" Кімнатні рослини "

Про матеріал
Спостереження за живою рослиною, що розвивається, впливає на людину , вони покращують мікроклімат у приміщеннях, виділяють леткі речовини – фітонциди, що згубно діють на хвороботворні мікроорганізми. Доглядаючи кімнатні рослини учні поглиблюють свої знання з біології рослин, розвивають практичні вміння і навички вегетативного розмноження, знайомляться з поняттями мінерального та органічного живлення, знають первинні ознаки захворювання кімнатних рослин та способи їх захисту.
Перегляд файлу

Світло зелений: картинки, стокові Світло зелений фотографії, зображення |  Скачати з Depositphotos® 

 

 


Светло-зеленый фонСпостереження за живою рослиною, що розвивається, впливає на людину , вони покращують мікроклімат у приміщеннях, виділяють леткі речовини – фітонциди, що згубно діють на хвороботворні мікроорганізми. Доглядаючи кімнатні рослини учні поглиблюють свої знання з біології рослин, розвивають практичні вміння і навички вегетативного розмноження, знайомляться з поняттями мінерального та органічного живлення, знають первинні ознаки захворювання кімнатних рослин та способи їх захисту.

 

    

 

 

                                                

 

  

Светло-зеленый фонСветло-зеленый фон    

Светло-зеленый фонДеякі представники нашої галереї

Хлорофітум

 

C:\Users\User\OneDrive\Desktop\конкурс\20211108_091655.jpgХлорофітум – це багаторічна трав’яниста рослина, з видовженими зеленими, зелено-білими листками довжиною від 10 до 60 см, зібраними в густу розетку, і звисаючими квітконосами, на яких цвітуть білі маленькі квіточки, які після цвітіння стають повітряними вусами.

На сьогоднішній день налічується до 250 видів  Хлорофітума, які ростуть у вологих околицях річок тропіків і субтропіків Америки, Південної Африки. Ця рослина відрізняється від інших кімнатних рослин тим, що вона швидко пристосовується до будь-яких домашніх умов і дуже легка в догляді. Цю рослину можна рекомендувати для садівників-початківців, адже вона дуже стійка і зовсім нечутлива до різких змін температури, освітлення і вологості.

Найчастіше нам зустрічаються  Хлорофітум хохлатий(Chlorophytum comosum). Він випускає вуса, на яких з’являються дітки (маленькі рослинки), які можна укорінювати. Декоративні види Chlorophytum comosum vittatum – з декількома білими смужками посередені листя, Chlorophytum comosum variegatum з білими смужками по краях листя, Хлорофітум кучерявий (Chlorophytum comosum bonnie).

                 Пеларгонія загальна (Герань, Калачик)

 

C:\Users\User\OneDrive\Desktop\конкурс\20211108_091044.jpgPelargonium zonale hort.

Родина: Геранієвих. Батьківщина: Південна Африка.

Світлолюбива; влітку корисно виносити на відкрите повітря; полив помірний; весною необхідно формувати крону; розмножується живцями.

 

 

Светло-зеленый фон 

Монстера

C:\Users\User\OneDrive\Desktop\конкурс\20211008_133020.jpgБатьківщина - тропічні

ліси Південної і Центральної Америки

Розмір: 3-5 м у висоту.                                                                                                                Ріст: швидкий. Цвітіння: рідке.                                                                   Температура: взимку 10-18'С, улітку 20-25°С.

Світло: яскраве розсіяне, півтінь, тінь.

Полив: м'якою і теплою водою, вологолюбні.

Вологість повітря: часте дрібно крапельне обприскування.

Пересадження: навесні кожні 2 роки.

Земляна суміш: дернова, листяна земля і пісок (3:1:1).

Підгодовування: весна-літо - раз на 2 тижні мінеральними й органічними добривами, зима-осінь - без підгодівлі.

Обрізування: не потребує.

Шкідники: павутинний кліщ, щитівка, борош­нистий червець.

навесні верхівковими череш­ками з повітряними коренями, повітряними відводками або насінням.

 

Фікуси

   C:\Users\User\OneDrive\Desktop\конкурс\20211008_132531.jpgНевибагливі, тіньовитривалі (крім ф. каріка) рослини. Деякі з них (ф. ліро   подібний і ф. крихітний) потребують високої вологості повітря. Не терплять пересушування земляного покриву.

Місце розташування світле, добре провітрюване, але захищене від прямих сонячних променів. Строкатолистяні різновиди можуть зимува­ти при температурі близько 20 градусів при наявності достатньої кількості світла і високої во­логості повітря. Тропічні види утримують взим­ку при температурі 15-20 градусів, субтропічні (ф. каріка і ф. крихітний) - при більш низькій температурі (8-10 градусів), хоча останній менше вимогливий до температури.

Светло-зеленый фонПолив влітку рясний, головним чином для крупнолистяних видів і різновидів..

Розмножують насінням, черешками і вітряними відводками. Для успішного укорінення черешків необхідна температура 28- 32 градуси.

Товстянка, дерево життя,     грошове  дерево, красуля

C:\Users\User\OneDrive\Desktop\конкурс\20211028_132934.jpgТовстянка деревоподібна - деревоподібна рослина, що виростає до 1,5 м у висоту. В неї оригінальні листочки сірого кольору із червоною облямівкою по краю, довжиною до 8 см і шириною близько 5 см.

Цвіте в дозрілому віці навесні невеликими білими квітками, які поступово рожевіють, однак у кімнатах цвіте вкрай рідко. Іноді утворює повітряні корінці.

 

Особливості догляду. Секрети успіху.

 

  • Добре росте на західних і східних вікнах або біля них.
  • Розмножують навесні і влітку стебловими черешками. При розмноженні листковими черешками рослини виходять дрібними.
  • Взимку потрібно тримати у світлому місці при температурі 6- 10 С, більш висока температура може стати причиною відсутності цвітіння.
  • Влітку потрібно поливати помірно, а взимку, щоб грунт був недуже сухим.

 

 

 

 

 

 

Светло-зеленый фон 

 

Для того щоб існував прекрасний світ кімнатних рослин ми повинні знати  їх біологічні особливості, умови вирощування, вміло доглядати за рослинами. Особливо це досить важко у період канікул. Тому маючи нагоду хочемо поділитись своїми секретами.

 

docx
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку