Інтегроване заняття з приоритетом мовленнєвих завдань для дітей середньої групи «Книжка в гості завітала- малят вчила й з ними грала»

Про матеріал
Розширювати знання дітей про дитячу книжку та правила поводження з нею. Показати шляхом елементарного експериментування (практична діяльність з папером), що може статися зі сторінками книжки, якщо про неї не дбати. Збагачувати словник з теми, залучати малят до діалогу та пояснювального мовлення. Викликати інтерес до перегляду мультфільму, слухання художніх творів, відгадування загадок. Формувати здатність співпереживати; емоційно відгукуватися на переглянутий фрагмент мультфільму, виконаний дослід, підтримувати емоційно піднесений настрій.Запропонувати дітям спробувати себе в ролі кореспондента.
Перегляд файлу

Інтегроване заняття з приоритетом мовленнєвих завдань для дітей середньої групи

«Книжка в гості завітала- малят вчила й з ними грала»

 

Мета. Розширювати знання дітей про дитячу книжку та правила поводження з нею. Показати шляхом елементарного експериментування (практична діяльність з папером), що може статися зі сторінками книжки, якщо про неї не дбати. Збагачувати словник з теми, залучати малят до діалогу та пояснювального мовлення. Викликати інтерес до перегляду мультфільму, слухання художніх творів, відгадування загадок. Формувати здатність співпереживати; емоційно відгукуватися на переглянутий фрагмент мультфільму, виконаний дослід, підтримувати емоційно піднесений настрій.Запропонувати дітям спробувати себе в ролі кореспондента.

 

Попередня робота: Читання літературних творів для дітей дошкільного віку, супроводжуючи показом різноманітного наочного матеріалу , а також  обігрування сюжету прочитаної казки , використовуючи  настільний, і інші види театрів та моделювання ситуацій за допомогою рухомих картинок.Перегляд різних книжкових виставок. Таких як « Найкращі в світі книжки- це казки»,  «Книга-твій друг, бережи його». Бесіда з дітьми в куточку книги. Перегляд книг, закріплення знань про будову книги, (обкладинка, сторінки). Визначення, які книги бувають за розміром, кількістю сторінок, наявності ілюстрацій. Обговорення правил поводження з книгою. Ознайомлення з професією кореспондента.

 

 

doc
Додано
25 січня 2023
Переглядів
794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку