Гриби: профілактика отруєнь та перша допомога

Про матеріал
Гриби — гетеротрофні організми, які живляться переважно осмотрофно, і більшість з яких здатна розмножуватись за допомогою спор. Симптоми отруєнь 1) безсимптомний період 2) період гострого гастроентериту 3) латентний період 4) період системних розладів (печінкова недостатність, гостра ниркова недостатність)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гриби: профілактика отруєнь та перша допомога. Підготувала Вчитель біологіїБанькодуд Вікторія Володимирівна

Номер слайду 2

Гриби — гетеротрофні організми, які живляться переважно осмотрофно, і більшість з яких здатна розмножуватись за допомогою спор

Номер слайду 3

Види отруйних грибів і як їх відрізнити від їстівних Бліда поганка. Мухомор весняний

Номер слайду 4

Лепіота отруйна. Лепіота коричнево-червонувата

Номер слайду 5

Галерина облямована

Номер слайду 6

Симптоми отруєння1) безсимптомний період 2) період гострого гастроентериту 3) латентний період 4) період системних розладів (печінкова недостатність, гостра ниркова недостатність)

Номер слайду 7

Перша допомога у разі отруєння грибами

Номер слайду 8

Профілактичні заходи отруєнь грибами: Збирати в лісі тільки ті гриби, про які ви точно знаєте, що вони їстівні і не пробуйте їх на смак;Не збирайте гриби, навіть свідомо їстівні, у міських парках, скверах, дворах, на місцях звалищ, полігонів, а також уздовж автомобільних і залізниць;Не збирайте і не їжте гриби переспілі, червиві чи зіпсовані, або дуже молоді гриби, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу чи на радіаційно-забруднених територіях, під час посухи гриби краще не брати взагалі;Не залучайте до збору грибів дітей і ніколи не дозволяйте їм пробувати їх на смак;Не допускати вживання грибних страв дітьми, вагітними та жінками, котрі годують грудьми;Не купувати і не вживати в їжу гриби консервовані, мариновані, солоні, сушені у невідомих осіб на ринках, в місцях стихійної торгівлі, або просто з рук;

Номер слайду 9

Профілактичні заходи отруєнь грибами: Не зберігати готові страви з грибів у холодильнику більше доби, а свіжі гриби - довше 2-3 днів в морозильнику, якщо він не обладнаний системою швидкої, глибокої заморозки;Варити гриби потрібно не менш години на невеликому вогні, знімаючи піну і помішуючи. Варіння вважається закінченим, коли гриби осядуть на дно, а відвар стане прозорим. Не викидайте недоїдених грибів. Лабораторний аналіз цих грибів при отруєнні допоможе швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.

Номер слайду 10

Пильне ставлення до свого здоров’я та здоров’я Ваших близьких основа для запобігання отруєння грибами. Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 жовтня 2023
Переглядів
106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку