Година спілкування з батьками одинадцятикласників "Підготовка до ЗНО, вибір професії"

Про матеріал
В презентації висвітлено лслбливості профорієнтації, важливість вибору майбутньої професії. Також здійснено розбір безкоштовних онлайн ресурсів для підготовки до ЗНО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Схильності та інтереси дитини у виборі професії Підготувала витель математики Бохоницької СЗШ І-ІІІ ступенів, Вінницького району, Вінницької областіСПРУТ Ірина Григорівна«Професія - це тягар, що переходить у радість».

Номер слайду 2

Способи вибору професії: метод проб і помилок, коли людина пробує себе у різних сферах вивчення себе, своїх інтересів, нахилівшлях вибору професії своїх батьків, дідів і прадідів.

Номер слайду 3

Правильно зроблений старшим підлітком вибір - це початок шляху до успіху, самореалізації, психологічного і матеріального благополуччя в майбутньому.

Номер слайду 4

Питання професійного самовизначення виникає в 14-15 років. Близько 60-70 % учнів потребують отримання більш точних відомостей про ПНЗ та ВНЗ. 50% школярів відзначають необхідність проведення досліджень з метою виявлення професійно важливих якостей. 

Номер слайду 5

- Чи обговорювали ви з дитиною його професійне майбутнє?- Чи ви говорили з ним про можливі шляхи продовження освіти?- Чи ви довіряєте дитині самостійно зробити професійне самовизначення? - Чи вважаєте ви, що вибір майбутньої професійної діяльності вашої дитини практично повністю залежить від вас (вашої думки, ваших можливостей)?- Чи знаєте ви, які професії у найближчому майбутньому будуть затребувані на ринку праці?

Номер слайду 6

Психологічні типи людини. Холерик Флегматик Меланхолік Сангвінік 

Номер слайду 7

Ваші діти заповнювали анкету з вибору професії.1. Вибрав(а) я професію чи ні 2. Залежить моє майбутнє від вибору професії3. Чи вплинуло думка батьків на мій вибір

Номер слайду 8

5 основних напрямків професійної діяльностіЛюдина - людина - всі професії, пов'язані з вихованням, обслуговуванням, навчанням людей, спілкуванням з ними. Якості: товариськість, емоційна стійкість, організаторські здібності 

Номер слайду 9

5 основних напрямків професійної діяльностіЛюдина - техніка - всі професії, пов'язані з утворенням, обслуговуванням і експлуатацією техніки. Якості: здібності до геометрії, фізики, просторова уява, технічний склад мислення, схильність до практичної праці.

Номер слайду 10

5 основних напрямків професійної діяльностіЛюдина - художній образ - всі професії, пов'язані зі створенням, копіюванням, відтворенням і вивченням художніх образів. Якості: наочно-образне уявлення, яскрава уява, схильність до творчості, гнучкість почуттів, розвиненість функціональних здібностей (слух, зір, мова, смак тощо).

Номер слайду 11

5 основних напрямків професійної діяльностіЛюдина - природа - всі професії, пов'язані з вивченням, охороною і перетворенням природи. Якості: спостережливість, стійкість уваги, схильність до обліку спостережень, потреба в руховій активності.

Номер слайду 12

5 основних напрямків професійної діяльностіЛюдина - знакова система - всі професії, пов'язані зі створенням і використанням знакових систем (цифрових, буквених, нотних). Якості: здатність до алгебри (абстрактне мислення), стійкість уваги, схильність до узагальнень, до малорухомої роботи (посидючість).

Номер слайду 13

Багато підлітків вже мають уявлення про те, ким хотіли б стати по професії і можуть обґрунтувати свій вибір. Близько чверті підлітків в кожному класі сумніваються у своєму виборі або не можуть його зробити. Діти в даному віці ще слабо уявляють собі специфіку майбутньої роботи. 

Номер слайду 14

Шановні татусі й мами!1. Дайте дитині право вибору майбутньої професії. 2. Обговорюйте разом з ним можливі «за» і «проти» обраної ним професії. 3. Розглядайте вибір майбутньої професії не тільки з позиції матеріальної вигоди, але і з позиції морального задоволення. 4. Враховуйте у виборі майбутньої професії особистісні якості дитини, які необхідні їй в даній спеціальності. 5. Якщо виникають розбіжності у виборі професії, використовуйте можливість порадитися з фахівцями-консультантами. 6. Не тисніть на дитину у виборі професії, інакше це може обернутися стійкими конфліктами. 7. Підтримуйте дитину, якщо у неї є терпіння і бажання, щоб її мрія збулася. 8. Якщо ваша дитина помилася у виборі, не картайте її за це. Помилку можна виправити. 9. Якщо ваша дитина рано захопилася якоюсь професією, дайте їй можливість підтримувати цей інтерес з допомогою літератури, заняття в гуртках і т. д. 10. Пам’ятайте, що діти переймають традиції ставлення до професії своїх батьків!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Ed. Era. На сайті Ed. Era є одразу кілька варіантів підготовки до ЗНО. Спершу слід згадати про ЗНО платформу, на якій ви можете проходити тести, отримувати підказки та дивитись авторські рішення до завдань/окремі онлайн-курси:  з біології. Він складається з 5 модулів, тривалістю по тижню

Номер слайду 17

Ed. Era. Курс “Лайфхаки з української мови” складається із 16 тем, тестів та відкритих завдань, допоміжних матеріалів, а також інтерактивного конспекту на платформі Ed. Era Books . Курс “Лайфхаки з української літератури”, він складається з 15 лекцій та розрахований на 5 тижнів. Починаючи з 2021 року, ЗНО з математики буде обов’язковим для всіх випускників шкіл. Так що курс “Математика. Просто” стане в пригоді фактично кожному. Курс “Історія України в історіях” обіцяє подорож Україною довжиною більше мільйона років, стане даступним з 28 лютого.

Номер слайду 18

Prometheus. На онлайн-платформі Prometheus є три окремі курси для підготовки до тестів з української мови та літератури, історії України і математики. В описі курсу з української мови та літератури наголошують, що він розрахований не на вивчення предмету як такого, а саме на підготовку до ЗНО. Курс з історії України розділений на 31 тему, які відповідають програмі ЗНО та охоплюють історію України від заселення території до подій сучасності. Курс з математики допоможе закріпити знання зі шкільного навчання. Він розрахований на 9 тижнів та складається з 19 тем.

Номер слайду 19

ЗНО Клуб. На освітньому порталі ЗНО Клуб можна знайти теоретичні та практичні матеріали з усіх предметів, які є на тестуванні. Також тут є новини про ЗНО, платформа з онлайн-тестами, інформація про українські виші та форум з 20 тисячами зареєстрованих користувачів.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

i. Learn. Це проект Освіторії. Під час реєстрації на i. Learn ви створюєте гейміфікованого героя. Згодом за проходження тестів, завдань та вебінарів ви будете отримувати електронні монети Вчибакси. На віртуальних заняттях можна ставити запитання викладачу в коментарях, спілкуватися з однолітками та опановувати теми ЗНО.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

ЗНО онлайн. На сайті ЗНО онлайн розміщені тести, які абітурієнти проходили в 2009-2017 роках. Також тут є тести, які були на пробних ЗНО у 2009-2015 роках. Після того, як ви завершили тест, ви бачите не тільки, де помилилися, а дізнаєтесь про кількість отриманих балів та час виконання завдань.

Номер слайду 24

Be Smart. Проект Be Smart від освітньої платформи EDUGET містить понад 2 тисячі відеоуроків та понад 11 тисяч тестів. Тут є курси з восьми предметів: українська мова та література, фізика, хімія, географія, історія України, математика, фізика, біологія.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!БАЖАЮ ВДАЛОЇ ПІДГОТОВКИ ДО ЗНО!

pptx
Додано
26 березня 2022
Переглядів
707
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку