Хліб. Подорож в минуле і сьогодення

Про матеріал
Виховна година для учнів початкової школи з теми "Як прийшов хліб до столу".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У давнину вирощували хліб у тяжкій праці Землю орали дерев'яним плугом Зерно висівали вручну.

Номер слайду 3

І коли приходив час збирати врожай, хлібороби на поле виходили цілими сім'ями. Жали золоті колосочки серпом або скошували косою. Снопи складали в копички.   Молотили зерно ціпом.

Номер слайду 4

Зерно мололи на жорнах.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Щоб у грунті було багато вологи і виросло більше хліба, хлібороби роблять снігозатримання. Трактористи вивозять у поле добрива для майбутніх сходів. Добрива для рослин, як вітаміни для дітей.

Номер слайду 7

Весною трактористи орають землю, одночасно перемішуючи її із добривом. На зоране поле виходять сівалки, які сіють зразу в три ряди. Зернята падають в землю рівно..

Номер слайду 8

Потім трактористи боронують засіяне поле. Борона – це таке приспособлення , яке зрихлює землю, щоб проходило повітря, волога і тепло. Проходить час, зерна проростають із землі, з’являються сходи

Номер слайду 9

І ось вже все поле в золотих колосках. Починаються жнива. В поле вийшли комбайни, вони виконують кілька робіт одразу: великими гострими ножами зрізують колосся, молотарка всередині комбайна вичищає зерна з колосків. Зерно висипається в вантажну машину, яка їде поруч з комбайном.

Номер слайду 10

Зібраний урожай машини везуть в новий дім – великий елеватор, де його просушують і зберігають.

Номер слайду 11

А частину зерна везуть до млина, де мелють із нього борошно Потім борошно везуть на хлібзавод, де і печуть хліб.

Номер слайду 12

На хлібозаводі спеціальні машини механічними рукавами вимішують тісто для хліба. Далі машина перекидає чан з тістом у тістоподілювач, який розділяє його за вагою. Цей апарат ділить тісто на порції - майбутні буханки.

Номер слайду 13

Потім машина формує з них "ковбаски". І робить фірмові смужки - це вже батон. Готові випечені батони вивалюються на доріжку і крутяться на ній, як багаж в аеропорту.

Номер слайду 14

Далі готовий хліб охолоджується і частина з нього нарізується та пакується, залежно від замовлення. Далі продукція потрапляє на «рампу», де її відвантажують і автотранспортом розвозять у магазини, школи, дитсадки, лікарні

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ppt
Додано
3 лютого
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку