Концепція національно-патріотичного виховання в системі виховної роботи

Про матеріал

Виховання національно свідомого громадянина України – одне з пріоритетних завдань педагога школи. Кожен вчитель зобов'язаний прищеплювати учням любов до Батьківщини, до рідної мови, звичаїв та традицій українського народу, історичних подій, що відбуваються на теренах України. Дана презентація спрямована на виховання патріотів, що здатні захищати інтереси та честь Батьківщини. Для своєї педагогічної діяльності педагоги зможуть використати матеріал та поширювати його серед колег.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

З досвіду роботи класного керівника Ковальчук А. М. КОНЦЕПЦІЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ В СИСТЕМІ ВИХОВНОЇ РОБОТИ

Номер слайду 2

Складові патріотичного виховання. Любов

Номер слайду 3

Тема, над якою працюю з учнівським колективом 10 класу:«Виховання патріотів крізь призму національної культури»Завдання виховної роботи:формування  національної свідомості і відповідальності за долю України;виховання любові до рідної землі, її історії;виховання громадянського обов’язку перед країною, суспільством;виховання бережливого ставлення до національного багатства країни, рідної мови, культури, традицій.

Номер слайду 4

Перший урок «Ми будуємо Україну – європейську демократичну країну»

Номер слайду 5

Міжнародний день миру. В цей сонячний день, учні 10 класу виготовили плакат та зобразили серце ХХІ ст.  в знак солідарності, з проханням донести до кожної країни світу, що діти України за мир.

Номер слайду 6

День партизанської слави. Виховна година «У вічній пам’яті народній не закінчилася війна»Відвідування мітингу біля обеліска в урочищі "Белендійка" та покладання квітів.

Номер слайду 7

«Бабин Яр – біль нашої пам’яті»…Великий боже, ми з твоєї згоди. Проходимо дорогу в Бабин Яр,Де смертю ти поєднуєш народи,Щоб зберегти життя й свободи дар…Дмитро Павличко 

Номер слайду 8

Лінійка-реквієм "Життя мов спалах"Забути кров святу не маєм права! –Лишила слід безсмертний і терпкий…Герою України – Слава! Слава! Слава!!!І наша пам’ять – на усі віки!Учениці 10 класу виконали зворушливу пісню «Білі лебеді на небесах»

Номер слайду 9

Фестиваль козацької пісні " Козацьку славу збережемо"Козацька доба – то є світла епоха, Коли українці орлами літали. Нікого вони не боялись нітрохи, Від них вороги у бою відступали. 

Номер слайду 10

День захисника України та 75-та річниця створення УПА

Номер слайду 11

День української писемності та мови

Номер слайду 12

День Гідності і Свободи

Номер слайду 13

"ГОЛОДОМОР – ЧОРНА СПОВІДЬ УКРАЇНИ"У національній пам'яті українського народу навіки закарбовано сторінку болю, ім'я якому Голодомор. Масштаб пам'яті про нього є для нас, українських громадян, мірилом національної гідності і людської чесності.

Номер слайду 14

Заходи щодо відзначення 80-річчя від Дня народження В. Стуса

Номер слайду 15

«Референдум – цеісторичний день утворення незалежної держави волею всього українського народу»

Номер слайду 16

Обласний конкурс юних журналістів "Молоде перо -2017»Драчук Марина посіла ІІ місце, написавши портретний нарис гайсинчанки Людмили Менюк

Номер слайду 17

День Соборності України. Виховна година «Моя Україна – єдина і неподільна»

Номер слайду 18

Круглий стіл « Голокост – лихо століття»

Номер слайду 19

Всеукраїнський конкурс з українознавства « Патріот-2018»

Номер слайду 20

День рідної мови. Виховання національно свідомої особистості, патріота своєї держави не можливе без любові до рідного слова. Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну, красу її, вічно живу і нову, і мову її солов'їну. В. Сосюра

Номер слайду 21

Виховна година «Безсмертний боєць з тоталітарним режимом», присвячена пам’яті В. Чорноволу

Номер слайду 22

Майстер-клас "Говоримо українською"

Номер слайду 23

День визволення Гайсинщини

Номер слайду 24

Всесвітній день поезії

Номер слайду 25

Національний патріотизм передбачає насамперед історичну пам’ять. Пам’ятаймо , хто ми, чиїх батьків і будьмо великими українцями!

pptx
Додано
3 серпня 2018
Переглядів
1092
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку