Ідеї використання Lego на уроці

Про матеріал

Ще до прийняття закону про освіту в Україні Лілія Гриневич заявляла, що згідно з реформою вчителя початкових шкіл можуть використовувати конструктор Лего для навчання школярів. Дітям всіх як малого так і старшого віку подобається грати в Лего, тому маленькі діти більш позитивно сприймають процес навчання в школі.

Перегляд файлу

Ідеї використання LEGO на уроці

 

Створення літер - Створіть букви алфавіту (або слів), використовуючи цеглини Лего!

 

Word-building – Наклеяти літеру  на кожну цеглу Лего, а потім дитину попросити скласти слово. Це допомогає оволодіти мовою та тонкою моторикою. Ви також можете розміщувати слова на довгих цеглинах Лего та попросити скласти речення.

 

Підрахунку складів - Дайте дітям декілька слів і попросіть їх підрахувати кількість складів у кожному слові. Якщо слово має три склади, вони повинні приклеїти три цегли,. Якщо слово має чотири склади, вони повинні приклеяти чотири цеглини (і т. Д.).

 

 

Частини мовлення – використовувати різнокольорові цегли Lego для представлення різних частин мови. Складіть їх, щоб зробити речення, і діти замінити кольори словами.

 

 

Підрахунку шпильок - порахуйте шпильки на верху кожної цегли. Скільки там? Яка цегла має найбільше шпильок? Можна розсортувати цегли за кількістю шпильок. Від меншої до більшої.

 

Будувати числа – можна побудувати із цеглинок цифри.

 

Розв’язувати приклади - можна додавати кількість шпильок на кожній цеглинці, або віднімати їх.

 

Складаємо великі літери - з конструктора ЛегоКонструктор Лего створений для того, щоб з нього щось складали. Так чому б не почати з великих літер алфавіту, які дитина може самостійно скласти з деталей конструктора.

 

«Малюємо» букви деталями Лего за зразком - Роздрукуйте на кожному окремому аркуші паперу букви з алфавіту. Кожна буква повинна бути досить широкою. Завдання дитини - за трафаретом повторити букву, використовуючи деталі Лего.

 

Вчимося букви з конструктором Лего: великі і маленькі букви - У кожної букви є її великий і маленький варіант. Щоб дитина це засвоїв і вмів зіставляти їх, використовуйте для кожної літери по дві детальки одного кольору. В окрему корзину або коробку складіть всі детальки Лего з написаними на них буквами. Дитина повинна знайти дві однакові детальки з великою і маленькою буквою і з'єднати їх разом.

Зіставлення картинки і першої літери назви, використовуючи деталі Лего - Роздрукуйте картки з буквами і картки з картинками. Кожне зображення має починатися на одну з представлених букв. Дитина повинна з'єднати дві детальки разом і зіставити картинку і те, що на ній зображено, з першою літерою назви.

 

Складаємо слова з деталей конструктора Лего - Роздрукуйте або намалюйте на листку короткі слова, де кожна буква відповідає найменшій деталей Лего. Дитина повинна повторити кожне слово, вишукуючи деталь з потрібними літерами і поєднуючи їх разом.

 

docx
Додано
17 грудня 2018
Переглядів
3455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку