Година спілкування з елементами інтерактиву до Дня Європи

Про матеріал
Матеріал містить зразки роботи з онлайн-тестами, якими можна перевірити наявний рівень знань, проконтролювати якість засвоєння матеріалу та у цікавому форматі провести урок. Розробка містить зразки трьох тестів.
Перегляд файлу

Година спілкування з елементами інтерактиву до Дня Європи

 

Мета:

  • поглибити та систематизувати знання учнів про країни Європи;
  • розвивати творчі здібності учнів;
  • виховувати почуття гордості за свою країну – Україну;
  • формувати національну свідомість, відчуття належності до рідної землі, народу;
  • розвивати громадянську позицію, причетність до європейських цінностей, пізнавальну активність, логічне мислення; виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів.

Хід уроку

І. Організаційний момент

Вступне слово вчителя

Україна – європейська країна. Ми завжди тяжіли до співпраці з іншими європейськими країнами, переймаючи їхній досвід та віддаючи власні надбання. І сьогодні під час нашого уроку, присвяченого Дню Європи, хотілося б ще раз згадати про красу Європи та її взаємозв’язок з Україною.

ІІ. Повідомлення теми і мети уроку.

ІІІ. Мотивація діяльності учнів

Гасло Європейського союзу – «In varietate concordia», що означає «Єдність у багатоманітності». Такі різні країни Європи об’єдналися під одним прапором. Мета України та українців – також одного разу приєднатися до європейської спільноти на рівних правах. І на те є низка причин. Назвіть їх, будь ласка.

(Очікувані відповіді учнів)

Сьогодні ми поговоримо про місце України в Європі, необхідність дотримуватися європейських норм співіснування і цінностей. Додатково доведемо, що кожна європейська країна унікальна, і в цьому її цінність.

ІV. Розкриття теми уроку

  1. Слово вчителя

Напевно, кожен з вас здійснив подорож до Європи – літаком, автобусом, або ж за допомогою книг чи телебачення. Щоб відчути красу Європи, інколи достатньо і якісних інтернет-ресурсів. Багато що про країни Європи та Європейського союзу ви вже вивчили на уроках, давайте перевіримо, чи можете ви продемонструвати свою обізнаність у цьому питанні.

Робота з мультимедійною дошкою, смартфонами чи комп’ютером

Зараз у режимі реального часу ви зможете перевірити свої знання. Пропоную кожному самостійно надати відповіді на запитання:

Що ж ви знаєте про Європу?

Тест: https://naurok.com.ua/test/onlayn-test-do-dnya-vropi-7237.html

Слово вчителя

Чи складним для вас виявився тест? Про що ви дізналися вперше? (аналіз роботи).

Вчитель. А тепер таке серйозне питання я маю до вас «Що значить бути європейцем?» (очікуються відповіді).

  1. Робота із флеш картками.

Ми поговорили про дуже серйозні речі, але культурна спадщина – не менш цінна. Саме зараз ми перевіримо з вами, наскільки добре ви знайомі з цікавинками Європи та України.

Робота з флеш-картками:

«Тест на знання цікавинок Європи» https://naurok.com.ua/test/test-na-znannya-viznachnih-mist-vropi-7251.html

  1. Де знаходиться Стоунхендж? (Великобританія. За місцевою легендою, гігантські блакитні камені мають цілющу силу, вони з'явилися на цій землі завдяки чарівнику Мерліну, чародію при дворі короля Артура, який переніс їх з Ірландії. Походження величезного П'яткового каменя пов'язане вже з іншою легендою. Говорять, одного разу диявол побачив серед каменів ченця, що ховається. Перш ніж нещасний встиг сховатися, диявол кинув в нього величезним валуном, який придавив йому п'яту. Довгий час руїни Стоунхенджа асоціювалися з жрецьким культом стародавніх кельтів-друїдів, хоча фахівці цей зв'язок заперечують.)
  2. Де ви можете побачити Колізей? (Італія, Рим. (раніше Амфітеатр Флавіїв (лат. Amphitheatrum Flavium)) — найбільший амфітеатр Стародавнього Риму, символ імператорської могутності.Розташований у Римі, в улоговині між Есквілінським, Палатинським і Целійським пагорбами, на тому місці, де колись був ставок, що належав до «Золотого Будинку» Нерона. Вміщав близько 50000 глядачів.)
  3. У якій країні знаходиться Палац Потоцьких? (Україна, Львів. Будівля виконана в стилі французького класицизму, цегляна, обштукатурена, Н-подібна у плані, з розвинутим центральним ризалітом та боковими крилами. Триповерхова, з мансардами. Фасади декоровані фігурними обрамленнями вікон та рустикацією, ліпними консолями балконів та балюстрадами. Парадний вхід оформлений арочним портиком з ліпниною та іонічними колонами. Ліпний декор авторства Петра Гарасимовича та, ймовірно, Леонарда Марконі).
  4. Ейфелева вежа знаходиться у...? (Париж. Архітектурна пам'ятка Парижа, розміщена на Марсовому полі, символ сучасної Франції. Вежу названо на честь її конструктора Густава Ейфеля. Сам Ейфель називав її «300-метровою вежею» (фр. tour de 300 mètres), інша, народна назва — «Залізна леді» (фр. La dame de fer))
  5. Де знаходиться найбільший стадіон Європи? («Еста́діо Сантья́го Бернабе́у», відоміший як «Сантья́го Бернабе́у» (ісп. Estadio Santiago Bernabéu) до 1955 року — «Нуе́во Чамарти́н» або просто «Чамартин» (ісп. Estadio Chamartín) — футбольний стадіон у Мадриді, другий за місткістю стадіон Іспанії, домашня арена футбольного клубу «Реал» Мадрид.).
  6. У якому місті знаходиться найвища будівля Європи The Shard? (The Shard ("Скалка", попередні назви — Shard London Bridge, London Bridge Tower, the Shard of Glass, 32 London Bridge) — хмарочос в Лондоні, Англія. Висота 72-поверхового хмарочосу становить 309 метрів. Будівництво було розпочато в 2009 і завершене в 2012 році.).
  7. Яка країна Європи - найбільш густонаселена? (Саме Німеччина славиться чисельністю населення: тут проживає 82 мільйони 162 тисячі осіб.

Німеччина ― одна з найбільш густонаселених країн. На один квадратний кілометр тут припадає приблизно 229 осіб. По сусідству з Німеччиною перебуває Польща, територія якої приблизно така ж, однак населення в два рази менше).

  1. Столиця якої країни вважається найчистішою у Європі та світі? (Лондонська фірма William M. Mercer виклала рейтинг екологічного стану міст. За його результатами, найчистішим містом є Гельсінкі, столиці Фінляндії).
  2. А який острів Європи найбільший? (Гренландія — автономна установча країна в складі Королівства Данія, розташована між Північно-Льодовитим та Атлантичним океаном, на схід від Канадського Арктичного архіпелагу. Цей острів і найбільший у світі).
  3. Президент Франції є одночасно монархом іншої країни. Якої? (Андорри. У Князівстві Андорра завжди два голови держави, одним з яких є діючий президент Франції, а другий - єпископ Урхельский. Завдяки чому Андорра є єдиною європейською країною, в якій голова країни (монарх) обирається в регулярних виборах (кожні 5 років)).

Слово вчителя.  Наша Україна має багату історію та культуру, не меншу ніж деякі європейські країни. Безліч туристів з усього світу приїздять до нашої Батьківщини, аби відвідати наші історичні пам’ятки. І ми маємо нагоду перевірити, як сильно пов’язані між собою Україна та Європа:

Тест: «Вплив України на Європу»

https://naurok.com.ua/test/test-vpliv-ukra-ni-na-vropu-do-dnya-vropi-7273.html

ІV. Підбиття підсумків.

Заключне слово вчителя

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Скорик Олена Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Муляр Анжела
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Онищак Вікторія Семенівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Нежигай Оксана Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Ромащук Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Вертейко Ірина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Сєргєєва Олена Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Іванісова Валентина Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
docx
Додано
3 травня 2019
Переглядів
12552
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку