Історія одного шедевра античності

Про матеріал
Презентація на тему "Історія одного шедевра античності" В цій презентації розповідається про історію колізея, одного з шедеврів античності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія одного шедевра античностіЖадан Віктор

Номер слайду 2

Побудували Колізей всього за 8 років. Почалося будівництво в 72 році н. е. при імператорі Веспасіані, а закінчилося в 80 році н. е. при імператорі Тіте. Ставши імператором після деспота Нерона, Веспасіан вирішив зміцнити свою владу.

Номер слайду 3

Для цього він придумав цікавий хід - знести палац Нерона (Золотий Будинок), який разом з парком займав 120 га центру Риму і побудувати імперські установи, а ставок при палаці засипати та спорудити грандіозний амфітеатр для розваг народу. Палац Нерона

Номер слайду 4

Відкриття Колізею було ознаменування грандіозними іграми. Амфітеатр був центром жорстоких розважальних видовищ Стародавнього Риму майже протягом трьох з половиною століть – гладіаторські бої, звірині цькування. Тут гинули люди й тварини на потіху натовпу та патриціям. Поки на початку 5 століття імператор Римської Імперії не заборонив гладіаторські бої. Саме тоді християнство стало головною релігією великої Імперії. А її одне з найбільш колосальних споруд пізнає найсумніші свої часи.

Номер слайду 5

Середні століття і Новий час залишили на амфітеатрі сильні шрами: спочатку нашестя варварів привело амфітеатр в запустіння, потім він був фортецею для знатних пологів, у середині 14 століття сильний землетрус сколихнув південну стіну амфітеатру. Велика споруда перетворилася на джерело будівельного матеріалу — його ламали та розбирали для будівництва нових будівель і церковних соборів і палаців. Так тривало до середини 18 століття, поки Колізей не потрапив під захист римського папи Бенедикта XIV.

Номер слайду 6

Нині Колізей знаходиться під державним захистом. Уламки, по можливості, були вставлені на місце. Так, амфітеатр позбувся колишньої внутрішньої та зовнішньої привабливості, але навіть такий він просто приголомшує. Попри захист Колізей все одно страждає — міське середовище, вихлопні гази й вібрації не йдуть на користь гіганту.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!Посилання на джерела: сайт

pptx
Додав(-ла)
Жадан Віктор
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку