Інтерактивні платформ для дистанційного навчання.

Про матеріал
Презентація платформ для роботи на дистанційному навчанні, для дітей початкової і середньої ланки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інтерактивних платформ на дистанційних уроках Підготувала вчитель географіїО. Яремик

Номер слайду 2

Світ, що оточує дитину, - це передусім світ природи безмежним багатством явищ з невичерпною красою. Тут, у природі, вічне джерело дитячого розуму…Василь Сухомлинський

Номер слайду 3

Дистанційне навчання - взаємодія вчителя і учнів між собою на відстані, що реалізується специфічними засобами інтернет-технологій . Дистанційне навчання - самостійна форма навчання , інформаційні технології в дистанційному навчанні є провідним засобом.

Номер слайду 4

Дистанційне навчання сукупність інформаційних технологій та методик викладання, які передбачають здобуття освіти без фізичної присутності здобувачів у навчальному закладі. Педагогічна взаємодія це співпраця усіх суб'єктів навчально-виховного процесу, наукової та соціально-гуманітарної діяльності. Дистанційна освіта це форма навчання з використанням комп’ютерних і телекомунікаційних технологій, які забезпечують інтерактивну взаємодію викладачів та студентів на рiзних етапах навчання i самостійну роботу з матерiалами iнформацiйної мережi.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Організація процесу навчання складається з двох етапів:підготовчого виконавчого

Номер слайду 7

На підготовчому етапі вчитель: підбирає ТЗН, наочність, роздатковий матеріал, проводить досліди, демонстрації, проглядає діафільми, підбирає навчально-методичну літературу, пише план.

Номер слайду 8

Цікаві інтерактивні платформи, які допоможуть при організації дистанційного навчання : Google classroom – безплатний вебсервіс, створений Google для закладів освіти, на якому вчителі можуть створювати та перевіряти завдання, що зберігаються в окремих папках учнів на Google-диску. Дані про виконані школярами завдання постійно оновлюються, вчителі можуть залишати коментарі до перевіреної роботи. Всеукраїнська школа онлайн – безплатна платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5–11 класів. На ній зібрані відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів.

Номер слайду 9

Learning. Apps – безоплатна платформа, яка дає змогу створювати інтерактивні ігри та вправи з різних предметів. До вправ можна додавати фото, картинки, звук або відео. На платформі є вже готові завдання, які можна редагувати. Kahoot – ігрова навчальна платформа, де ігри створені у форматі тестів із кількома варіантами відповідей. Доступ до тесту можна отримати через веббраузер або додаток “Kahoot!”. Padlet – мультимедійний ресурс, де можна безоплатно створювати, редагувати та зберігати інформацію. Це віртуальна стіна, на яку можна прикріплювати фото, файли, покликання на інтернет-сторінки та замітки.

Номер слайду 10

Learning.ua - онлайн платформа формування навичок та удосконалення техніки читання. Захопливі сюжети, інтерактивна подача та завдання, що утримують увагу й зацікавленість (завдання для математики, читання, української та англійської мови). Canva — платформа графічного дизайну, що дозволяє користувачам створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент для соціальних мереж. Доступна як вебверсія, так і мобільна. Сервіс пропонує великий банк зображень, шрифтів, шаблонів та ілюстрацій. Classtime - це помічник вчителя, що збагачує Ваш урок миттєвою візуалізацією рівня розуміння та прогресу усього класу в живому час.

Номер слайду 11

Auto. Draw - графічний редактор зі штучним інтелектом. Має дві відмінності від інших подібних програм. Програма для створення та змінювання зображень. По-перше, він працює онлайн у браузері, нічого не потрібно встановлювати на свій пристрій. Щоб почати працювати - треба відкрити браузер, перейти на сайт https://www.autodraw.com та почати творити. По-друге, і це найцікавіше, у цей редактор вбудований штучний інтелект - коли ви починаєте створювати зображення, редактор намагається вгадати, що саме ви хочете намалювати та пропонує замінити ваші какарулі на зображення, створене професійними художниками.

Номер слайду 12

Wordwall можна використовувати для створення інтерактивних вправ і матеріалів для роздруку. Більшість наших шаблонів доступні в інтерактивному вигляді, а також у версії для роздруку.Інтерактивні вправи можна відтворювати на будь-якому веб-пристрої, наприклад, комп'ютері, планшеті, телефоні чи інтерактивній дошці. Учні та учениці можуть відтворювати їх самостійно, або це може робити вчитель чи вчителька в той час як учні та учениці виконують вправу по черзі біля дошки. Матеріали для роздруку можна роздрукувати з сайту або завантажити у вигляді файлу PDF. Їх можна використовувати як додаток до інтерактивної вправи або як окрему вправу.

Номер слайду 13

Але ми також повинні розвиватися і дізнаватися, щось нове та корисне. Для Вашої уваги безкоштовні платформи для саморозвитку:

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
732
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку