Інфографіка як метод навчання.

Про матеріал
Інфографіка може покращити сприйняття інформації, використовуючи графічні матеріали для того, щоб підвищити можливості зорової системи людини бачити моделі і тенденції. Процес створення інфографіки можна розглядати як візуалізацію даних, створення інформаційних схем та моделей подання інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інфографіка як метод навчання

Номер слайду 2

Інфографіка – це:спосіб передачі великого обсягу інформації за допомогою простих і зрозумілих візуальних методів; сучасний метод навчання; форма інформаційного дизайну; різновид навчальної творчості, що передбачає поєднання графіки з текстом у найрізноманітніших пропорціях.

Номер слайду 3

Інфографіка може покращити сприйняття інформації, використовуючи графічні матеріали для того, щоб підвищити можливості зорової системи людини бачити моделі і тенденції. Процес створення інфографіки можна розглядати як візуалізацію даних, створення інформаційних схем та моделей подання інформації.

Номер слайду 4

Інфографіка - це наочний спосіб подачі даних у графічній формі. Застосовувати її можна, де завгодно: для навчання, для ілюстрації журналістського матеріалу, в статистичному звіті і т. д. Інфографіка допомагає структурувати великі обсяги інформації, а також більш наочно показує співвідношення предметів за різними параметрами і демонструє тенденції.

Номер слайду 5

І якщо раніше ми просто малювали схеми і креслили таблиці, то останнім часом Інфографіка розцвіла і перетворилася на ціле мистецтво. Причому зробити це своїми руками може кожен - бути дизайнером або художником зовсім необов'язково. Для цього зараз придумали багато корисних сервісів та програм.

Номер слайду 6

Інфографіка. Наочність. Яскравість.Інтерактивність. Лаконічність. Організованість. Зручність. Технологічність. Структурованість. Характерні ознаки інфографіки як методу навчання

Номер слайду 7

Види та форми інфографіки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Проста. Складна. Графіки. Комікси. ТаблиціКарикатури. Схеми. Емблеми. Діаграми. Відеографіка. Карти. ПрезентаціїІлюстраціїСинтез: Зображення. Текст. Таблиця

Номер слайду 8

Переваги використання інфографіки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Допомога собі Допомога іншимпригадати важливу інформацію;навести на думку;структурувати виклад матеріалу;виділити найголовніше; стисло візуалізувати інформацію, що закарбована у пам’яті, з досвіду узагальнити; підбити підсумки. Повідомити: про зміст подій, про пов’язані між собою факти; ілюструвати:  дії, алгоритми, правила, норми, масштаби процесів; демонструвати: статистичні чи порівняльні дані, алгоритмізовані дії, ієрархію та логічні зв’язки між подіями, шлях від загального до конкретного (як в інтелект-картах); пояснювати і тлумачити складні та заплутані поняття, процеси, явища; акцентувати увагу на: фактах, а не оціночних судженнях, головному, а не другорядному;економити час на: ознайомленні з новою інформацією, розумінні взаємозв’язків між подіями, явищами.

Номер слайду 9

Вимоги до роботи з інфографікою. Дотримуйтесь меж. Візуальний ряд робіть простим. Не дублюйте інформацію. Не викривляйте інформацію. Не перевантажуйте інфографіку. Використовуйте простий дизайн. Подавайте інформацію в логічній послідовності.

Номер слайду 10

Приклади інфорграфіки:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
2134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку