Інформаційні системи у сучасному суспільстві(презентація)

Про матеріал
презентація до нестандартного уроку з Інформатики 10 клас. Урок завантажений з таким самим ім'ям. Використання QR кодів. Міні мандрівка сторінками підручника до теми з інформатики для 10 класу. Інформаційні системи у сучасному суспільстві
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні системи у сучасному суспільствіКрючкова Світлана. ТОКМО-16

Номер слайду 2

Зміст. Вивчення нового матеріалу4 Організація класу до уроку1 Мотивація навчальної діяльності2 Актуалізація опорних знань3 Релаксація5 Підведення підсумків6 Домашнє завдання7

Номер слайду 3

Тема уроку: Інформаційні системи у сучасному суспільствіМета уроку:навчальна: познайомити з інформаційними системами у сучасному суспільстві їх значенням та складовими, сформувати поняття ключових компетентностей людини у ХХІ столітті;розвивальна:  розвивати логічне мислення; формувати вміння діяти за інструкцією, планувати свою діяльність, аналізувати i робити висновки;виховна:  виховувати інформаційну культуру учнів, уважність, акуратність, дисциплінованість.style.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 4

ІІ. Мотивація навчальної діяльності Суворо забороняється :заходити в кабінет без дозволу учителя; знаходитися в кабінеті у верхньому одязі;включати або виключати апаратуру без вказівки вчителя;починати роботу на комп’ютері  без дозволу вчителя;торкатися до апаратури вологими або брудними руками;торкатися до захисного екрану або до екрану монітора;торкатися до роз'ємів системного блоку, кабелів, дротів, розеток і пристроїв заземлення;класти книги і зошити на монітор або клавіатуру;самостійно усувати несправність в роботі комп'ютера;           Під час роботи  дистанція між очима і екраном монітора повинна бути не менше 50 см.          Починайте роботу лише по команді вчителя.          Під час роботи  виконуйте всі вказівки учителя. Учні з ослабленим зором зобов'язані працювати в окулярах.

Номер слайду 5

Що таке інформація?Що таке інформаційний процес? Наведіть приклади інформаційних процесів. Що таке інформаційна система? Наведіть приклади інформаційних систем. Завдання learning apps. Пройдіть тест використовуючи QR-кодІІІ. Актуалізація опорних знань

Номер слайду 6

Найпрогресивніший, наймолодший, сучасний предмет це інформатика. Кожного року з’являється все більше нових програм, систем та технологій.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Усі інформаційні процеси відбуваються в інформаційних системах.

Номер слайду 9

Інформаційна система

Номер слайду 10

Комп’ютерна інформаційна система. Апаратна складова. Програмна складова

Номер слайду 11

Завдання 1. Інформаційна система управління освітою Визначте призначення інформаційної системи Україна. ІСУО, інформаційна складова якої доступна за адресою: https://isuo.org.

Номер слайду 12

Завдання 2. Інформаційна система E-olimp Визначте типи даних, які використовуються в інформаційній системі E-olimp.

Номер слайду 13

Збери пазл за зразком

Номер слайду 14

Зверни увагу!!!

Номер слайду 15

Розподіліть зображення де апаратне, а де програмне забезпечення

Номер слайду 16

Цікавинки. А чи знали Ви, що існує дуже багато програм, які і надалі будуть застосовуватись, а чи знали Ви , що за день у світі з’являється 1846 нових програм.

Номер слайду 17

Що повинна мати сучасна людина. Знання основ теорії інформаціїНаявність навичок ефективного збирання, зберігання, опрацювання, передавання та захисту повідомлень. Уміння аналізувати, оцінювати нові повідомлення, синтезувати нові ідеї та рішення. Готовність не тільки оволодівати новими знаннями, а й пропагувати нові ефективні ідеї та технологіїЗнання норм і правил, що регламентують використання інтелектуальної власності, та готовність незаперечно дотримуватися їх.

Номер слайду 18

V. Релаксація

Номер слайду 19

VІ. Підведення підсумків. Які системи ви використовуєте у житті?Як змінювались інформаційні системи з розвитком прогресу?У чому причина різноманітності сучасних інформаційних систем?Що нового ви дізнались під час уроку?

Номер слайду 20

VІІ. Домашнє завдання. Опрацювати параграф 2.  Підготуватись до тестової перевірки знань.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 10 клас, Розробки уроків
Інкл
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
3 червня 2021
Переглядів
2773
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку