Інформатика. 4 клас. Презентація ,,Наші проєкти. Створення презентації у PowerPoint за алгоритмом"

Про матеріал
Поглиблювати знання учнів з комп’ютерної грамотності, удосконалювати вміння працювати у мультимедійному редакторі, шукати потрібну інформацію в Інтернеті; розвивати критичне мислення, аналіз, зв’язне мовлення; виховувати позитивне ставлення до навчання, самостійність, дружність, роботу в команді, підтримку, допитливість. Інтегрований урок - інформатика і літературне читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформатикавідкритий урок4 – В клас. Дата проведення: 13 березня 2023 року. Учитель: Оксана Василівна Крижановська

Номер слайду 2

Тести 1. Встановіть відповідність:графічний редактор Wordмультимедійний редактор Paintтекстовий редактор Power. Point2. Алгоритм – це …а) послідовність дій для досягнення певного результату;б) список дій;в) прохання про дію.3. Види алгоритмів:а) лінійні;б) лінійні, циклічні, розгалужені;в) розгалужені.

Номер слайду 3

Перевірка 1. Встановіть відповідність:графічний редактор Wordмультимедійний редактор Paintтекстовий редактор Power. Point2. Алгоритм – це …а) послідовність дій для досягнення певного результату; б) список дій; в) прохання про дію.3. Види алгоритмів: а) лінійні;б) лінійні, циклічні, розгалужені; в) розгалужені.

Номер слайду 4

Аналіз презентації:структура (титульна сторінка, основна частина, остання сторінка зі словами: ,,Дякую за увагу”);відповідність темі;читабельність;світлини;дизайн.

Номер слайду 5

Україна. Цікаві факти

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Цікаві факти про Україну- У Києві знаходиться найглибша станція метро в світі – "Арсенальна". Спуск на станцію на ескалаторі займає більше п'яти хвилин. - У Дніпрі знаходиться одна з найдовших і найбільш мальовничих у світі набережних. Вона простяглася на 23 кілометри. - Житомир виробляє найбільше меду в Україні, а також чверть усього українського морозива. - Івано-Франківськ раніше носив назву Станіславів і був столицею Західно-Української Народної Республіки в 1919 році. Свою сучасну назву отримав у 1962 році на 300-річчя міста. - У Луцьку знаходиться найдовший у Європі житловий будинок. Його сумарна довжина – понад 2,5 км, а всього в будинку 120 під'їздів.  - Львів - найрізноманітніший в Україні релігійний центр. Тут представлені всі конфесії християнства, а також є синагога. - У Миколаєві розташована одна з найстаріших у Європі морських обсерваторій. Вона є однією з найкрасивіших будівель в місті і найвищою точкою Миколаєва. - Центр Тернополя прикрашає найбільший в Україні штучний ставок. Його площа становить понад 300 гектарів. На ньому розташований фонтан і ходять теплоходи, а взимку тут влаштовують хокейні змагання.

Номер слайду 8

Надсилання. Поширення

Номер слайду 9

Тарас Григорович Шевченко. Поет ТА ХУДОЖНИК

Номер слайду 10

Маловідомі факти про Тараса Шевченка● У 1861 році Тарас Григорович за власні кошти видав Буквар. Книга вийшла накладом у 10 тис. примірників і була призначена для вивчення грамоти у безкоштовних школах.● Поціновувачі та дослідники біографії поета дійшли висновку, що за життя Тарас Григорович був великим модником. У своїх особистих мемуарах «батько» українського народу висловив захват стосовно купівлі нового плаща-макінтоша, вартістю 100 рублів. До слова, коли Шевченко працював в археологічній комісії, його зарплата становила 150 рублів на рік. ● Про кохання в житті Тараса Шевченка розповідають багато. Зокрема те, що протягом декількох десятків років його не полишало бажання одружитися та мати сім´ю. Останнім захопленням і претенденткою на роль дружини митця була 20-річна Ликера Полусмак. На той час поету виповнилось 46. Шлюб не склався, і офіційних версій цьому декілька. Одна з найімовірніших — груба селянка Ликера не відповідала тонкій і чуттєвій душі Шевченка.

Номер слайду 11

Тарас Григорович Шевченко народився 25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 р. у с. Моринцях Звенигородського повіту Київської губернії (нині Звенигородський район Черкаської області) у родині Григорія Івановича Шевченка і Катерини Якимівни Бойко. Батьки Шевченка були кріпаками магната генерал-лейтенанта Василя Васильовича Енгельгарда - поміщика, що володів 50 тис. кріпаків і був власником близько 160 тис. десятин землі. Через рік після народження Тараса родина переїздить із Моринців до Кирилівки, у ній, окрім Тараса, було 6 дітей - старші - Катерина та Марія, брат Микита, молодші - Ярина, Марія, брат Йосип.1843 року Шевченко змалює хату в Кирилівці, де провів своє дитинство. У восьмирічному віці батько віддав Тараса до школи, до кирилівського дячка-вчителя Павла Рубана. 1823 р., коли Тарасу було дев'ять років, померла мати. Батько одружується вдруге на Оксані Терещенко, 1825 року помирає і сам батько Тараса. Залишившись сиротою, малий Тарас деякий час жив у дядька Павла, який став опікуном сиріт. Згодом майбутній поет іде школярем-попихачем до кирилівського дяка Петра Богорського, де його життя було постійно напівголодним. Звідти він тікає у Лисянку до диякона-живописця, а згодом - у село Тарасівку до дяка-маляра, але дяк відмовив йому. Утративши надію стати маляром, Т. Шевченко повертається до Кирилівки й пасе громадську череду.1827 року Т. Шевченко наймитує у кирилівського священика Григорія Кошиця. Із ранніх років він цікавився народною творчістю, у дяків навчився читати й писати, рано виявився у хлопця хист і до малювання, який помітив маляр із села Хлипнівці, але на той час Шевченкові було вже чотирнадцять років і його зробили козачком В. В. Енгельгардта. Восени 1829 рпереведено Енгельгардта, 1832 року Енгельгардт законтрактував Шевченка на чотири роки Ширяєву - різних живописних оку разом з обслугою Енгельгардта Шевченко виїздить до міста Вільно. Помітивши здібності козачка до малювання, Енгельгардт віддає Тараса вчитися у досвідченого майстра, можливо, Яна Рустемаса. 1831 року сімнадцятирічний Шевченко приїздить до Петербурга, куди було справ майстру.

Номер слайду 12

1836 року Т. Г. Шевченко у складі артілі Ширяєва розписує театр у Петербурзі. Цього ж року він знайомиться з учнем Академії мистецтв Іваном Сошенком. Пізніше відбувається знайомство художника-кріпака з Гребінкою, Григоровичем, Венеціановим, Жуковським, Брюлловим. У лютому 1837 року Товариство заохочення художників дозволило Шевченкові (неофіційно) відвідувати навчальні класи. У квітні 1837 року Брюллов створює портрет Жуковського, який був розіграний у лотереї за 2500 карбованців. За ці гроші було викуплено Тараса Шевченка з кріпацтва. 25 квітня 1838 року на квартирі Брюллова йому була вручена Жуковським відпускна. Причинна", 1838 - поема "Катерина", елегія "На вічну пам'ять Котляревському", 1839 - поезія "Тополя", "До Основ'яненка".1840 року побачила світ збірка творів Шевченка "Кобзар", що містила вісім творів: "Думи мої ...", "Перебендя", "Катерина", "Тополя", "Думка", "До Основ'яненка", "Іван Підкова", "Тарасова ніч". 1841 року вийшов альманах "Ластівка" із п'ятьма творами Шевченка: баладою "Причинна", поезіями "Вітре буйний", "На вічну пам'ять Котляревському", "Тече вода в синє море...", першим розділом поеми "Гайдамаки" - "Галайда", окремим виданням вийшла поема "Гайдамаки". У вересні того ж року Шевченка відзначено третьою срібною медаллю 2-го ступеня за картину "Циганка-ворожка".Із-під пензля Шевченка виходять малюнки "Козацький бенкет" (1838), "Натурниця" (1840) та низка портретів. Він ілюструє чимало художніх творів. 1840 р. з'являється "Марія" - малюнок до поеми О. С. Пушкіна "Полтава", 1841 - до оповіданнь Квітки-Основ'яненка "Знахарь", Надєждіна "Сила волі", 1842 - "Зустріч Тараса Бульби з синами" до повісті "Тарас Бульба". Визначним твором цього періоду є картина олійними фарбами "Катерина" 1842 року. Захоплюючись театром, Шевченко пробував свої сили і в драматургії. 1842 року з'явився уривок із п'єси "Никита Гайдай", написаної російською мовою та поема "Слепая". 1843 року Шевченко завершив драму "Назар Стодоля", а 1844 р. у Петербурзі окремим виданням вийшла поема "Гамалія". Цього ж року Т. Г. Шевченка було офіційно зараховано "стороннім учнем" до Академії мистецтв. Український митець із великою жадобою слухає лекції в академії, багато читає, користується бібліотекою Брюллова, пише вірші, відвідує театр, виставки, музеї - швидко здобуває знання. 1838 року Шевченко знайомиться із художником Штернбергом. У січні 1839 р. Т. Г. Шевченка зарахували пансіонером Товариства заохочення художників, а згодом, у квітні, нагородили срібною медаллю 2-го ступеня за малюнок з натури. 1840 року його було нагороджено срібною медаллю 2-го ступеня за першу картину олійними фарбами "Хлопчик-жебрак дає хліб собаці". У цей період життя митця захоплює і літературна творчість. 1837 року ним була написана балада "

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Метод ПРЕС Я думаю, (Я вважаю, … На мою думку, … На мій погляд, …) … Тому, що … Наприклад, … Отже, …

Номер слайду 15

Тринадцяте березня. Класна робота Наші проєкти. Створення презентації у Power. Point за алгоритмом Домашнє завдання: створити презентацію на п’ять слайдів про улюбленого письменника.

Номер слайду 16

Мета уроку

Номер слайду 17

Вибір теми. Пошук інформації

Номер слайду 18

1 слайд Титульна сторінка. Олена Пчілка(Ольга Петрівна Косач-Драгоманова)

Номер слайду 19

2 слайд Роки життя письменниці

Номер слайду 20

3 слайд. Батьки

Номер слайду 21

4 слайд. Творчість

Номер слайду 22

5 слайд. Світлини

Номер слайду 23

6 слайд Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
7 грудня 2023
Переглядів
417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку