Класна година Профілактика інфекційних захворювань, 5 клас

Про матеріал
Класна година, Бесіда з учнями щодо Профілактика інфекційних захворювань, 5 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Профілактика інфекційних захворювань

Номер слайду 2

Що таке профілактика захворювань?Комплекс медичних, санітарно-технічних, гігієнічних, педагогічних та соціально-економічних заходів, спрямованих на попередження захворювань та усунення факторів ризику.

Номер слайду 3

ІНФЕКЦІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ (від лат. infectio – зараження) – це захворювання, що його спричиняє й підтримує наявний в організмі хвороботворний чужорідний збудник. На сьогоднішній день науці відомо понад 1300 інфекційних захворювань та їх кількість, на превеликий жаль, збільшується.

Номер слайду 4

Ознаки інфекційних захворювань1. Наявність патогенного мікроскопічного збудника.2. Схильність до широкого епідемічного поширення.3. Циклічність перебігу(послідовна зміна періодів)4. Ймовірність розвитку затяжних і хронічних форм5. Формування імунітету в макроорганізмів6. Властивість передаватися від хворого до здорового

Номер слайду 5

Епідеміологія - наука, що вивчає джерела зараження, механізм і шляхи передачі інфекції, а також способи профілактики інфекційних захворювань,

Номер слайду 6

Особливо небезпечні інфекції. Це група захворювань людини,що можуть раптово виникнути, швидко поширитись у вигляді епідемій або пандемій і масово охопити населення, а також характеризуються тяжким перебігом і високою смертністю.

Номер слайду 7

Шляхи передачі інфекції – це чинники, що забезпечують перенесення інфекційного агента від хворого організму або від організма-носія до здорового. Це повітря, вода, харчові продукти, ґрунт, предмети вжитку, живі переносники.

Номер слайду 8

Інфекційні хвороби

Номер слайду 9

Заходи профілактики інфекційних захворювань За даними ВООЗ,смертність хворих інфекційних захворювань посідає 2-ге місце у світі.1.Ізоляція хворих людей. 2. Розрив механізму передачі хвороби(ватно-марлеві пов’язкияки кип’ятіння води,термічна обробка харчових продуктів,особиста гігієна, дезінфекція (знищеннязбудників захворювання), дератизація(боротьба з гризунами-переносниками),дезінсекція (боротьба з членистоногими-переносниками).3. Формування несприйнятливості людини до захворювань( вакцина під час щеплення для формування штучного активного імунітету).

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Висновок. Профілактика інфекційних захворювань – це сукупність заходів, спрямованих на ізоляцію хворих, розрив механізму передачі хвороби та формування несприйнятливості до збудників захворювання.

pptx
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
372
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку