Інструктивна картка «Формули в таблицях Word»

Про матеріал
Інструктивна картка «Формули в таблицях Word» допоможе учням виконати завдання в курсі теми "Опрацювання текстових даних". З допомогою покрокового алгоритму виконання, учні можуть підрахувати середній бал в таблиці текстового документа.
Перегляд файлу

 

Інструктивна картка «Формули в таблицях Word»

1.                imageВідкрийте середовище ТП MS WORD з допомогою ярлика програми, або головного меню.

2.                Виконайте завдання за зразком.

3.                На робоче поле додайте текст «Протокол..» 

4.                Перейдіть на пункт меню ВСТАВЛЕННЯ

5.                Оберіть Таблиця і виділіть потрібний блок. Заповніть таблицю. Стовпець «Кількість балів» не заповнюйте!!!

6.                imageВиконайте форматування документу за зразком. Для об’єднання комірок, зміни напряму тексту використовуйте

контекстне меню- пункт Властивості таблиці.

7.                Збережіть файл у власній папці         на робочому      диску         під назвою      «Формули ТАБЛИЦІ+ваше прізвище». Для цього виконайте команди  ФАЙЛ- Зберегти як. 8.       Заповнимо

стовпець «Кількість балів». Для цього потрібно скористатись вбудованими формулами. Ставимо курсор в комірку «Кількість балів» для Іванова. На закладці «Робота з таблицями» - «Макет» натискаємо на кнопку «Дані». Із списку вибираємо функцію «Формула». В діалоговому вікні обираємо функцію SUM. Додаємо числа з рядка ліворуч від поточної клітинки, отримуємо формулу=SUM(LEFT). 

9.                Повторюємо для всіх учнів.

10.          Додайте до таблиці ще 1 рядок. Для цього поставте курсор у нижній рядок таблиці і викличте контекстне меню (права кнопка миші) –оберіть в ньому пункт ВСТАВИТИ- РЯДКИ НИЖЧЕ. Назвіть його- Максимальний бал.

11.          З допомогою вбудованих функцій, підрахуйте максимальний бал в чотирьох стовпцях з назвою «Тест…» і стовпці «Кількість балів»

 Змініть будь- які дані в таблиці. Для корегування результатів оновіть формули. Для цього виділіть формулу, яку потрібно оновити. Клацніть правою кнопкою миші формулу, потім виберіть команду !Оновити поле.

12.          Збережіть документ, надішліть вчителю вказаним способом.

 

 

pdf
Додано
30 травня 2022
Переглядів
255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку