Гра "Клуб питань і завдань. Винаходи та відомі персони"

Про матеріал
Гра передбачення для учнів середньої та старшої школи. Тема гри "Винаходи та відомі персони". Для проведення гри необхідно мати також бланки відповідей. Учні об'єднуються в команди. Для відповіді на кожне питання для команд виділяється 2 хв, після обговорення записують відповідь у бланк. Всього 10 питань. Після питань бланки відповідей збирає вчитель. І оголошуються правильні відповіді. Команда яка дала найбільше правильних відповідей перемагає.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КВИЗклуб вопросовизагадок

Номер слайду 2

Відомі персони та винаходи

Номер слайду 3

Питання 1 Коли Чарльз Дарвін отримував почесне звання доктора Кембріджського університету, то студенти які стояли на балконі опустили йому на мотузці якийсь предмет. Пізніше, ще один видатний російський фізіолог 19 липня 1912 року отримав таку почесть від студентів. Що опустили на мотузці цій людині?

Номер слайду 4

Питання 2 Вона з’явилась у Франції на столі короля в 1379 році. В Англію була завезена з Італії у 1608 році. В України її падіння асоціюється зі збільшенням чисельності людей у приміщенні. Хто вона?

Номер слайду 5

Питання 3 Одного разу Ісаак Ньютон стояв біля кипячого котлу з курячем яйцем у руці. Що було у воді?

Номер слайду 6

Питання 4 У 1770 році Джеймс Кук першим відкрив цю тварину. Коли він спитав у місцевого жителя: «Хто це?» він відповів «Я вас не розумію». Що це була за тварина?

Номер слайду 7

Питання 5 Інженер компаніЇ «Raytheon» Персі Спенсер, займався виготовленням радарів для військовослужбовців. Провівши дослідження з мікро хвилями він відкрив їх унікальні властивості. Який винахід вже через рік запатентував Персі Спенсер?

Номер слайду 8

Питання 6 В 1941 році швейцарський інженер Жорж де Местраль вирішив прогулятись зі своєю собакою в Альпах. По прибутті додому він як завжди почав відчищати свого пса від липучих колючок. Через деякий час він розробив річ без якої жодна людина не я увляє свого життя. Що це за річ?

Номер слайду 9

Питання 7 Перед вами винахід одного американця. Кожен з нас хотів би мати його зелене зображення в гаманці. Що це за людина?

Номер слайду 10

Питання 8 Більшість людей починають свій день з нього. Найперший був створений в 1787 році американцем Леві Хатчинсом. Назвіть цей винахід.

Номер слайду 11

Питання 9 Під час правління Петра І з’явилась велика кількість нових предметів побуту. Він один з них. Цар привіз його з Голандії. І він дуже добре адаптувався до культури Росії. Його часто використовують разом з специфічним взуттям. Найбільше виробництво його було налагоджено в Тулі та Уралі.

Номер слайду 12

Питання 10 Першим цей вид транспорту почав використовувати Карл Дрез в 1818 році. Він широко застосовується в побуті, як розвага та вид спорту. З ним пов’язаний вислів, що означає необхідність думати простіше. Назвіть цю річ.

Номер слайду 13

Відповіді

Номер слайду 14

Питання 1 Собаку. Відомий російський фізіолог – Павлов

Номер слайду 15

Питання 2 Виделка

Номер слайду 16

Питання 3 Годинник

Номер слайду 17

Питання 4 Кенгуру

Номер слайду 18

Питання 5 Мікрохвильова піч

Номер слайду 19

Питання 6 Липка стрічка

Номер слайду 20

Питання 7 Бенджамін Франклін

Номер слайду 21

Питання 8 Будильник

Номер слайду 22

Питання 9 Самовар

Номер слайду 23

Питання 10 Велосипед

Номер слайду 24

Сподіваємось, що ви дізнались щось нове)

pptx
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку