Казка "Василинка і Соловейко"

Про матеріал
До Дня захисту тварин, казка "Василинка та Соловейко", мета якої виховуати любов до братів наших менших, розуміння цінності їх життя, співчуття та здатність прийти на допомогу.
Перегляд файлу

Василинка та Соловейко

В одному селі жила зі своєю родиною гарненька дівчинка Василинка. Вона була дуже працьовитою і мала добре серце. Тільки  починає світати, а Василинка вже прокинулась, швидко вмилася та зачесалася і ну-мо хазяйнувати: курочкам пшениці кинула, корівці сіна дала, котика Мурчика молочком напоїла і песика Бровка теж не забула нагодувати. Не натішаться такою помічницею її мама і тато. 

А ще любила Василинка слухати співи Соловейка, що співав у лісочку край села. Під його дзвінку пісню і працювати було легко і на душі завжди було радісно.

Але одного ранку Василинка не почула свого Соловейка і захвилювалась. Вирішила вона піти в ліс і дізнатись, що трапилось.

Йде вона по лісу, а назустріч їй вилітає Сорока. Василинка звернулась до Сороки. «Добрий день, пані Сорока! Ти всюди літаєш, все бачиш. Чи не знаєш, що трапилось із Соловейком? Чому я більше не чую його пісню?» А Сорока їй відповідає : «Знаю-знаю. Учора на нього напала Лисиця, він ледве вирвався з її лап та зламав собі одне крилечко. Тепер сидить під кущем калини і не може злетіти» «А ти покажеш мені дорогу до нього? « - запитала Василинка у Сороки. «Звичайно!» - сказала Сорока і полетіла та так, що Василинка ледь за нею встигала.

Ось і кущ калини, а під ним сидить сумний Соловейко і плаче від болю. Василинка взяла Соловейка на руки і віднесла до себе додому. Там вона перев’язала його зламане крилечко і стала лікувати і годувати свого друга. Незабаром Соловейко одужав, щиро подякував дівчинці за допомогу і полетів у свій ліс.

З тої пори кожного ранку Соловейко прилітає до своєї рятівниці і дарує її свою чарівну дзвінку пісню. Так він дякує Василинці за її щире серце і добру душу. Тому що найдорожче у цьому світі – доброта.

 

pdf
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
87
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку