Індія. Традиції. Пам'ятки. Освіта.

Про матеріал
Презентація до позакласного заходу. Вивчення нових країн. "Індія. Традиції. Пам'ятки. Освіта".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Індія розташована на півострові Індостан, омивається водами Індійського океану, Аравійського моря та Бенгальскої затоки. Морська дердава. Суходолом межує з країнами: Пакистан, Китай, Непал, Бутан, Бангладеш, М’янма. Через протоку має вихід до країни Шрі-Ланка.

Номер слайду 3

Населення. За кількістю населння Індія займає друге місце в світі після Китаю. Вчені нараховують тут 18 офіційних мов та приблизно 1652 мовних діалектів. Державною мовою вважається хінді (мова хісдустанців, самої великої індійської нації) та англійський. Широко розповсюджена розмова на двох мовах. Розміщення населення Індії відрізняється нерівномірністю. Середня густота – 308 чол. на км2 Максимальна густота – Індо-Гангська низовина – 500 чол. на км2 Мінімальна – Гімалії – 2-4 чол. на км2

Номер слайду 4

Національний одягІндійські сарі — надзвичайно гнучкий одяг. Він складається з простого прямокутного шматка матеріалу (зазвичай близько 8 метрів у довжину), який обертають навколо жіночого тіла. Стиль, колір, текстура матеріалу змінюються в залежності від регіону і варни жінки.

Номер слайду 5

Особливості навчання. У країні з населенням понад 1,3 мільярда людей існує навіть спеціальний освітній тривідсотковий податок, левова частка якого йде на фінансування шкіл. Індія – країна контрастів. Шкільна освіта тут характеризується різноманіттям форм – від безкоштовних державних до приватних шкіл і кадетських корпусів. А ще саме в Індії знаходиться найбільша у світі школа, в якій навчається 32 тисячі учнів. Це школа, викладання в якій здійснюється за системою Монтессорі.

Номер слайду 6

В Індії діти йдуть у школу вже з 3-4 років, навчаються 6 днів на тиждень, у них буває по 6-8 уроків на день, тривалість уроку – 35 хвилин. Дитячих садків у країні немає. У державних загальноосвітніх школах (до 14 років) можуть безкоштовно навчатися всі діти, незалежно від статусу сім’ї.

Номер слайду 7

У старшій школі учні здобувають або фундаментальну, або професійну освіту. Так, із 10 по 12 клас діти можуть поглиблено вивчати ті предмети, які їм знадобляться для отримання подальшої вищої освіти. Оцінок у школі не ставлять, оцінюють лише під час іспитів.

Номер слайду 8

Традиційно день у школі починається о 9-й ранку: учні вишиковуються у дворі, де співають гімн Індії та читають молитву.

Номер слайду 9

Вартість навчання у приватній школі в середньому становить 1000 рупій на місяць (приблизно 16 $). У школах діти вивчають 3 мови: англійську, хінді та мову свого штату.

Номер слайду 10

Тадж-Махал-мавзолей-мечеть, що знаходиться в Агре, Індія, на березі річки Джамна. Побудований за наказом нащадка Тамерлана - імператора Великих Моголів Шах-Джахана на згадку про дружину Мумтаз-Махал, яка померла при пологах..

Номер слайду 11

Храм Лотоса — головний бахайський храм Індії. Величезна будівля з білого понтійського мармуру у формі розпускається квітки лотоса - одна з найбільш популярних серед туристів пам'яток Делі.

Номер слайду 12

Холі, або фестиваль кольорів — популярний індуїстський фестиваль весни.

Номер слайду 13

Індія є батьківщиною шахів

Номер слайду 14

Індія - батьківщина вегетаріанства.

Номер слайду 15

Корови вільно прогулюються по вулицях індійських міст. Вони вважаються тут священними і часто носять «Тілак», символ удачі у індуїстів

Номер слайду 16

БіндіУ перекладі з санскриту бінді означає точка чи крапка. Малюється ця мітка між брів в тому місці, де, згідно з індуїзмом, знаходиться третє око.

Номер слайду 17

Долоньки, розмальовані плодами пальми називається менді або як ще кажуть мехенді - це мистецтво розпису тіла візерунками з натуральної хни.

Номер слайду 18

Дякую Вам за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Людина і світ, Позакласні заходи
Інкл
Додано
3 вересня 2022
Переглядів
1564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку