Характеристика фізичної підготовленості.

Про матеріал
Характеристика фізичної підготовленості.Рівні їх підготовки.Методика її взначення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристика фізичної підготовленості. Методика її визначення. Розробила Леоновець М. В. Вчитель Туменського НВК.

Номер слайду 2

Фізична підготовленість – це результат фізичної підготовки, що досягається при тренуванні рухових навичок і підвищенні рівня працездатності організму, які потрібні для засвоєння й виконання людиною визначеного виду діяльності. Розрізняють загальну ,спеціальну та спортивно підготовчу фізичну підготовку.

Номер слайду 3

Загальна фізична підготовка (ЗФП) - це процес вдосконалення рухових фізичних якостей, спрямованих на всебічний і гармонійний фізичний розвиток людини. ЗФП сприяє підвищенню функціональних можливостей, загальної працездатності, є основою (базою) для спеціальної підготовки і досягнення високих результатів в обраній сфері діяльності або виді спорту. Засобами ЗФП є фізичні вправи (біг, плавання, спортивні і рухливі ігри, лижний спорт, велоезда, вправи з обтяженнями та ін), оздоровчі сили природи та гігієнічні фактори. З ЗФП пов'язано досягнення фізичної досконалості - рівня здоров'я і всебічного розвитку фізичних здібностей, відповідних спортивної, військової, професійної та іншої діяльності.

Номер слайду 4

Завданнями ЗФП є: зміцнення та збереження здоров'я, вдосконалення статури, гармонійний фізичний розвиток, підтримання загального рівня функціональних можливостей організму, багаторічна збереження високого рівня працездатності; розвиток всіх основних фізичних якостей - сили, витривалості, гнучкості, швидкості та спритності; створення базової основи для спеціальної фізичної підготовленості до конкретних видів діяльності - трудової, військової, побутової і т. д. Однак пам'ятай, що навіть досить висока загально фізична підготовленість часто не може забезпечити успіху в підготовці до конкретного виду професії або виду спорту. У цих випадках необхідна додаткова спеціальна підготовка в області спорту - спеціальна фізична підготовка у професійній діяльності - професійно-прикладна фізична підготовка.

Номер слайду 5

Спеціальна фізична підготовка (СФП) характеризується рівнем розвитку фізичних здібностей, можливостей органів і функціональних систем, безпосередньо що визначають досягнення в обраному виді спорту. Зміст і методика спеціальної фізичної підготовки будується з урахуванням особливостей ігрової діяльності: безперервною зміною ситуацій на полі; безперервністю навантажень, нерівномірним чергуванням роботи і відпочинку; необхідністю виконувати складні рухи в умовах постійно наростаючого стомлення; мінливістю рухових засобів і ігрових прийомів. До засобів спеціальної фізичної підготовки відносять: змагальні вправи; вправи, подібні із змагальними за кінематичними і динамічними характеристиками, механізмами енергозабезпечення, структурі роботи м'язів. Таким чином, до засобів спеціальної фізичної підготовки відносяться лише ті вправи , виконання яких сприяє розвиткові спеціальних якостей

Номер слайду 6

Для визначення рівня фізичної підготовленості слід орієнтуватися на такі фактори:- ступінь опанування базових умінь та навичок у різних вправах, елементах техніки основних видів рухів;- розвиток фізичних якостей (швидкість реакції, спритність, гнучкість, сила, витривалість, координаційні здібності);- загальну рухову активність протягом певного часу .- фізична працездатність; - загальну витривалість. 

pptx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
9546
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку