Головний проспект міста Дніпра

Про матеріал
"Головний проспект міста Дніпра". Презентація створена для колег, які планують познайомити учнів з історією створення і забудови головного проспекта міста Дніпра ім Д.І. Яворницького.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Головний проспект міста

Номер слайду 2

Початок проспекту Довжина зі сходу на захід — 5000 метрів. Пролягає у Соборному, Шевченківському та Центральному адміністративних районах міста.

Номер слайду 3

Назви головної вулиці Історичні назви — Велика вулиця, Велика бульварна вулиця, Катерининський проспект (1834—1923), Проспект Карла Маркса (1923—2016)

Номер слайду 4

Початок будівництва Спогади місцевих жителів дають уявлення про проспект початку XIX сторіччя. Андрій Фадєєв, який жив у Катеринославі з 1817 з 1834 рік, писав: «Головна вулиця тягнулася на кілька верст, шириною кроків у двісті, так що рясніла простором не тільки для садів і городів, але навіть для пасовища худоби на вулиці, чим мешканці користувалися без найменшого сорому»Облаштування проспекту пов'язують з ім'ям губернатора Андрія Яковича Фабра. У 1847 році були проведені роботи з очищення вулиці та її озеленення. В центрі вулиці прокладено шосе, а по боках — бульвари. Впродовж вулиці були посаджені в 4 ряди тополі вперемішку з кленами, між кожними двома деревами — великі кущі бузку.

Номер слайду 5

Перші будівлі Катеринослава - Дніпра

Номер слайду 6

Головний поштамп

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Будівлі міста радянської доби

Номер слайду 9

Памятники на головному проспекті міста

Номер слайду 10

Виконай завдання

pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку