило четверте Розкажи негайно батькам, Про те , що не можеш вирішити сам. Всі проблеми вирішуй в сім'ї, Бо батьки є найкращі друзі твої.

Номер слайду 11

Правило п'яте Цікаві веб- сайти шукай, Друзям своїм про них розповідай. Разом з ними нове пізнавай, І у віртуальному просторі Безпечно себе почувай!

Номер слайду 12

Правило шосте Реальну адресу, телефон та ім'я Нехай знає тільки твоя сім'я. Нікому про це не говори в інтернеті, Бо можуть обманом затягнути в тенета!

Номер слайду 13

Підсумки. Вправа “ Скарбничка” Якщо ви не отримали для себе ніякої корисної інформації і було нецікаво — стікер відправляєте до “корзини для сміття”. Якщо є нові знання , але їх треба ще раз “прокрутити”(переосмислити) — стікер відправляєте до “ пральної машини”. Якщо інформація для вас корисна,цікава, то стікер відправляєте до своєї “скарбнички”, щоб взяти з собою і втілювати в життя.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ожібко Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
30 березня 2020
Переглядів
2571
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку