Година спілкування "Здоров'я - всьому голова"

Про матеріал
Година спілкування на тему "Здоров'я - всьому голова". Головна мета заходу – ще раз привернути увагу всіх до здорового способу життя.
Перегляд файлу

Година спілкування

«Здоров’я – всьому голова!  »

       Мета: Розширити уявлення учнів про здоровий спосіб життя, про те, що позитивно, а що негативно впливає на здоров'я; вчити учнів розпізнавати корисні і шкідливі звички; прищеплювати інтерес до занять фізичною культурою і спортом; виховувати в учнів бажання зберегти власне здоров'я та бажання вести здоровий спосіб життя.

Хід заходу

На дошці – висловлювання:

 Здоров’я дитини – багатство родини.

     Здоров’я народу – багатство країни.

               Здоров’я – всьому голова.

    Розум та здоров’я – найдорожче за все.

               Здоров’я і за золото не купиш.

І. Організаційний момент. Привітання.

Учитель. Дорогі діти! Сьогодні ми проведемо незвичний урок.  Тож пропоную привітатися також нетрадиційно.( Діти отримують бейджики, на яких записують своє ім’я  так, як би вони хотіли, щоб до них зверталися. По черзі кладуть свою долоню в долоню сусіда і, називаючи його ім’я, промовляють: «Добрий день!»). Щойно ми утворили коло друзів та однодумців.

 

ІІ. Вступне слово. Мотивація діяльності.

Учитель. Здоров'я – це найбільша цінність. Тільки в здорової  людини є сили та наснага для справ, спілкування, творчості. Коли в організмі щось болить, важко сконцентруватися на навчанні чи роботі, не хочеться розважатися. А сучасне життя вимагає від нас активності, мобільності, тому ми маємо турбуватися про своє здоров'я. Про нього сьогодні й поговоримо. Ми зібрались тут, щоб ще раз усвідомити значущість здорового способу життя, продемонструвати свої вміння та знання.

 

ІІІ. Діяльність учнів.

Завдання 1. Поміркувати над змістом висловлювань, записаних на дошці. Висловити свою аргументовану думку стосовно них.

Завдання 2. Створіть прийомом «Гронування» свої словесні асоціації до слова «Здоров’я». Презентуйте свої думки.

Бесіда – виокремлення поняття «шкідливі звички».

 

 

 

      Алкоголізм        Паління  Наркоманія

Виступи учнів з повідомленнями.

  Надзвичайно підступним ворогом людини є алкоголізм. На жаль, нині алкогольні напої широко рекламуються, їм надають різних фруктових смаків, вигадують привабливі назви. Вплив алкоголю на молодий організм набагато страшніший, ніж на дорослий. У печінці дитини ще відсутній фермент, що розщеплює етиловий спирт на нетоксичні сполуки. Ось чому вживання навіть незначної дози алкоголю може призвести до дуже небезпечних наслідків: він швидко розноситься по крові й накопичується в мозку. Це миттєво спричиняє порушення психіки, важке отруєння. Унаслідок одного сильного сп’яніння гине 20 тис. клітин головного мозку, які більше не відновлюються.

 Дуже небезпечним для людини будь-якого віку є наркотики. Вони спричиняють швидку залежність організму. Наркотики – це отрута, що руйнує клітини мозку, печінки, інших важливих органів. Вживання наркотиків через шприц є небезпечним через високу ймовірність заразитися СНІДом.

Завдання 3. Загадки про здоров’я:

Щоб здоров'я добре мати

Слід про нього змалку… (дбати)

Кожний ранок обливатись

І зарядкою… (займатись)

У дворі щодня гуляти,

Повноцінно їсти й… (спати)

Добре мити всі продукти,

Досхочу вживати… (фрукти)

Будете це все робити –

Перестанете… (хворіти)

Гра «Вірю - не вірю». По черзі читаються твердження, а учні повинні вирішити - правдиве воно чи ні.

  1. У тих, хто палить, у 5 разів частіше з’являються глибокі й помітні зморшки, до того ж набагато (іноді на 20 років) раніше.

Так

  1. Стан і зовнішній вигляд шкіри залежить від способу життя людини

Так

  1. Палички Коха  - надзвичайно стійкі мікроорганізми, вони живуть у маслі та сирі, що зберігаються на холоді, - більше як рік, у річковій воді – до 5 місяців.

Так

  1. ВІЛом не можна заразитися в салонах краси, роблячи манікюр, тату, пірсинг

Ні

  1.  Чим жорсткіша дієта, тим кращий результат

Ні

  1. У тих, хто палить, у 5 разів частіше з’являються глибокі й помітні зморшки, до того ж набагато (іноді на 20 років) раніше.

Так

  1. Стан і зовнішній вигляд шкіри залежить від способу життя людини

Так

  1. Палички Коха  - надзвичайно стійкі мікроорганізми, вони живуть у маслі та сирі, що зберігаються на холоді, - більше як рік, у річковій воді – до 5 місяців.

Так

  1. ВІЛом не можна заразитися в салонах краси, роблячи манікюр, тату, пірсинг

Ні

  1.  Чим жорсткіша дієта, тим кращий результат

Ні

 

Вправа «Погані звички – у сміття». Пригадайте декілька ваших звичок. Які з них вам не подобаються? Яких звичок ви хотіли б позбутися? Запишіть їх на клаптику паперу й викиньте у сміття.

 

ІV. Рефлексія. Продовжіть фразу: «На цьому занятті я…»

 

V. Підсумок. Уявіть себе сильною, вольовою людиною, якій вдається все, чого вона прагне. Ви щодня розвиваєтеся, набуваєте знань, самовдосконалюєтеся. Ви впевнено позбуваєтеся шкідливих звичок, якщо вони у вас є. Корисні звички стають вашими найкращими друзями.

Головна мета нашого заходу – ще раз привернути увагу всіх до здорового способу життя.  Здоров’я – всьому голова!  Бажаємо здоров’я вам, щастя, добра, успіхів та нових перемог!

 

 

 

 

docx
Додано
4 січня 2023
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку