Інструкція у допомогу вчителю: Хендбук учня

Про матеріал
Вітаю! Щоразу на початку нового навчального року готую матеріал для нових учнів, особливо для тих, хто переходить до 5-го класу. І є багато питань, які щороку повторюються. Проаналізувала хендбуки для учнів шкіл США, Європи, що є у вільному доступі в мережі інтернет. І підготувала Хендбук учня, у якому зібрано найбільш важливі моменти і питання для учня, який йде до 5-го класу. Зображення згенеровані нейромережею Midjourney. Сподіваюсь стане у нагоді)
Перегляд файлу

ХендбукУчня

Ласкаво запрошуємо до нашої школи!

Незабаром ви приєднатися до нас тут, у середній школі, і ми знаємо, що у вас може бути суміш емоцій. Деякі з вас будуть схвильовані; інші нервуватимуть. Можливо, ви просто відчуєте і те і інше! Це все абсолютно нормально, і ми створили цей посібник, щоб відповісти на деякі запитання, які у вас можуть виникнути. Ми сподіваємося, що це допоможе, і що ви раді приєднатися до #назва школи!

Ми дуже чекаємо, що ти приєднаєшся до нас! Тобі не обов’язково запам’ятовувати все в цій книжці, адже її можна перечитувати багато разів. Сподіваємося, це буде для тебе корисним посібником. І все стане набагато зрозумілішим, коли ти приєднаєшся до нас у вересні. Ми всі тут, щоб підтримати тебе!

imageМайже всі учні нервують у свій перший день у середній школі, і ви, мабуть, не відрізнятиметеся. Ми організуємо ваш прихід до школи до того, як прибудуть учні інших класів. Перш ніж почати, у вас буде вступний урок з вашим класним керівником. Кожен, як правило, хвилюється про те, щоб не заблукати, але завжди можна запитати вчителів, які вкажуть вам правильний напрямок!

А поки насолоджуйтесь останніми тижнями канікул. Якщо у вас є запитання щодо нашої школи, ви можете попросити своїх батьків/опікунів зв’язатися з нами, і ми зробимо все можливе, щоб відповісти на них. Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з вами у вересні та підтримаємо вас на цьому наступному етапі вашого шкільного шляху.

Директор школи …

Повідомлення для вас від наших 6 класів

imageШановні учні 5 класу, школа надасть вам щоденник, записуйте все тут, і це допоможе все запам’ятати. Спробуйте виконати домашнє завдання в той день, коли його задають, а потім, якщо ви не зрозумієте, ви можете звернутися за допомогою до свого вчителя. [Ім’я учня]

День у школі

Ви повинні бути в школі о 8:30 ранку. Реєстрація розпочнеться о 8.30 год. Першого дня вересня ми направимо вас до Головного залу на вітальне зібрання!

Кожен навчальний день у вас буде п’ять уроків. Пам'ятайте, ми допоможемо вам зрозуміти, на якій перерві на перекус (обід) ви перебуваєте кожного дня!

Класна година

 

8.30-8.50

Урок 1

 

8.55-9.55

Урок 2

 

10.00-11.00

Перерва

 

11.00-11.25

Урок 3

 

11.25-12.25

Урок4/Обідня перерва

Урок

Перерва

 

12.55-13.55

12.25-12.55

 

12.30-13.00

13.00-13.30

 

13.30-14.00

12.30-13.30

13.30-14.00

Урок 5

 

14.00-15.00

Ми рекомендуємо вам носити годинник, щоб вчасно приходити на кожне заняття. Ви не зможете використовувати свій мобільний телефон, щоб визначити час, оскільки ваш телефон має бути вимкненим і лежати у вашій сумці, поки ви в школі.

Перекус (обідня) перерва

25-хвилинна ранкова перерва:

Ви можете подихати свіжим повітрям, перекусити, випити вди, скористатися туалетом за потреби.

Обід:

imageНаша перерва на перекус (обід) у середині дня дозволяє вам купити їжу або з’їсти запакований ланч в їдальні. У нас є три перерви для перекусу, тому вони можуть бути не в той самий час щодня. Не хвилюйтеся - ваш класний керівник розповість вам про таймінги в перший день, і ви скоро звикнете! Якщо ви хочете купити собі обід у школі, ваші батьки або опікун покладуть гроші на [назва платіжної системи], і ви отримаєте пін-код у перший день у школі. Обід коштує приблизно [сума]. Якщо ви забули свій PIN-код, не панікуйте, ми також можемо знайти вас за вашим ім’ям. Ми не приймаємо готівку. Тут є широкий вибір солодких і солоних страв, а також приклад меню. Якщо ви берете з собою ланч, не забудьте: без банок, газованих напоїв і скляних пляшок. Під час перерви на перекус харчуватися необхідно в їдальнях.

Ми рекомендуємо вам взяти з собою до школи багаторазову пляшку води. Ви можете наповнити її в обідній час в їдальні або в місцях, де розташовані фонтанчики.

Якщо ви забули свій обід, перевірте на стійці реєстрації, чи не принесли його з дому. Якщо цього не сталося, ви можете поговорити з одним із відповідальних за обід; ми не хочемо, щоб ви були голодні, і ми завжди гарантуємо, що ви поїсте.

Норми поведінки

Очікується, що всі учні будуть поводитись так, щоб вони були найкращими, і така поведінка відповідає інтересам шкільної спільноти.

imageКожен повинен:

Ставтеся до всіх у шкільній спільноті з добротою та повагою

Говоріть спокійно та ввічливо з усіма людьми, ким би вони не були. Ніколи не робіть, не говоріть і не пишіть нічого образливого чи з ненависті, або що є залякуванням чи переслідуванням (це в тому числі через соціальні мережі чи текстові повідомлення).

Пересувайтеся школою та класними кімнатами безпечно та відповідально Використовуйте сходи та односторонні системи, не біжіть і не штовхайте інших, пересуваючись школою. Ви можете поставити під загрозу безпеку інших людей. Будь ласка, тримайте двері відкритими для інших людей.

Поважайте шкільне середовище та власність інших

Усім приємніше, якщо будівлі чисті та в хорошому стані. Не псуйте свою школу та не наносіть графіті. Ставтеся до чужого майна так, як ви б хотіли, щоб всі ставилися до вашого.

Будьте уважними та ввічливими на уроках і сприяйте позитиву

Урок буде для вас цікавішим, якщо ви будете налаштовані позитивно і братимете участь. Ставтеся до інших людей так, як ви б хотіли, щоб вони ставилися до вас. Кожен у класі має право вчитися, і ви не повинні цьому перешкоджати.

Наполегливо працювати та робити все можливе на уроці та з домашнім завданням/самостійним навчанням

Очікується, що учні відвідуватимуть уроки з відповідним обладнанням і будуть готові до навчання. Що вони завжди старатимуться якнайкраще на уроках і під час виконання домашніх завдань.

Регулярно відвідуйте школу та вчасно приходьте до школи та на уроки Очікується, що учні прямують до школи та зі школи, і розходяться швидко та впорядковано. Це заважає уроку, якщо ви запізнюєтеся, і вам важко брати участь в уроці, якщо у вас немає з собою потрібного обладнання.

Беріть на себе відповідальність за власне навчання та керуйте ним

Переконайтеся, що ваша робота та домашнє завдання актуальні та здані вчасно. Майте з собою відповідне обладнання та книги. Дотримуйтесь порад і відгуків своїх викладачів. Переглядайте те, що ви навчилися щотижня, і ніколи не бійтеся просити допомоги, якщо вона вам знадобиться.

Слухайте співробітників і виконуйте всі інструкції

Вчителі мають право вирішувати, хто де сидіти, і визначати зміст уроку.

Використовуйте цифрові/розумні технології та Інтернет безпечно та позитивно Ви повинні дотримуватися Угоди про прийнятне використання (детальніші відомості наведено далі): використання вами мобільних телефонів чи будь-якої іншої цифрової технології ніколи не повинно перешкоджати навчанню, використовуватися як засіб для залякування чи переслідування, або використовуватись для того, щоб привернути увагу до школи, що впливає на її репутацію (наприклад, якщо школа або члени шкільної спільноти згадуються в соціальних мережах і на сайтах блогів поза школою).

Завжди одягайтеся елегантно та доречно та переконайтеся, що зовнішній вигляд відповідає нашим очікуванням

Будь ласка, носіть форму. Переконайтеся, що ваша сорочка заправлена.

Готовність, повага і безпека

Будь ласка, підтримуйте порядок у школі:

Ми хочемо, щоб ви пишалися своєю школою і допомагали нам утримувати школу в порядку. Будь ласка, збирайте будь-яке сміття та викидайте його в сміттєві баки або надані контейнери для переробки. У всіх класах є контейнери для переробки паперу, карток і деяких видів пластику.

imageСлідкуйте за меблями:

Використовуйте всі 4 ніжки стільця будь ласка, не нахиляйтеся і не відкидайтеся назад і не сідайте на столи.

Тихо шикуйтеся біля класів:

Якщо всі будуть тихіше, тоді всіх можна почути.

Будьте корисними та ввічливими з усіма:

Будь ласка, будьте завжди поважними.

Жувальна гумка заборонена в школі: Будь ласка, не приносьте її.

І, нарешті...

Ви можете взяти з собою мобільний телефон до школи, але будь ласка, тримайте його вимкненим і в сумці, якщо ваш вчитель не дозволить вам користуватися ним. Якщо ви використовуєте його без дозволу, вам доведеться передати його співробітнику та забрати на стійці реєстрації в кінці дня.

Що робити, якщо я відчуваю себе погано?

Якщо вам зле або трапиться нещасний випадок протягом дня, співробітник школи вам допоможе.

Якщо ви відчуваєте себе погано під час перерви, ви можете звернутися безпосередньо до медичної служби і він зможе допомогти вам.

Ви завжди повинні повідомити співробітника, якщо вам погано. Ніколи не відвідуйте туалет самостійно.

Ми знаємо, що коли ви відчуваєте себе погано, ви можете зателефонувати або написати додому та поговорити з кимось, щоб повідомити про це. Але важливо, щоб ви спочатку повідомили про це свого вчителя. Намагайтеся не хвилювати своїх батьків/опікунів, телефонуючи їм - ми всі тут, щоб допомогти вам почуватися краще. Коли ви побачите чергового медичного працівника, він може зателефонувати вам додому та повідомити вашим батькам/опікунам, якщо ви почуваєтесь погано.

Не панікуйте - якщо ви забули гігієнічні засоби, у нас вони теж є!

imageКласний керівник

Ваш класний керівник - найбільш важлива людина для вас у школі. Ви бачите її/його під час реєстрації кожного ранку і ми сподіваємося, що ви сприймете її/його як людину, якій можна довіряти; хтось, чия компанія вам подобається і до кого ви можете звернутися по допомогу. Ви можете запитати свого класного керівника, якщо…

Ви виграли конкурс у школі чи за її межами та хочете поділитися цим успіхом.

Ви відчуваєте, що інші учні поводяться з вами погано.

У вас є кілька ідей щодо діяльності, якою ви можете зайнятися групою. Ви посварилися з друзями і хочете отримати пораду.

Ви не розумієте якусь роботу, яку вам дали, і боїтеся запитати вчителя Ви втомлюєтеся або дезорганізовані.

Ви хочете поділитися хорошими/поганими сімейними новинами.

Ваш класний керівник готовий допомогти, підтримати та направити вас. Вони будуть дуже тісно співпрацювати з вашими вчителями та подбають про те, щоб ви були в безпеці та почувалися в безпеці під час навчання в школі. Найголовніше, що вони піклуються про вас і прагнуть, щоб у вас все було добре!

Система будинків:

Ви можете потрапите в один із шести будинків школи:

[назва будинку] [назва будинку] [назва будинку]

[назва будинку] [назва будинку] [назва будинку]

Назви будинків вибрали учні, вони також розробили логотипи.

Коли ви отримуєте бали будинку, вони йдуть до загальної суми вашого будинку. Коли ви берете участь у спартакіаді, ви змагаєтеся в домашніх кольорах.

Будинки є дійсно важливою частиною шкільного життя, і вам буде надано значок вашого будинку, який ви зможете носити на формі, коли ви прийдете!

Відвідуваність

imageВи повинні щодня бути в школі вчасно. Якщо ви збираєтеся бути відсутнім, ви повинні попросити тих, хто є вдома, зателефонувати або надіслати повідомлення електронною поштою до школи до 8:30 ранку, щоб ми знали, де ви знаходитесь.

Якщо ви не зареєструєтеся вранці та не вкажете причину, тоді диспетчер зв’яжеться з вашими батьками/опікунами.

Сертифікати відвідування: наприкінці кожного семестру учні, які досягли понад 98% відвідуваності та не запізнювалися, отримають спеціальний сертифікат.

Ті учні, які цілий рік не пропустили жодного дня і ніколи не запізнювалися, також отримують спеціальний сертифікат про це.

Відвідування лікаря та стоматолога не можна робити в навчальний час, за винятком випадків, коли це неможливо зробити в інший час. Якщо вам потрібно записатися на прийом, ваші батьки/опікуни мають надіслати електронний лист до офісу школи або написати листа, і вам потрібно буде показати це своєму класному керівникові. Коли прийде час залишити шкілу, ви маєте реєструватися на стійці реєстрації.

Дуже важливо бути в школі якомога більше. Дослідження показують, що учні, які відвідують школу, досягають кращих результатів і краще адаптуються – ви повинні прагнути до 100% відвідуваності.

Шкільна форма

Ймовірно, ви будете відчувати багато різних почуттів, коли одягатимете нову форму: хвилювання, а також стурбованість, але ми дуже сподіваємося, що ви відчуєте гордість і намагатиметеся завжди виглядати розумно.

Ми очікуємо, що ви заправите сорочку та застебнете верхній ґудзик на сорочці. Ви швидко станете експертом у носінні краватки та начищеному взутті.

У довіднику для батьків/опікунів є докладний перелік шкільної форми, яка вам знадобиться перед початком навчання в 5 класі.

Не забудьте переконатися, що на всьому вашому одязі є ваше ім’я, особливо на комплекті фізкультури!

Що тобі потрібно в перший день?

У свій перший день приходьте бездоганно одягнені у форму та візьміть із собою наступне:

Хендбук

Принаймні 1 запасна ручка

Прозорий пенал з ручкою

Гумка

Два олівці, грифельний (звичайний) і кольоровий

Невеликий словник

Пляшка води для багаторазового використання та їжа на обід або трохи грошей на вашому онлайн-рахунку

Математичні інструменти: транспортир, циркуль, 30-сантиметрова лінійка та калькулятор

Очікується, що щодня з вами буде книга для читання.

На кожному уроці математики ви повинні мати калькулятор.

Шкільний щоденник ви отримаєте в перший день у школі, і ви повинні використовувати його та брати з собою до школи щодня.

Після того, як розпочнеться ваш розклад, ви повинні брати з собою книги або папки та інше необхідне обладнання/набір відповідно розкладу кожен день.

Нагороди

Ми любимо винагороджувати вас, коли ви все робите правильно. Це може бути гарно виконана робота або допомога шкільній спільноті. Що б це не було, ми маємо багато різних способів винагородити вас:

imageЛист додому

Словесна похвала

Сертифікати

Призи

Щоб відзначити свої фантастичні досягнення, ви отримаєте бали будинку. Потім ці бали використовуються для запрошення учнів на наші святкові заходи. У минулому ми влаштовували вечірки з тістечками, вечірки з піцою, кіновечори та барбекю.

Крім того, директор нагороджує одного учня «Учнем тижня», якого запрошують випити з ним гарячого шоколаду під час перерви. Цього учня номінують вчителі.

Підтримка та санкції

Іноді вчителі призначають зустріч з вами, вони можуть допомогти вам покращити частину роботи або переконатися, що ви вивчите щось, що можете не розуміти. Це не санкції; зустрічі розроблені, щоб допомогти вам. Будь ласка, не хвилюйтеся, якщо вчитель попросить вас відвідати одну з них.

Ми можемо попросити вас використати табель, який зосереджується на двох або трьох сферах вашої поведінки, які ви можете покращити. Мета полягає в тому, щоб документувати поточний стан і помічати позитивні моменти. Потім ви можете поділитися цим зі своїм класним керівником і батьками/опікунами, щоб вони знали, як у вас справи.

Є випадки, коли ви можете зробити все не зовсім правильно. Це може означати, що ви отримаєте санкції. Санкції варіюються від розмови з учителем до затримання. Ваш учитель зафіксує затримання тривалістю понад 15 хвилин, а ваші батьки/опікуни отримають сповіщення через додаток для батьків. Це для того, щоб вони знали, як у вас справи в школі, а також щоб вони знали, де ви перебуваєте, коли запізнюєтеся додому зі школи. Ми радимо поговорити з ними про це, коли ви повернетеся додому, і подумайте, як уникнути отримання ще одного. Ваш класний керівник може дати вам кілька порад щодо цього.

Багато учнів проходять школу, не маючи жодних санкцій - ми сподіваємося, що ви будете одним із них!

Гуртки та позашкільні заняття

Школа не просто починається о 8:30 і закінчується о 15:00! Існує величезна кількість заходів, до яких можна залучитися як до, так і після школи. Є також групи, клуби та проектні команди, про які ви щоразу отримуватимете багато інформації від свого викладача. Біля офісу керівника є дошка оголошень, на якій ви зможете отримати інформацію про майбутні можливості, а також повідомлення, якими ваш викладач поділиться з вами.

Деякі з клубів, у яких були залучені попередні 5-ті класи, включали:

Клуб домашніх завдань

Робототехніка

Філософія

Оркестр

Шахи

Нетбол

Хокей

Теніс

Драма

Клуб покемонів!

...І шкільне виробництво!

Домашня робота

У перший день вам видадуть шкільний щоденник. Ви записуєте в нього свій розклад, а також записуватимете всі домашні завдання, які вам задають у ньому. Ми також регулярно використовуємо Google Classroom, і це буде пояснено вам, коли ви почнете навчання.

Твій щоденник – це дуже корисна книжка, яку потрібно намагатися не втратити, і завжди носити її з собою під час навчання в школі.

Ваш класний керівник пояснить, як ним користуватися.

Бажано виконувати домашнє завдання ввечері, коли воно задане. Потім, якщо є щось, що ви не розумієте, ви можете знайти свого вчителя і запитати його до того, як це буде призначено. Ви завжди можете зайти в клуб домашніх завдань, якщо вам потрібна додаткова допомога, там завжди є люди, які зможуть відповісти на запитання.

Ви також зможете вписати в нього дні народження всіх ваших нових друзів, клуби, які ви плануєте відвідати, і спортивні події!

Інклюзія

[Назва школи] — дуже велика школа, і деяким учням тут потрібна допомога з читанням і письмом. Іншим людям потрібна допомога в класі, щоб написати конспекти та розібрати домашнє завдання. Іноді їм потрібен хтось, щоб допомогти їм розібратися з презентацією, почерком або допомогти їм зміцнити впевненість і поговорити з усіма новими друзями, яких вони збираються знайти.

imageКоманда Інклюзії допомагає всім учням, скільки б вони цього не потребували. Не забудьте запитати свого класного керівника або свого викладача, якщо ви вважаєте, що вам потрібна допомога. Не хвилюйтесь і не ставайте нещасними; ми всі тут для вас!

Клуб домашніх завдань: [Назва школи] має клуб домашніх завдань, який відбувається з понеділка по п’ятницю після школи. Ви знайдете його в приміщенні (ми покажемо вам на карті вашої школи), і він відкритий для всіх. Одне з приміщень є звичайним класом, а інше – комп’ютерним. Персонал і учні будуть готові надати допомогу, якщо вона вам знадобиться, або навіть просто пояснити, що вам потрібно зробити.

Булінг

Ми хочемо чітко пояснити наші очікування щодо кожного члена шкільної спільноти. Сюди входять батьки, опікуни, учні та персонал.

Кожен поважає один одного.

Кожен повідомить про жорстоке поводження чи знущання над іншою людиною.

Школа активно запобігає булінгу, і учні дізнаються, що таке булінг і що робити. У школі проводяться щотижневі заходи по боротьбі з булінгом щороку.

Вчителі навчаються виявляти ознаки булінгу та вислухають будь-якого учня, який відчуває, що став жертвою булінгу.

Що робити, якщо ти став жертвою булінгу:

1.    Розповісти про це вчителю/батькам/опікунам

2.    Попросити друга про допомогу

3.    Написати на імейл школи

Грамотність і рахунок

Базові навички в школі

У школі ми хочемо допомогти вам розвинути свою грамотність і вміння рахувати, щоб ви мали найкращі можливі навички та могли застосовувати їх до різних предметів і ситуацій у житті. Гарні знання з математики та мови означатимуть, що ви отримаєте кращу кваліфікацію та перебуватимете в найкращому становищі, коли подасте заявку на роботу чи подальшу освіту (наприклад, коледж чи університет). Демонстрація цих навичок потенційному роботодавцю може гарантувати, що ви будете виділятися серед інших людей, з якими ви будете конкурувати протягом життя.

Ваш перший день!

У ваш перший день, будь ласка, будьте в школі о 8:30 ранку.

Коли ви прийдете, класний керівник зустріне вас у холі школи і проведе вас до актової зали, де відбудеться зустріч. У нас багато співробітників, які допоможуть вам знайти шлях.

Ми проведемо коротку зустріч перед тим, як ви підіте на урок зі своїм класним керівником, і ми надамо вам ваш розклад. Ми подбаємо про те, щоб у вас був шкільний щоденник і карта. Ваш класний керівник ознайомить вас з розкладом і допоможе вам зрозуміти його та те, як проходить день у школі.

Потім ви підете до ваших перших уроків як учні школи.

Зробити:

1.  Не хвилюватися

2.  Бути щасливим/ою

Розклад

У перший день ви отрмаєте новий розклад від класного керівника.

Ми повідомимо вам імена ваших викладачів та аудиторію, куди ви маєте йти. Наші вчителі та асистенти вчителів раді першій зустрічі з вами!

imageПлан школи

У перший день вам видадуть карту школи. Протягом перших кількох тижнів ви швидко зорієнтуєтеся. Іноді допомагає розмальовка аудиторій на карті, в яких ви перебуваєте.

Можливо, ви не будете впевнені, куди піти в перші кілька тижнів, але не хвилюйтеся, буде багато людей, яких можна запитати (старші учні, вчителі, і навколо школи є вказівники).

Запити про допомогу

Якщо мені важко зрозуміти щось на уроці, що мені робити?

Задавайте питання вчителю... або, якщо ви дійсно хвилюєтеся, підіть до вчителя після уроку. Вони тут, щоб допомогти вам і хочуть допомогти вам зрозуміти.

Якщо я щось втрачу... що мені робити?

Повторіть свої кроки, запитайте людей, чи бачили вони це. Ви можете піти до приймальні та перевірити, чи було це передано у втрачене майно. Поговоріть зі своїми викладачами і подивіться, чи можуть вони допомогти.

Я хочу до школи на велосипеді...

Якщо ви хочете їздити на велосипеді до школи, ви повинні переконатися, що він у хорошому стані, і ви можете зафіксувати його в кріпленнях для велосипедів. Ми рекомендуємо вам носити велосипедний шолом.

Ви можете безпечно їздити на ньому лише поза межами школи. Якщо у вас виникнуть проблеми, зверніться до класного керівника.

Я схвильваний/схвильвана. Що робити?

Поговоріть зі своїм класним керівником. Ми тут, щоб допомогти вам, і ми хочемо, щоб ви були щасливі в школі. Ми спробуємо вирішити проблему разом з вами.

Нарешті... повідомлення від керівника

Я щасливий зустрітися з вами у новому навчальному році. Скористайтеся багатьма можливостями, що надає вам наша школа. До зустрічі у вересні!

image

pdf
Додано
18 серпня 2023
Переглядів
417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку