Ігри для дітей з використанням паличок Кюїзенера

Про матеріал
Ігри для дітей з використанням паличок Кюїзенера для дітей дошкільного віку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ігри для дітей з використанням паличок Кюїзенера. Підготувала : Максимова В. А.

Номер слайду 2

«Як довідатись про ім’я кольорової палички» Мета: вчити вимірювати довжину кольорових паличок за допомогою однієї (найменшої), з’ясувати взаємозв’язок між кількістю, числом і цифрою, що його позначає. Матеріал: набір паличок Кюїзенера

Номер слайду 3

ХІД ГРИ Вихователь питає у дітей чи вміють вони лічити, якщо не вміють то в цьому нам допоможуть кольорові палички. У кожної палички є своє ім’я. Той, хто довідається про імена всіх паличок, легко і швидко навчиться лічити. Ім’я найкоротшої білої палички один (вихователь показує цю паличку). Як же довідатись про імена решти паличок?. Потрібно кожну наступну паличку виміряти за допомогою білої. Кількість білих паличок підкаже ім’я наступної палички. Вихователь пропонує дітям дізнатись ім’я рожевої палички. Для цього потрібно із білих паличок скласти паличку такої самої довжини як рожева. Кільки білих паличок знадобилося?. Отже із двох білих паличок можна скласти одну рожеву ім’я її - два, що означає цифру «2». Так само визначаються «імена» решти кольорів паличок.

Номер слайду 4

«МАНДРІВКА НА ПОЇЗДІ»Мета: вчити дітей відбирати палички потрібного кольору та числового значення за словесною вказівкою, розвивати окомір, закріпити поняття «який по рахунку» та вміння орієнтуватися в просторі, вчити вирішувати завдання самостійно. Матеріал: набір кольорових паличок, силует потяга.

Номер слайду 5

ХІД ГРИ Діти чи любите ви мандрувати?. Тоді відгадайте на чому ми відправимось у мандрівку: В полі драбина лежить Будинок по драбині біжить (Поїзд)-То ж давайте підготуємо свої поїзда у дорогу. Складіть поїзд із паличок – вагонів від найкоротшої до найдовшої.-виклали? Поїхали. Педагог пропонує дітям відповісти на запитання: -скільки всього вагонів?-яким по рахунку стоїть блакитний вагон?-якого кольору четвертий вагон?-який по рахунку вагон,що стоїть між білим і світло-зеленим?-якого кольору вагон лівіший жовтого? Правіший фіолетового?

Номер слайду 6

Гра «Змійка»Мета: Вчити дітей складати групу з окремих предметів. Закріплювати поняття «один» і «багато». Вчити порівнювати предмети по довжині, позначити словами результат порівняння:довше, коротше, рівні за довжиною. Матеріал: Кольорові палички Кюізенера, 4 рожевих та 4 блакитних паличок.

Номер слайду 7

Хід гри: Діти сидять парами, навпроти один одного. В однієї дитини 4 рожеві палички, в іншого 4 блакитні. Вихователь пропонує викласти на столі змійку. Запитати дітей:- Якого кольору палички?- Скільки рожевих паличок?- Скільки блакитних?- Покажіть довжину вашої змійки.- Чия змійка довша?- Чия коротша?

pptx
Додано
3 березня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку