«Комплекс вправ для профілактики сколіозу»

Про матеріал
Вправи для профілактики сколіозу дуже важливі для зоров'я людини. Додавайте ці вправи до ранкової гімнастики та будьте здорові.
Перегляд файлу

«Комплекс вправ для профілактики сколіозу»

Підготувала вчителька фізичної культури ЗОШ №10  м. Маріуполь

Юхно Світлана Петрівна

 

Вправа №1

Лягти на спину. Сильно притиснути шию і поперек до підлоги. Руки підняти вгору. Потім повільно-повільно тягнути їх вгору і також повільно опускати. Намагайтеся «дотягнутися до неба», не відриваючи тіло від підлоги.

 

Вправа №2

Лягти в вихідну позицію. Поперек і шия повинні бути притиснуті до підлоги. Якщо ви все зробили правильно, то підборіддя буде притиснутий до грудей. Тепер відведіть руки за голову. І починайте тягнутися. Вдих видих. З кожним вдихом натяжку потрібно посилювати. Потім витягніть руки уздовж тіла, носочки теж витягніть вперед і підніміть поперек. Ця вправа ставить хребет на місце і «відкриває» шию. Особливо рекомендовано тим, у кого часті головні болі або тим, хто змушений подовгу сидіти за комп'ютером.

 

Вправа №3

Лягти на живіт. Підняти праву ногу і ліву руку. Потім підняти ліву ногу і праву руку. Тепер підняти обидві руки і обидві ноги і ще раз потягнутися. Особливо благотворно цю вправу діє на колінні і ліктьові суглоби. Кожен рух потрібно виконувати від декількох секунд до декількох хвилин. Чим довше ви тримайтеся, тим вище терапевтичний ефект. Моя порада: якщо втомилися, просто потягніться ще сильніше! Відчуєте, як сили повертаються.

 

Вправа №4

А це вправа формує м'язовий корсет і допомагає тримати поставу. Ляжте на живіт. Руки витягніть вперед. Повільно підніміть одночасно обидві руки і обидві ноги. І покачайтеся на животі.

Цю вправу можна ускладнити. Залишаючись на животі, зводите і розводите руки в сторони. Намагайтеся тримати спину прямо. Такі рухи укріплюють тазостегнові суглоби.

 

Вправа №5

Лягти НЕ живіт. Ноги і руки притиснути до підлоги, підняти голову і плечі і тягнути потилицю вгору. Таким чином «опрацьовуються» нирки.

 

Вправа №6

Виконується стоячи. Ноги поставити на ширині плечей. Коліна трохи зігнути. Ваші колінні чашечки повинні дивитися на великий палець. Стегна виверніть вперед. Щоб було зрозуміло, як саме, скажу так: «зробіть рух Майкла Джексона», висунувши таз вперед. Руки опустіть вздовж тіла і натягніть як слід. Підборіддя має бути притиснутий до шиї. І ось в такій позі, починайте тягнути верхівку вгору. Якщо ви все зробили правильно, то по ідеї, через кілька хвилин на обличчі з'явитися рум'янець.

Якщо у вас є помічник, попросіть його поставити одну руку вам на стегно, іншу - на плече і спробувати вас зіштовхнути. Ви ж при цьому чиніть опір всім корпусом.

 

Вправа №7

З цієї ж вихідної позиції - руки вгору і схиляйтеся в різні боки від стегна.

docx
Додано
16 січня
Переглядів
88
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку