Інструкція з пожежної безпеки в кабінеті інформатики

Про матеріал
Інструкція з пожежної безпеки в кабінеті інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інструкція з пожежної безпеки в кабінеті інформатики

Номер слайду 2

Загальні положення. Кожен учень зобов′язаний знати і виконувати правила пожежної безпеки, а при виникненні пожежі вжити всіх залежних заходів для врятування учнів і гасінні пожежі. Сходові клітки, евакуаційні виходи, проходи, коридорні тамбури повинні утримуватися постійно вільними. У навчальних кабінетах парти, столи, стільці необхідно встановлювати так, щоб не заставляти виходи із кабінетів. У кабінетах слід суворо дотримуватися протипожежного режиму. Приміщення повинні постійно утримуватися в чистоті. Весь пожежний інвентар і обладнання треба утримувати у справному стані, розміщувати на видних місцях. У приміщеннях забороняється розкладання вогнищ, спалювання сміття, паління.

Номер слайду 3

Вимоги пожежної безпеки до початку роботи У кабінеті горючі речовини й матеріали потрібно зберігати у шафах, що замикаються, ключі від яких повинні бути у вчителя. Забороняється використовувати електроприлади із пошкодженою ізоляцією, зберігати біля них рідини, які легко займаються, обгортати папером або тканиною електричні лампи. Не працювати на несправному обладнанні. Перед початком роботи на електрообладнанні перевірити наявність і надійність кріплень захисних засобів і з′єднання захисного заземлення, занулення.

Номер слайду 4

Вимоги безпеки під час виконання робіт. Виконувати лише ту роботу, з якої пройшли інструктаж, не передоручати свою роботу іншим особам. Забороняється використовувати пожежний інвентар та обладнання для господарських та інших потреб, не пов′язаних з пожежогасінням. Під час експлуатації електроустановок не дозволяється:використовувати кабелі і проводи із пошкодженою ізоляцією;залишати під напругою електричні проводи і кабелі;переносити ввімкнені прилади та ремонтувати обладнання, яке перебуває під напругою;залишати без догляду ввімкнені в електромережу нагрівальні прилади, обладнання;користуватися пошкодженими (несправними) розетками;зав′язувати і скручувати електропроводи;застосовувати саморобні подовжувачі, які не відповідають вимогам ПУЕ щодо переносних (пересувних) електропроводів.

Номер слайду 5

Забороняється самостійно усувати несправності електромережі й електрообладнання.

Номер слайду 6

Вимоги безпеки після закінчення роботи. Щоденно після закінчення занять у кабінетах вчителі (викладачі), лаборанти повинні уважно оглянути всі приміщення, які закриваються, вимикати електроприлади, обладнання, освітлення, усунути виявлені недоліки. Після закінчення роботи слід прибрати сміття, відходи. Після кожного заняття необхідно усі пожежонебезпечні речовини та матеріали прибрати у спеціально виділені та обладнані приміщення.

Номер слайду 7

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях. У випадку виникнення пожежі дії працівників, учнів школи мають бути спрямовані на створення безпеки дітей, в перше чергу рятування та евакуацію. Кожен працівник, учень, який виявив пожежу або її ознаки (задимлення, запах горіння або тління різних матеріалів тощо), зобов′язаний: негайно повідомити про це по телефону 101 до пожежної частини; сповістити про пожежу вчителів, директору, його заступнику; організувати зустріч пожежних підрозділів, вжити заходів щодо гасіння пожежі наявними засобами пожежогасіння.

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
23 лютого 2021
Переглядів
597
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку