Година спілкування; " Сім природних чудес України"

Про матеріал
Мета заходу; ознайомити учнів з сімома природними чудесами України.; заповідник Асканія-Нова, озеро Світязь, Дністровський каньйон, гіпсова печера, озеро Синевир та інші.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Сім природних чудес України»

Номер слайду 2

Заповідник Асканія-Нова. Асканія-Нова є унікальним не лише для України, а й для всього світу. Це найбільший степовий заповідник Європи, який щороку відвідує близько 140 тисяч туристів.

Номер слайду 3

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Фальц-Фейна — науково-дослідна установа в системі Національної академії аграрних наук України, державний заповідник, заснований 1898 року Фрідріхом Фальц-Фейном .

Номер слайду 4

Озеро Світязь Сві́тязь (Сви́тязь, Світязьке озеро) — найглибше озеро в Україні. Розташоване в межах Ковельського району Волинської області. Належить до групи Шацьких озер, що у межиріччі Прип'яті й Західного Бугу, поблизу смт Шацьк, на території Шацького національного природного парку (Волинське Полісся).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дністровський каньйон. Його загальна довжина 250 км. Дністровський каньйон — найбільший каньйон в Україні та один з найбільших у Європі. Він простягнувся на 250 км, утворюючи кілька десятків меандрів. Тут протікає одна з найкрасивіших річок Європи, друга за величиною в Україні — річка Дністер. Її загальна протяжність 1362 км.

Номер слайду 7

Дністровський каньйон

Номер слайду 8

Гіпсова печера «Оптимістична» Оптимісти́чна — гіпсова печера в Тернопільській області України; геологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення. Розташована в межах Чортківського району, на південний захід від села Королівка, в лісовому урочищі «Королівка». Це найдовша у світі гіпсова печера, яка увійшла до Книги рекордів Гіннеса.

Номер слайду 9

Гіпсова печера « Оптимістична»

Номер слайду 10

Озеро Синевир Глибина озера в деяких місцях сягає 24-х метрів. Площа озера становить близько 5 га. Знаходиться воно на висоті 989 метрів над рівнем моря. Приблизний вік озера – 10 тисяч років. Синевир – найбільше та найглибше високогірне озеро у Карпатах.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Каньйони Бузького Гарду«Бу́зький Гард» — національний природний парк в Україні, в межах Миколаївської області, на річці Південний Буг. Історична назва козацької паланки Війська Запорозького, яка розміщувалася на місці злиття річок Великий Ташлик і Південний Буг

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Тунель Кохання. Туне́ль Коха́ння — популярний туристичний об'єкт, розташований біля селища Клевань, що у Рівненському районі Рівненської області. Не має аналогів у Європі та світі (до 2017 року, коли був відкритий подібний тунель в Китаї).

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Класному керівникові, Презентації
Інкл
Додано
3 березня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку