КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ З ТЕХНОЛОГІЙ У _7 _КЛАСІ 2024-2025 н.р.

Про матеріал
КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ З ТЕХНОЛОГІЙ (НУШ) У _7 _ КЛАСІ 2024-2025 н.р. Планування розроблено, як базову основу для подальшого визначення об'єкта проєктування та підбору технології відповідно до бажань вчителя та учнів з урахуванням особливостей модельної програми.
Перегляд файлу

КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ

З ТЕХНОЛОГІЙ У  _7_ КЛАСІ

2024-2025 н.р.

35 годин ( 1 година на тиждень)

(За модельною навчальною програмою «Технології. 7-9 класи» для закладів загальної середньої освіти (авторки Ходзицька І.Ю., Горобець О.В., Медвідь О.Ю., Пасічна Т.С, Приходько Ю.М.)

«Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 16 серпня № 1001)  )

 

уроку

Дата

уроку

 

Тема  уроку

ДЗ/примітки

І СЕМЕСТР

Модуль 1. Утілення задуму в готовий продукт за алгоритмом проєктно-технологічної діяльності

  1.  

 

Організація робочого місця, санітарно-гігієнічні вимоги під час виконання технологічних операцій.

 Методи проєктування: метод фокальних об'єктів. Створення банку ідей проєктів на рік. Послідовність роботи над проєктом.

 

Проєкт №1. ____________________________________________________________.

Технологія:_____________________________________________________________.

Додаткова технологія:___________________________________________________.

2.

 

Вибір виробу для проєктування.

Організаційно-підготовчий етап.

Планування роботи з виконання проєкту. Проєктування форми методом метод фокальних об'єктів.

Моделі-аналоги. Маркетингові міні-дослідження.

 

3

 

Конструкторський етап. Графічне зображення (креслення). Добір інструментів та конструкційних матеріалів для роботи.  Виготовлення шаблонів деталей виробу. Раціональне використання матеріалів.

 

4

 

Технологічний етап.  Організація робочого місця. Правила безпечної праці, санітарно-гігієнічні . Виготовлення деталей виробу відповідно до обраної технології.

 

5

 

Технологічний етап. Технологія виготовлення виробу. З’єднання деталей виробу відповідно до обраної технології. Виготовлення та оздоблення виробу.

 

6

 

Завершальний етап. Декорування, оздоблення  виробу. Вимоги до готового виробу. Презентація проєктної діяльності.

 

Модуль 2. Творче застосування традиційних і сучасних технологій декоративно-ужиткового мистецтва

7

 

Короткі історичні відомості про обрану техніку та технологію декоративно-ужиткового мистецтва. Символи, притаманні видам декоративно-ужиткового мистецтва, та їхні значення.

 

Проєкт №2. ____________________________________________________________.

Технологія:_____________________________________________________________.

Додаткова технологія:___________________________________________________.

8

 

Вибір виробу для проєктування.

Організаційно-підготовчий етап.

Планування роботи з виконання проєкту.

Моделі-аналоги. Маркетингові міні-дослідження.

 

9

 

Конструкторський етап. Графічне зображення (креслення). Добір інструментів та конструкційних матеріалів для роботи. Організація робочого місця. Виготовлення шаблонів деталей виробу. Раціональне використання матеріалів.

 

10

 

Технологічний етап.  Організація робочого місця. Правила безпечної праці, санітарно-гігієнічні . Виготовлення деталей виробу відповідно до обраної технології.

 

11

 

Технологічний етап. Технологія виготовлення виробу. З’єднання деталей виробу відповідно до обраної технології. Виготовлення та оздоблення виробу.

 

12

 

Завершальний етап. Декорування, оздоблення  виробу. Вимоги до готового виробу. Презентація проєктної діяльності.

 

Проєкт №3. ____________________________________________________________.

Технологія:_____________________________________________________________.

Додаткова технологія:___________________________________________________.

13

 

Вибір виробу для проєктування.

Організаційно-підготовчий етап.

Планування роботи з виконання проєкту.

Моделі-аналоги. Маркетингові міні-дослідження.

 

14

 

Конструкторський етап. Графічне зображення (креслення). Добір інструментів та конструкційних матеріалів для роботи. Організація робочого місця. Виготовлення шаблонів деталей виробу. Раціональне використання матеріалів.

 

15

 

Технологічний етап.  Організація робочого місця. Правила безпечної праці, санітарно-гігієнічні . Виготовлення деталей виробу відповідно до обраної технології.

 

16

 

Технологічний етап. Технологія виготовлення виробу. З’єднання деталей виробу відповідно до обраної технології. Виготовлення та оздоблення виробу.

 

17

 

Завершальний етап. Декорування, оздоблення  виробу. Вимоги до готового виробу. Презентація проєктної діяльності.

 

18

 

Висновки та узагальнення по проєктній діяльності.

 

ІІ СЕМЕСТР

Модуль 3. Ефективне використання техніки і матеріалів без заподіяння шкоди навколишньому середовищу

19

 

Ризики впливу сучасних матеріалів, техніки і технологій для навколишнього середовища. Можливості сучасної техніки та новітніх знарядь праці для виготовлення виробів.

 

Проєкт №4. ____________________________________________________________.

Технологія:_____________________________________________________________.

Додаткова технологія:___________________________________________________.

20

 

Вибір виробу для проєктування.

Організаційно-підготовчий етап.

Планування роботи з виконання проєкту.

Моделі-аналоги. Маркетингові міні-дослідження.

 

21

 

Конструкторський етап. Графічне зображення (креслення). Добір інструментів та конструкційних матеріалів для роботи. Організація робочого місця. Виготовлення шаблонів деталей виробу. Раціональне використання матеріалів.

 

22

 

Технологічний етап.  Організація робочого місця. Правила безпечної праці, санітарно-гігієнічні . Виготовлення деталей виробу відповідно до обраної технології.

 

23

 

Технологічний етап. Технологія виготовлення виробу. З’єднання деталей виробу відповідно до обраної технології. Виготовлення та оздоблення виробу.

 

24

 

Завершальний етап. Декорування, оздоблення  виробу. Вимоги до готового виробу. Презентація проєктної діяльності.

 

Проєкт №5. ____________________________________________________________.

Технологія:_____________________________________________________________.

Додаткова технологія:___________________________________________________.

25

 

Вибір виробу для проєктування.

Організаційно-підготовчий етап.

Планування роботи з виконання проєкту.

Моделі-аналоги. Маркетингові міні-дослідження.

 

26

 

Конструкторський етап. Графічне зображення (креслення). Добір інструментів та конструкційних матеріалів для роботи. Організація робочого місця. Виготовлення шаблонів деталей виробу. Раціональне використання матеріалів.

 

27

 

Технологічний етап.  Організація робочого місця. Правила безпечної праці, санітарно-гігієнічні . Виготовлення деталей виробу відповідно до обраної технології.

 

28

 

Технологічний етап. Технологія виготовлення виробу. З’єднання деталей виробу відповідно до обраної технології. Виготовлення та оздоблення виробу.

 

29

 

Завершальний етап. Декорування, оздоблення  виробу. Вимоги до готового виробу. Презентація проєктної діяльності.

 

Модуль 4. Турбота про власний побут, задоволення власних потреб і потреб інших осіб

Проєкт №6. ____________________________________________________________ Технологія:_____________________________________________________________.

Додаткова технологія:___________________________________________________.

30

 

Особливості національної кухні. Страви з борошна та круп.   Переваги їжі домашнього приготування.

 

Вибір виробу для проєктування.

Організаційно-підготовчий етап.

Планування роботи з виконання проєкту.

Моделі-аналоги.

 

31

 

Конструкторський етап. Рецепт. Послідовність виконання. Маркетингові міні-дослідження. Кулінарний інвентар, посуд та обладнання.

 

32

 

Технологічний етап. Дотримання правил безпечно праці, санітарно-гігієнічних вимог під час роботи. Технологія приготування страв із борошна та круп.

 

33

 

Завершальний етап. Особливості сервірування столу та подавання страви. Висновки та узагальнення по проєктній діяльності.

 

34

 

Основи технології вирощування їстівних трав на підвіконні. Види їстівних трав. Користь їстівних трав для організму людини.

 

35

 

Уплив екологічно чистих продуктів на здоров’я людини та її зовнішній вигляд. Культура й техніка догляду за зовнішнім виглядом.

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Атаманюк Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Добровольський Станіслав
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бекман Алла Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Папіровник Оксана Вікторівна
    Щиро дякую! Чудове універсальне планування! Тільки підставити теми проєктних робіт які обрали мої учні!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Ксендзенко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Столяр Валентин
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Мороз Любов Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Заїка Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
docx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Планування
Додано
2 вересня
Переглядів
33830
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку