Інформація, дані, повідомлення. інформатика 5 клас НУШ

Про матеріал
Презентація з інформатики 5 клас НУШ. Тема уроку : Інформація, дані, повідомлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

вчитель : Лаптєва Кристина СергіївнаІНФОРМАЦІЯ, ДАНІ, ПОВІДОМЛЕННЯ

Номер слайду 2

Що таке повідомлення?Повідомлення — набір сигналів різної природи: звуків, тексту, зображень, жестів, графіків тощо. Ти знаєш, що повідомлення можуть передаватися не тільки від людини до людини, а й від людини до пристрою та навпаки, і навіть між пристроями. Сьогодні часто використовують роботів, якими можна управляти голосом або мобільним пристроєм. В такому випадку відправник повідомлення — це людина, а отримувач — машина.

Номер слайду 3

Типи повідомлень. У людини для того, щоб отримувати повідомлення є органи чуття. Ти їх знаєш. Це слух, зір, смак, нюх, дотик. Відповідно до цього є такі типи повідомлень: візуальні (ті, що сприймаються зором);звукові (ті, що сприймаются на слух);смакові (ті, що сприймаються на смак);нюхові (ті, що сприймаються на нюх); тактильні (ті, що сприймаються органами дотику).

Номер слайду 4

Поняття про даніДані — це сукупність відомостей, які зафіксовано на деякому носії для збереження, передавання та опрацювання. Кожен пристрій призначений для обробки деяких визначених для нього даних. для здійснення розрахунків з числовими даними можна використовувати калькулятор. Для створення графічних та відеоданих можна використовувати фотоапарати та відеокамери. Диктофон використовують для створення звукових файлів. Термометр використовують для визначення температури тіла.

Номер слайду 5

Що таке інформація? Поняття шумуІнформація — це результат сприйняття й опрацювання повідомлень, які людина отримала від інших людей чи результатів спостережень за навколишнім світом, що також залежить від особливостей самої людини, її життєвого досвіду, бази знань, кмітливості тощо. Відомості, які не використовуються, стають шумом.

Номер слайду 6

3. Reflect, Calibrate, and Repeat. Домашнє завдання : Підручник стр 11-16. Письмово – стр.17 “Обговоріть та зробіть висновки”. Прикріпити

pptx
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку