Інформаційна хвилинка до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя "Спротив триває"

Про матеріал
Ознайомити учнів із початком спротиву в Криму. Обговорити наслідки окупації та висловити підтримку кримськотатарському народу.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

Інформаційна хвилинка до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

 

«Спротив триває»

 

 

 

 

 

 

 

 Підготувала

 Класний керівник

Великобюерезовицького ліцею

Костецька Ольга Павлівна

 

 

Тема. Спротив триває.

Мета: формувати в учнів уявлення про початок спротиву в Криму, розвивати в учнів критичне мислення; формувати почуття любові до Батьківщини.

Хід заходу

Вчителька. Десять років тому російська федерація розпочала збройну агресію проти України. Усе почалось в Криму. Диверсійні групи рф почали спроби захопити кримський півострів. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України. Наступного дня о 5-й ранку до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.

27 лютого 2014 року підрозділи спеціального призначення та десантних військ РФ захопили будівлі Ради міністрів і Верховної ради Автономної Республіки Крим, над якими підняли прапор РФ, а депутати Верховної ради Криму “ухвалили” рішення про проведення так званого референдуму щодо статусу півострова. Цей псевдоплебісцит відбувся 16 березня при великій кількості озброєних російських військовослужбовців, бойкотування “референдуму” Меджлісом кримськотатарського народу. 

Перед тим – 1 березня 2014 року – Рада Федерації підтримала звернення Путіна про дозвіл на застосування збройних сил РФ на території України. Регулярні російські війська та парамілітарні формування захопили засоби масової інформації, установи зв’язку, летовища, паромну переправу в Керчі, блокували українські військові частини і військово-морські бази, де перебували кораблі ВМС України. Також ворог взяв під контроль адміністративні будівлі і транспортні магістралі. 

18 березня в Москві був підписаний так званий “договір про прийняття Криму до складу Росії”. 20 березня його “ратифікувала” Державна Дума РФ, а 21 березня – Рада Федерації.

Перегляд відео «26 лютого - День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

Тому 26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим. Ця пам’ятна дата встановлена 2020 року Указом Президента України на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Мета акту — вшанувати мужність та героїзм українців, які проживають у тимчасово окупованому Криму та у Севастополі й відстоюють територіальну цілісність України.

Окупація Криму призвела до жахливих наслідків. Внаслідок окупації Криму почалася дискримінація кримськотатарського корінного народу України та знищення їх ідентичності з боку держави окупанта. А також рф принесла в Крим політично вмотивовані переслідування, насильницькі зникнення безневинних людей, вбивства, позбавлення свободи слова та віросповідання, мілітаризацію дитинства, загрозу руйнування української культурної спадщини, екологічну небезпеку.

Крим – це невід’ємна частина нашої української держави, і ми прагнемо бачити його поверненим у склад України. Незважаючи на всі випробування, ми продовжуємо вести боротьбу за цілісність та майбутнє нашої країни, упевнені у перемозі правди і справедливості.

Спротив триває. Крим –це Україна! Слава Україні! Героям слава! 

 

 

docx
Додано
10 березня
Переглядів
39
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку