Інструкція з проведення загальнодержавного моніторингу якості освіти(тестування ВШО)онлайн-формат

Про матеріал
Ця Інструкція визначає основний порядок дій учнів з проходження тестування в закладі освіти в межах загальнодержавного моніторингового дослідження якості освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інструкція з проведення загальнодержавного моніторингу якості освіти(тестування ВШО)онлайн-форматдля учнів 8 Б класу КЗ «Богодухівський ліцей №1»2023

Номер слайду 2

Мотивуючі слова підтримки. Любі восьмикласники, вам випала неабияка честь, а водночас і значна відповідальність бути учасниками загальнодержавного моніторингу якості освіти, який допоможе вам, вашим батькам, учителям і навіть політикам побачити, що ви знаєте й що ви вмієте на сьогодні. Наш заклад став одним із майже трьохсот закладів нашої країни, які беруть участь у цьому великому моніторингу. Разом із майже дванадцятьма тисячами інших шестикласників та восьмикласників з усієї України ви будете проходити тестування з алгебри та геометрії / української мови.

Номер слайду 3

Дотримуйтеся принципів академічної доброчесностіВаші результати та результати інших учнів та учениць, які беруть участь у моніторингу, допоможуть зрозуміти сильні й слабкі сторони в навчанні майже семисот тисяч ваших одноліток по всій країні. Щоб результатам цього тестування можна було довіряти, необхідно, щоб усі учні та учениці були в рівних умовах. Для цього організатори моніторингу розробили чіткі інструкції, яких усі ми маємо дотримуватися. Я буду інформувати вас про всі вимоги й керувати процесом. А за дотриманням процедур буде стежити представник / представниця організаторів моніторингу. Упевнена, що цьогорічне тестування пройде організовано й ви покажете все, на що тільки здатні.

Номер слайду 4

Загальна інформація. Дати проведення тестування. Тип тестування. Предмет. Математика. Українська мова. Пробне тестування  11.05.2023обов'язкове лише дляучнів/учениць 6-го класу12.05.2023 о 10.00обов'язкове лише для учнів/учениць 8-го класу. Основне тестування  16.05.2023 о 10.0023.05.2023 о 10.00 Основне тестування дляучнів / учениць, якіперебувають за кордоном іне можуть узяти участь утестуванні разом зі своїмкласом17.05.2023 – проводить. ДСЯОо 16.00 (за київським часом)24.05.2023 – проводить. ДСЯОо 16.00 (за київським часом)

Номер слайду 5

Загальна інформація. Склад тестів. Алгебра та геометрія● з двох розділів: алгебра, яка містить дві частини, та геометрія, має одну частину Українська мова● трьох частин. На виконання кожної частини відведено по 30 хв. Після кожної частини ви матимете перерву (перша – 10, друга -20 хв). Якщо хтось із вас раніше завершить роботу над певною частиною, ретельно перевірить свої відповіді, то може почекати, поки інші учні завершать роботу над цією частиною, у цей час можете відпочити, попити води. САМОСТІЙНО РОЗПОЧИНАТИ НАСТУПНИЙ РОЗДІЛ НЕ РЕКОМЕНДОВАНО!!!Не забувайте слухати мої повідомлення. Після кожної перерви я буду запрошувати вас повернутися до своїх комп’ютерів для продовження роботи.

Номер слайду 6

За підсумками проведення пробного тестування не будуть збиратися результати учнів, а лише буде зібрано інформацію про зміни, які можуть покращити процедуру проведення основного тестування. Важливо! Пробне тестування проводиться на прикладі тестів для 5-го класу. Це означає, що учасники пробного тестування можуть не розв’язувати весь тест повністю, однак зобов’язані, керуючись указівками Інструктора, виконати щонайменше одну частину тесту, щоб мати цілісне уявлення про перебіг процедури основного тестування.

Номер слайду 7

Порядок дій учнів у день проведення тестування. Увімкніть комп’ютер, на якому будете працювати. Отримайте від вчителя посилання на онлайн-конференцію (у ВАЙБЕРІ). Приєднайтеся на онлайн-конференцію в ЗУМі заздалегідь (за 15 хвилин), а саме о 09.45. Ввімкніть камеру та мікрофон. Уважно слухайте та послідовно виконуйте поради вчителя-інструктора.

Номер слайду 8

Інструкція роботи учнів на платформі ВШОКрок 1. Приєднання до курсу Увійдіть у свій кабінет на платформі «Всеукраїнська школа онлайн»: для цього на сайті «Всеукраїнська школа онлайн» натисніть кнопку «Увійти», введіть електронну пошту й пароль, указані під час реєстрації на платформі, перейдіть до розділу «Мої Курси», оберіть вкладку «Курси від учителів / учительок», оберіть предмет, з якого проходите тестування (Алгебра, Геометрія, Українська мова) і натисніть «Переглянути курс»

Номер слайду 9

Крок 2. Проходження тестування - перший розділ Тест треба виконувати у визначеній послідовності, від першої частини до останньої. Зверніть увагу! Для збереження своїх відповідей обов’язково натискайте кнопку «Надіслати» після кожної відповіді. Якщо Ви не впевнені у правильності відповіді, Ви можете пропустити завдання й повернутися до нього пізніше, але до моменту натискання кнопки «Завершити тест». Кнопку «Завершити тест» натискайте після надання відповідей на всі завдання кожної з частин тесту

Номер слайду 10

Якщо у вас залишились невиконані завдання, то після натискання кнопки “Завершити тест” ви отримаєте відповідне повідомлення та зможете повернутися до тесту й завершити роботу над тими завданнями. Якщо ви відповіли на всі запитання першого розділу чи частини тесту, після натискання кнопки “Завершити тест”, з’явиться повідомлення “Тестування завершено” та пропозиція переглянути результат. Не натискайте кнопки “Переглянути результати”!!! Закрийте вікно, натиснувши на хрестик (Х) вгорі праворуч!!!

Номер слайду 11

Крок 3. Проходження тестування – наступний (другий, третій) розділ. Якщо до перерви ви завершили тест та виконали дії, описані в інструкції, приступайте до наступної частини тесту, натиснувши в самому низу сторінки кнопку “Вперед”. Якщо після закінчення попередньої частини тесту, ви натиснули кнопку “Переглянути результати”, то опинилися у розділі “Прогрес”. Перейдіть із цього розділу у розділ “Курс”, натиснувши курсором на відповідний розділ.

Номер слайду 12

ІНСТРУКЦІЯ З ПРОВЕДЕННЯ ТЕСТУВАННЯ З АЛГЕБРИ/ГЕОМЕТРІЇдіти повинні мати на столі аркуш та ручку. Для проходження тестування у 8 класі з алгебри та геометрії Ви отримаєте запрошення на два окремі курси: “Алгебра. 8 клас” та “Геометрія. 8 клас”. Ці курси будуть розміщені у вашому кабінеті на ВШО у вкладці «Курси від учителів / учительок». Спочатку Ви маєте приєднатися до курсу “Алгебра. 8 клас”, пройти дві частини і лише після цього – приєднатися до курсу “Геометрія. 8 клас”. Після завершення тесту та перерви учням пропонується пройти анкетування, а саме, що вам допомагає в навчанні або, навпаки, що заважає. Для участі в анкетуванні зайдете за покликанням. На заповнення анкети ви матимете 10-15 хвилин. Після завершення анкетування ви будете вільні.

Номер слайду 13

Тестування в разі оголошення повітряних тривог / виникнення надзвичайних ситуацій. У випадку сигналу “Повітряна тривога!” учні відразу припиняють роботу з тестом і рухаються до укриття. КОМП’ЮТЕР НЕ ВИМИКАЄТЕ, ПРОГРАМУ НЕ ЗАКРИВАЄТЕ (у разі вимкнення пристрою ваші дані не зберігаються, тестування потрібно буде починати спочатку)Якщо повітряна тривога триває до години, учні повертаються до роботи з тестом. Час на роботу додається. Якщо повітряна тривога триває більше години, але менше двох, учні завершують розпочату частину тесту, а рішення про продовження роботи з наступною частиною/частинами приймає заклад освіти. Якщо повітряна тривога триває більше двох годин, учні завершують розпочату частину тесту, але не приступають до роботи над наступною/наступними. За інших надзвичайних ситуацій (відключення електрики, інтернету, тощо) заклад освіти діє так, як і у випадку з оголошенням повітряної тривоги.

pptx
Додано
11 травня 2023
Переглядів
574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку