Історія Кубика Рубіка

Про матеріал
Кубик Рубіка був створений у 1975 році угорським інженером та викладачем академії архітектури Ерно Рубіком. Спочатку автор задумував створення механізму як наочного посібника для студентів. За 45 років головоломка пройшла шлях від навчального макета до найпопулярнішої іграшки за всю історію!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія Кубика Рубіка. Підготувала. Вчитель початкових класів. Бузівського ліцею Жашківської міської ради. Крохмальна Валентина Михайлівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Кубик Рубіка був створений у 1975 році угорським інженером та викладачем академії архітектури Ерно Рубіком. Спочатку автор задумував створення механізму як наочного посібника для студентів. За 45 років головоломка пройшла шлях від навчального макета до найпопулярнішої іграшки за всю історію!

Номер слайду 4

До Ерно Рубіка кілька винахідників намагалися втілити ідею подібної тривимірної головоломки: Вільям Густафссон отримав патент на кубики 2х2 та 3х3 у далекому 1958 році.

Номер слайду 5

У 1970 англієць Френк Фок винаходить сферу 3х3. Правда патент на свій винахід Френку вдалося отримати лише 1974 року. На іншому кінці Атлантики в тому ж 1970 році Ларрі Ніколас створив робочий прототип 2х2. 1972 року він отримав патент на свій винахід. Для кріплення елементів використовувалися магніти і як не намагався Ніколас просунути свій винахід, технічні мінуси відлякували виробників.

Номер слайду 6

З початку 2000-х років кубик Рубіка поступово набирав популярності. Значну роль у цьому відіграло покращення механізму головоломки, а також поширення інтернету. Завдяки інтернету люди за кілька кліків могли знайти інструкцію для збирання кубика.

Номер слайду 7

Після винаходу свого головного дітища Ерно Рубік перейшов на пошук нових головоломок для свого бренду Rubik`s. Сучасні кубики від Rubik`s практично не відрізняються за крученням від іграшок кінця 90-х початку 20-х. Вдалося зберегти навіть знамените хрускіт.

Номер слайду 8

Джерела стверджують, що поодинокі спроби зробити кубик магнітним були у 2013 році. Щоправда, тоді спідкуберська спільнота не сприйняла ці експерименти. Повторно тренд повернувся у 2016 році і лише у січні 2017 року вийшов перший серійний магнітний кубик Gan 356 air UM.

Номер слайду 9

Через кілька місяців компанія Mo. Yu випустила кубик GTS V2 M. Куб вийшов настільки вдалим, що і сьогодні користується популярністю незважаючи на достаток нових моделей. На кубику GTS V2 M від Mo. Yu був поставлений рекорд по зборці кубика 3х3: 3,47 секунди.

Номер слайду 10

Наразі флагманами у виробництві кубиків Рубіка вважаються фірми Gan, Qi. Yi та Mo. Yu. Їх головоломки мають швидкісні механізми, оснащені магнітами для кращого контролю під час складання, а також мають комплект додаткових деталей для налаштування куба під себе.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
7 вересня 2023
Переглядів
293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку