Інструкція до практичної роботи по роботі у Photopea. Схрещення геометричних фігур

Про матеріал
У матеріалі представлено детальну інструкцію виконання практичної роботи по схрещенню геометричних фігур у вебредакторі Photopea.
Перегляд файлу

Етапи виконання практичної роботи №1. Схрещення геометричних фігур У роботі  я вирішила зобразити три фігури: п’ятикутник, коло і трикутник.

Для роботи нам потрібен відеоредактор Photopea. Для початку я створила новий документ розміром 1920×1080 пікселів з білим фоном.

Моя задача – побудувати п’ятикутник та надати йому об’єму. Для цього я виконала наступні дії:

1.                   на вертикальній панелі інструментів обрала інструмент «Параметрична форма»

image

та на панелі властивостей виділеного інструменту вказала кількість сторін – 5.

image

Відразу ж тут задала колір його заливки. Малюємо фігуру в будь-якому місці створеного документу. За потреби фігуру можна збільшити чи повернути (Alt+Ctrl+T або Редагувати - Вільна трансформація).

Перейменовуємо шар з фігурою Форма 1 на П’ятикутник (щоб перейменувати шар, у вікні Шари (Слои) швидко натисніть двічі на назву шару лівою кнопкою миші).

image

2.                  Клікаємо правою кнопкою миші по шару з фігурою та обираємо Растиризувати.

image

3.                  Щоб    виділити        фігуру,            я          на        вертикальній           панелі інструментів            обрала інструмент «Чарівна паличка» та натиснула на фігуру курсором миші.

image

4.                  Щоб змінити виділену область натискаємо Виділити Трансформувати виділення.

5.                  Натиснувши на будь-який із маленьких квадратиків, затиснувши Alt, зменшуємо фігуру близько на 10 пікселів, переміщуємо зменшене виділення в центр, натискаємо Enter, щоб вийти з редагування, видаляємо його натиснувши Delete, тиснемо Ctrl+D, щоб зняти виділення.

image

6.                  Я хочу додати об’єм моїй фігурі, для цього: натиснувши на шар П’ятикутник двічі (не на назву!, а поряд з назвою шару), з’явилось вікно Стиль шару. Я клацнула на пункт Тиснення, де повзунком Розмір підібрала потрібний мені розмір.

image

Додатково можна ознайомитись з іншими налаштуваннями, те не завадить :)

Далі за аналогічним алгоритмом я додала шар із колом та шар із трикутником.

image

Щоб імітувати ефект перехрещення фігур, як на картинці нижче, я використала інструмент Гумка. На панелі властивостей виділеного інструменту обрала для нього режим кисть із радіусом 20-30 пікселів і обережно витираємо частинки фігури, яка знаходиться під низом.

Щоб не стерти зайвого, у вікні Шари налаштуйте непрозорість, наприклад, 50%, для шару, який будете стирати. Після повернути 100% Непрозорості.

image

Результат виконаної роботи:

image

pdf
Додано
30 квітня 2022
Переглядів
937
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку