Київська держава за правління Ярославичів (Презентація)

Про матеріал
Презентація до першого уроку в темі "Київська Держава у другій половині ХІ - першій половині ХІІІ ст.. "Київська держава у період правління Ярославичів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Киевская держава во времена правления Ярославичей

Номер слайду 2

“...якщо ж будете ви в ненависті жити, у роздорах сварячись, то й самі погибнете, і землю отців своїх і дідів погубите, що її надбали вони трудом великим”Заповіт Ярослава Мудрого

Номер слайду 3

Из завещания Ярослава Мудрого своим сыновьям«Осе я одходжу зі світу сього. А ви, сини мої, майте між собою любов, бо ви є брати від одного отця та одної матері. І якщо будете ви в любові між собою, то й Бог буде в вас, і покорить він вам противників під вас, і будете ви мирно жити. Якщо ж будете ви в ненависті жити, у роздорах сварячись, то й самі погибнете, і землю отців своїх і дідів погубите, що її надбали вони трудом великим. Тож слухайтесь брат брата, пробувайте мирно. Тепер вже поручаю я, — замість себе, — стіл свій, Київ, найстаршому синові своєму Ізяславу, брату вашому. Слухайтесь його, як ото слухались ви мене. А Святославу даю Чернігів, а Всеволоду — Переяславль…»

Номер слайду 4

Чем Ярослав аргументировал призыв к сыновьям своим жить в мире? 2)   Подумайте, какую идею наследия власти отображает этот текст? 3) Подталкивала ли такая система к роздробленности?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Триумвират – это союз трех правителей; период с 1054 -1073 гг. в истории Руси называют эпохой правления триумвирата Ярославичей.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Снем – княжеский съезд, на котором решались важные государственные вопросы.1072 г. – княжеский съезд в Вышгороде1097 г. - Любечский съезд.1100 г. – съезд в Уветичах1101 г. – съезд в Золотче1103 г. - Долобский съезд

Номер слайду 9

Спасибо за внимание!

pptx
Додано
19 березня 2019
Переглядів
1678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку