Картки корекційної роботи з математики 5 клас

Про матеріал
Матеріал для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами на уроках математики 5 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картка №1 корекційної роботи для учнів з ООП (з інтелектуальними порушеннями)Квадрат ― це чотирикутник, у якого всі сторони рівні і всі кути прямі. Периметр квадрата дорівнює сумі 4-х довжин його сторін або добутку довжини будь-якої його сторони на чотири (так як у квадрат довжини всіх сторін рівні). P = a + a + a + a, де a — сторона квадрату. Виміряй сторони квадрата і накресли такий самий у зошит.2. Знайди периметр цього квадрата.3. Полічи скільки фігур на малюнку і зафарбуй квадрати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 : 2 = 5 Ділене Дільник Частка. Дві крапки (:) — знак ділення. Щоб знайти невідоме ділене, треба частку помножити на дільник. Щоб знайти невідомий дільник, треба ділене поділити на частку. Картка №3 корекційної роботи для учнів з ООП (з інтелектуальними порушеннями)Виконай приклади:25:5=36:6=18:3=40:8=42:6=12:2=2. Встав пропущені числа:14 : ⃝ = 7⃝ :5 = 3012 : ⃝ = 2⃝ : 10 =350 : ⃝ = 10

Зміст слайдів
Номер слайду 1

+ 7 = 36 Доданок Доданок Сума. Доданки — числа, які додають. Сума — результат додавання. Задачі, що містять слова «на більше», розв’язуються за допомогою дії додавання (+). Задачі, що містять питання «Скільки всього?», розв’язуються за допомогою дії додавання (+). 1. Знайти суму чисел:12 і12; 10 і 15; 5 і 11; 6 і 92. На тарілці лежало 2 груші, яблук на 2 більше. Скільки всього фруктів лежало на тарілці?3. Допоможи Барвінку порахувати. 5+6+10+3+8 Картка №4 корекційної роботи для учнів з ООП (з інтелектуальними порушеннями)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трикутник — це геометрична фігура, що складається з трьох точок, які не лежать на одній прямій, і відрізків, які з’єднують ці точки. Точки називають вершинами трикутника, а відрізки — його сторонами. Трикутник, у якого є прямий кут, називається прямокутним. Трикутник, у якого всі кути гострі, називається гострокутним. Трикутник, у якого є тупий кут, називається тупокутним.1. Порахуй, скільки трикутників на малюнках, дізнайся скільки трикутників разом?2. Маринка накреслила 8 чотирикутників, а Миколка накреслив трикутників на 4 більше. Скільки всього разом фігур накреслили діти? 3. Сума сторін трикутника 15 см. Довжина першої сторони 7 см, другої — 5 см. Знайди довжину третьої сторони. Картка №5 корекційної роботи для учнів з ООП (з інтелектуальними порушеннями)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кут — геометрична фігура, він має вершину і сторони. Сторони кута — промені, що виходять з однієї точки, у них спільний початок — вершина кута. Кути утворюються двома променями. Накресли в зошиті різні види кутів.2. Дай назву кутам на малюнку.3. Розв’яжи задачу. У магазині до обіду продали 10 кг бананів і 6 кг яблук. Після обіду – 7кг яблук і бананів на 3кг більше. Скільки всього фруктів продали в магазині?Картка №6 корекційної роботи для учнів з ООП (з інтелектуальними порушеннями)

zip
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
17 червня
Переглядів
30
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку