Компетентніcне завдання на урок інформатики (екологічна грамотність в поєднанні з інформаційно-цифровою компетентністю) для 10 класу.

Про матеріал
Компетентнісне навчання – це навчання, орієнтоване на розвиток особистості, її культури мислення, аналітичної рефлексії, самостійності та відповідальності за вчинки, вміння бачити і вирішувати проблеми автономно й у команді.
Перегляд файлу

Компетентніcне завдання ЗОШ № 8 на урок інформатики (екологічна грамотність в поєднанні з інформаційно-цифровою компетентністю) для 10 класу.

Тема: Розв'язування компетентнісної задачі з використанням сервісів Інтернет

Мета: навчитися користуватися сервісами Інтернет та отримати досвід розв’язування компетентнісних задач з інформатики, навчитися представляти результати дослідження у вигляді інфорграфіки; розвивати пам’ять, увагу, мислення, комп’ютерну грамотність, екологічну в поєднанні з інформаційно-цифровою компетентності; виховувати любов до природи та оточуючого світу.

Список використаних джерел:

Морзе Н.В. Компетентнісні задачі з інформатики / Н.В. Морзе, О.Г. Кузьмінська // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія № 2. Комп'ютерно-орієнтовані системи навчання: Зб. наукових праць. / Педрада. – К.: НПУ імені М.П. Драгоманова, №6 (13), 2008. – С. 23-31.

Хід завдання

Вступне слово. Чи любите Ви дощ? Теплий із запахом тополиних бруньок весною, веселий літній дощик, що рясно поливає поля, міський асфальт, клумби, дитячі майданчики, крокуючи вулицями, будинками й деревами, або осінній, що пахне грибами та мокрим листям?

Завдання:

  1.          За даними Українського гідрометеорологічного центру (http://meteo.gov.ua/ua/33345/climate/climate_stations/), підрахуйте кількість днів з опадами у м. Херсон.
  2.          Якою є середня тривалість дощів весною?
  3.          Якою є середня швидкість вітру?

Результати оформіть у форматі інфографіки (опираючись на майстер-клас «Створення інфографіки» та Додаток А (https://infograph.venngage.com/signup)).

 

 

 

 

 

Додаток А. Приклад оформлення інфографіки.

docx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
1045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку