ІТК "Складання наказів з питань заохочення та дисциплінарного стягнення"

Про матеріал
Розроблені рекомендації як набути практичні навички складання наказів з питань заохочення та дисциплінарного стягнення. Працівники зобов`язані працювати чесно і сумлінно, своєчасно і точно виконувати розпорядження власника або уповноваженого ним органу, додержувати трудової та технологічної дисципліни, вимог нормативних актів про охорону праці, дбайливо ставитися до майна власника, з яким укладено трудовий договір.Трудове законодавство надає роботодавцю право закріпити на підприємстві систему заохочень для своїх працівників, а також порядок їх застосування. Правилами внутрішнього трудового розпорядку, передбачено перелік заходів для заохочень, які може використовувати будь-яке підприємство.
Перегляд файлу

НАВЧАЛЬНИЙ МОДУЛЬ АДМ-3

ЗА ТЕМОЮ «Планування та організація  роботи з персоналом»

 

ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА № 16

за темою виробничого навчання

«Складання наказів з питань заохочення та дисциплінарного стягнення»

 

Завдання: набути практичні навички складання наказів з питань заохочення та дисциплінарного стягнення.

 

№ з/п

Обладнання, матеріали, нормативні документи

Зміст роботи адміністратора

1

ПК, телефон, Інтернет, папір

Алгоритм дій при преміюванні працівників.

Трудове законодавство надає роботодавцю право закріпити на підприємстві систему заохочень для своїх працівників, а також порядок їх застосування.

У наказах про заохочення формулювання мотивів заохочень можуть бути найрізноманітнішими залежно від конкретної ситуації, наприклад: «За перевиконання планового завдання», «За тривалу й сумлінну роботу та у зв’язку з 50-річчям від дня народження».

Правилами внутрішнього трудового розпорядку, передбачено перелік заходів для заохочень, які може використовувати будь-яке підприємство. Цим документом визначено такі види заохочень:

- нагородження цінними подарунками;

- преміювання;

- оголошення подяки;

- нагородження Почесною грамотою.

Підставою для видання наказу може бути доповідна записка або подання, що готує, як правило, керівник структурного підрозділу (начальник відділу, цеху тощо) і подає на ім’я керівника організації.

 

 

Розпорядча дія роботодавця щодо застосування заохочення документується виданням відповідного наказу. З наказом про заохочення працівника ознайомлюють під підпис. Накази про заохочення належать до кадрових наказів тривалого (75 років) строку зберігання.

Реквізити наказу:

1) назва підприємства або установи, що видає наказ, або назва посади керівника;

2) назва виду документа;

3) назва місця видання наказу;

4) номер;

5) дата підписання;

6) короткий зміст наказу (заголовок);

7) текст наказу;

8) підстава для складання;

9) підпис керівника підприємства (установи).

 

C:\Users\Анжелика\Desktop\Наказ про заохочення до Дня медичного працівника_page-0001_1655983197708.jpg

 

Наказ повинен також мати позначку про безпосереднього виконавця (прізвище та ініціали, посада), а також візи посадових осіб, з якими погоджено проект наказу.

Кожний пункт наказу починається з дієслова в наказовій формі (призначити, оголосити), яке пишеться великими літерами. Наприкінці кожного пункту зазначається підстава для його складання.

Інформацію щодо заохочень і нагороджень роботодавець повинен занести до трудової книжки після видачі наказу, але терміном не пізніше тижня.

Заохочення та нагородження: уносимо записи. Податки & бухоблік, № 01-02,  Січень, 2017 | Factor

Інформацію про нагородження державними відзнаками та нагородами України потрібно вносити до розділу «Відомості про нагородження»; заохочення за успішну працю - до розділу «Відомості про заохочення».

2.

ПК, телефон, Інтернет, папір

Алгоритм дій при депреміюванні працівників.

Працівники зобов`язані працювати чесно і сумлінно, своєчасно і точно виконувати розпорядження власника або уповноваженого ним органу, додержувати трудової та технологічної дисципліни, вимог нормативних актів про охорону праці, дбайливо ставитися до майна власника, з яким укладено трудовий договір.

Дисциплінарне стягнення застосовується власником або уповноваженим ним органом безпосередньо за виявленням проступку, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення, не рахуючи часу звільнення працівника від роботи у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці. За кожне порушення трудової дисципліни накладається лише одне дисциплінарне стягнення.

Перед тим як накласти дисциплінарне стягнення, необхідно отримати від порушника трудової дисципліни письмове пояснення (пояснювальна записка на ім’я керівника організації). Відмова працівника давати пояснення не є перешкодою для застосування стягнення й оформляється актом із зазначенням присутніх при цьому свідків.

На підставі пояснювальної записки працівника керівник структурного підрозділу складає доповідну записку про порушення трудової дисципліни, підписує її та разом з пояснювальною запискою представляє керівнику організації.

 

Про стягнення оголошується в наказі і повідомляється працівникові під особистий підпис. Наказ про накладення на працівника дисциплінарного стягнення має бути обгрунтованим та відповідати вимогам трудового законодавства, зокрема в ньому має бути зазначено, коли мало місце і в чому конкретно полягає порушення працівником трудових обов’язків.

 

https://lh7-us.googleusercontent.com/9jNqrhHD6evM_XieDdZYzLN8vcu4JN60k-oJ93fcwSS_g9-Oi6vANRSgzQbgpTerX8Lp61qaBDJtujU7VMxI9GPn9T5Hsyr_cVLIDBR1GMGCKgb9EPw39IC79UawVtvyhhHLn0sXNIF9E-65Wk8hneqW2jklHgSg

 

 

Рішення про дисциплінарне стягнення доводять до відома працівника у триденний термін.

Якщо працівник відмовляється розписатися в ознайомленні з наказом, про це також необхідно скласти відповідний акт.

Не можна працівника притягнути до дисциплінарної відповідальності, доки його вина не доведена роботодавцем, і працівник не зобов’язаний сам доводити свою невинуватість.

Протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівника не застосовуються.

Догану можна оскаржити до комісії з трудових спорів або до районного (міського) суду відповідно до статей 225, 233 КЗпП у тримісячний строк із дня, коли працівник дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права.

 

 

Додатковий матеріал за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=VK3my9h5QU4

https://www.youtube.com/watch?v=QF24JhmCCRc

https://www.youtube.com/watch?v=aRf1__p0fek

 

 

docx
Додано
9 січня
Переглядів
358
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку