Інфо-картка "Любомир Гузар"

Про матеріал
Можливості для використання: • Вчителям – при підготовці до уроку, як схема «з чого розпочати». • Учням – як пам’ятка про історичного діяча, творчий пошук, обробка та систематизація інформації, елемент до учнівського проекту, домашнє завдання і т.п. • Абітурієнтам – пам’ятка для візуального розпізнавання відповідної історичної персоналії, а також систематизація інформації під час підготовки (самопідготовки) до ЗНО з історії України.
Перегляд файлу

Інфо-картка

 Пропоную колегам, учням та абітурієнтам інфо-картки для систематизації інформації про історичного діяча.

Можливості для використання:

  • Вчителям – при підготовці до уроку, як схема «з чого розпочати».
  • Учням – як пам’ятка про історичного діяча, творчий пошук, обробка та систематизація інформації, елемент до учнівського проекту, домашнє завдання і т.п.
  • Абітурієнтам – пам’ятка для візуального розпізнавання відповідної історичної персоналії, а також систематизація інформації під час підготовки (самопідготовки) до ЗНО з історії України.

В першій частині інформація вже заповнена і готова для використання.

«Портретна галерея» - містить декілька зображень історичного діяча, що найчастіше зустрічаються у підручниках з історії. Особливо це є зручним для абітурієнтів при підготовці до ЗНО з історії України – розділ історичні персоналії обов’язкові для візуального розпізнавання.

«Коротка інформаційна довідка» - стисла інформація, що стосується діяльності відповідної історичної персони. Данні не є вичерпними, за бажання можна редагувати.

За допомогою другої частини картки можна допомогти учням організовувати і систематизувати інформацію уроку через фіксацію актуальних знань й знань, отриманих у процесі роботи.

«Цікаві факти!» - пропонуємо учням, або абітурієнтам шляхом систематизації отриманої інформації на уроці та різних видів джерел виокремити і занотувати 4 особливі факти, що стосуються відповідної історичної персоналії.

«Особистий внесок в історію» - пропонуємо учням або абітурієнтам визначити особистий внесок історичної персоналії в історію. Чому саме ця персоналія є важливою для вивчення в курсі історії України та яким чином вона змінила хід історії.

Ілюстративний матеріал поданий у картці з мережі Інтернет.

#ЗНО

Портретна галерея

Коротка інформаційна довідка

Любомир (Гузар) — ВікіцитатиКартинки по запросу любомир ГузарБлаженніший Любомир Гузар – Глава і Отець УГКЦ, як монах,  священик-душпастир та Архиєрей. — УГКЦ в Італії - UGCC in ItaliaЛюбомир Гузар. Взірець нерадянської людини

У 1944 виїхав до Австрії, 1949— до США. Доктор богослов’я (1972). У 1972 прийняв чернецтво. Був сподвижником Йосипа Сліпого. Голова Львівської архієпархії в Римі (1984—1991). 1993 року повернувся до незалежної України, став її громадянином (2002), призначений очільником греко-католицького Києво-Вишгородського екзархату (з 1996). 2005 року повернув резиденцію голів Греко-католицької церкви до Києва після 450-річної перерви. Ініціював побудову Патріаршого собору Воскресіння Христового на київському Лівобережжі. У 2011 вийшов у відставку, передавши свої повноваження Святославу Шевчуку. Був одним із моральних авторитетів українців у 1990—2010-х, членом ініціативної групи «Першого грудня». Помер у Києві, Україна. Похований у київському Патріаршому соборі. Почесний громадянин Тернополя та Львова.

Цікаві факти!

Особистий внесок в історію

 

docx
Додано
2 серпня 2022
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку