Клоуз-тести до теми «Великі географічні відкриття та становлення капіталістичних відносин», 8 клас

Про матеріал

Клоуз-тести до теми «Великі географічні відкриття та становлення капіталістичних відносин», в яких учням потрібно заповнити пропущені дані, тим самим продемонструвати якість знань з даної теми. Самі клоуз-тести розподілено на два варіанти.

Перегляд файлу

Клоуз – тести

до теми

«Великі географічні відкриття та становлення капіталістичних відносин», 8 клас

Варіант 1

Заповнити пропуски в тексті

  1. Однією з передумов Великих географічних відкриттів було утворення в Європі великих централізованих держав, що мали кошти для морських мандрівок. У першу чергу це ___________, а також Англія, Франція і Португалія. (Іспанія)
  2.  3 серпня 1492 р. експедиція ______________ у складі трьох каравел – «Пінта»,  «Нінья» і «Санта-Марія» вийшла в море для пошуку західного шляху до Індії. (Колумба)
  3. В доколумбовій Америці існувало кілька цивілізацій: ацтеків – на Мексиканському нагір’ї, ______ - на півострові Юкатан і у Гватемалі, інків – в Андах і на Болівійському нагір’ї.(майя)
  4.  Із ______ року розпочався новий етап Конкісти Америки – освоєння земель континенту.(1510)
  5.  Безпосереднім наслідком відкриттів стало створення колоніальної системи, що приносило колоніальним імперіям величезні прибутки, проте в той самий час колонії стали причиною ___________.(колоніальних війн)
  6.  Загострення боротьби між Португалією та ___________ за нові землі спричинило перший в історії колоніальний поділ світу.(Іспанією)
  7. Унаслідок подорожі Ф. Магеллана було вперше доведено, що земля є ________, і отримано загальні відомості про її розміри.(кулею)
  8. Термін, яким у період становлення капіталу стали називатися гроші, які підприємці вкладали у розвиток свого виробництва, називався ………(капітал)
  9. Найбільш ефективною формою нового підприємництва стала _______________ мануфактура, коли всі виробничі операції здійснювалися під одним дахом працею найманих робітників.(центральна)
  10.  Особисто вільні робітники, які змушені працювати на власника основних засобів виробництва, називалися ………...(найманими робітниками).

 

 

 

Варіант 2

Заповнити пропуски в тексті

  1. Однією з передумов Великих географічних відкриттів було утворення в Європі великих централізованих держав, що мали кошти для морських мандрівок. У першу чергу це Іспанія, а також Англія, Франція і ____________. (Португалія)
  2.  3 серпня 1492 р. експедиція Колумба у складі трьох каравел – «Пінта»,  «Нінья» і «Санта-Марія» вийшла в море для пошуку західного шляху до _________. (Індії)
  3. В доколумбовій Америці існувало кілька цивілізацій: ацтеків – на Мексиканському нагір’ї, майя - на півострові Юкатан і у Гватемалі, _______ – в Андах і на Болівійському нагір’ї.(інки)
  4. Із 1510 року розпочався новий етап ___________ Америки – освоєння земель континенту.(Конкісти)
  5. Наплив коштовних металів, збільшення попиту на ремісничі вироби завдяки заснуванню колоній у Новому світі призвели до виникнення нових підприємств - ______________.(мануфактур)
  6. Загострення боротьби між ___________ та Іспанією за нові землі спричинило перший в історії колоніальний поділ світу.(Португалією)
  7. Унаслідок подорожі ____________ було вперше доведено, що земля є кулею, і отримано загальні відомості про її розміри.(Ф. Магеллана)
  8. Суспільно – економічний лад, за якого основними суспільними верствами  стають наймані робітники і буржуазія, називається ………(капіталізм)
  9. Найчастіше підприємства – мануфактури виникали в ткацтві й перш за все ________________(сукнарстві)
  10.  У період становлення капіталізму ____________ перетворюється на панівну суспільну верству, що володіє основними засобами виробництва та існує за рахунок використання найманої праці.(буржуазія)

 

docx
До підручника
Всесвітня історія 8 клас (Сорочинська Н.М., Мартинюк О.О., Гісем О.О.)
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
4978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку